Seniorenreis Vianden, Luxemburg

Seniorenreis Vianden Seniorenreis Vianden met Veenstra Reizen Seniorenreis Vianden met de bus

De seniorenreis naar de Vianden betreft een reis die is aangepast aan personen die goed ter been zijn. Op deze reis gaat een reisbegeleider mee en is de touringcar voorzien van een lift. Het reisprogramma is speciaal afgestemd op senioren, waarbij er veel aandacht is voor uw persoonlijke wensen en graag deelneemt aan een gevarieerd excursieprogramma. Het zeer gevarieerde landschap van glooiende heuvels, grillige rotspartijen, wildstromende rivieren, dichte bebossing en leuke stadjes maakt Luxemburg tot een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming. Wij verblijven deze week tijdens de seniorenreis Vianden in Vianden, in de omgeving van de Our. Vianden is bekend vanwege zijn vele mooie bezienswaardigheden en de prachtige natuur. De oude straten, het mooie kasteel, het Victor Hugo museum en het prachtige landschap maken deze stad uniek. De meest indrukwekkende bezienswaardigheid is het grootste kasteel van Luxemburg.

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde seniorenreis naar Vianden

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde seniorenreis naar Vianden te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze seniorenreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de seniorenreis Vianden
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een seniorenreis Vianden volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze seniorenreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een seniorenreis Vianden is inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een seniorenreis naar Vianden inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw seniorenreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een seniorenreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een seniorenreis Vianden regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Programma van uw seniorenreis Vianden (Luxemburg)

7-daagse seniorenreis Vianden

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse seniorenreis Vianden (Luxemburg). Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Heenreis
We starten deze reis met een lunchpauze in Limburg. Na de lunchpauze rijden we bij Maastricht de grens over en vervolgen we onze weg naar ons hotel in Vianden. Bij aankomst worden we ontvangen met een welkomstdrankje.

Dag 2 Vianden & Echternach
Vanochtend krijgt u eerst de gelegenheid om het hotel en de omgeving te verkennen. Halverwege de ochtend verkennen we Vianden onder leiding van een Nederlandse gids. ’s Middags vertrekken we naar het tegen de Duitse grens gelegen Echternach. We bekijken hier het schilderachtige centrum met o.a. het marktplein aan de karakteristieke Dingstuhl (het huidige stadhuis), de voormalige Benedictijner Abdij en de basiliek van St. Willibrordus. Daarna door de prachtige natuur van het Müllertal en via Larochette en Diekirch terug naar ons hotel in Vianden.

Dag 3 Clervaux
Aan het einde van de ochtend vertrekken we naar Clervaux. Clervaux is een prachtig klein stadje dat gebouwd is tegen een heuvel. Hier vind u knusse straatjes en pleintjes, vele imposante bouwwerken en een indrukwekkende 12e- eeuwse burcht.

Dag 4 Stadstour Luxemburg
Vanochtend rijden we naar Luxemburg waar we een stadstour gaan maken onder leiding van een Nederlands sprekende gids. Luxemburg is een oude vestingstad met veel bezienswaardigheden. We rijden o.a. naar de Petrus Kazematten, een uit een rotswand gehouwen gangenstelsel met een lengte van maar liefst 23 kilometer. Ook ziet u de Pont Adolphe die de beide stadshelften met elkaar verbindt. De Notre Dame, stammend uit de 17e eeuw, mag u ook niet missen. De vele parken, de markt en het mooie station maken de stad tot een ware toeristische trekpleister. Via een mooie route keren we terug naar ons hotel waar na het diner een gezellige avond met muziek wordt aangeboden.

Dag 5 Champagnekelders Bernard Massard (facultatief)
Na de lunch rijden we naar Grevenmacher voor een bezoek aan de bekende champagnekelders van Bernard Massard. Naast een rondleiding en een diapresentatie is er uiteraard de mogelijkheid om een glas champagne te proeven. Hierna gaan we naar de prachtige vlindertuin van Grevenmacher.

Dag 6 Bastogne & Esch sur Sure
Op alweer de één na laatste dag van de vakantie rijden we via een mooie route naar Bastenaken (Bastogne) waar we pauzeren in het leuke centrum met winkels en terrasjes. Bastogne werd met name bekend door de slag om de Ardennen in 1944. Op de heuvel van Mardasson 1.5 km buiten de stad, vindt u het grote gedenkteken en een begraafplaats die we ook even bezoeken. Hierna rijden we door de mooie natuur naar het miniplaatsje Esch sur Sure met slechts 250 inwoners, gelegen op 300 meter hoogte. Het dorp wordt beschouwd als één van de mooiste in de wijde omgeving en is geheel omgeven door een rivier. Aan het einde van de middag stappen we in het plaatsje Insenborn aan boord van de zonneboot. Tijdens een 2 uur durende rondvaart kunt u genieten van de lokale fauna en leert u meer over de geschiedenis van het meer.

Dag 7 Terugreis
We rijden via een mooie route terug naar Limburg waar we afscheid van elkaar nemen tijdens een afscheidslunch.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw seniorenreis Vianden om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw seniorenreis.

Foto album

Extra informatie

 • Verkenning van Vianden o.l.v. een Nederlandse gids
 • Excursie naar Echternach
 • Vrije tijd in Clervaux
 • Verkenning van Luxemburg o.l.v. een Nederlandse gids
 • Bezoek aan de bekende champagnekelders van Bernard Massard
 • Bezoek aan de vlindertuin van Grevenmacher
 • Vrije tijd in Bastogne
 • Rondvaart met de zonneboot

Grand Hotel de Vianden ***

We overnachten in Grand Hotel de Vianden. Het charmante en mooi gelegen hotel heeft een lift, een overdekt terras, serre, salon, hotelbar en prima kamers. U kunt in de omgeving heerlijk wandelen of door de nauwe straatjes van het middeleeuwse stadje slenteren.

Verzorging:

 • Halfpension

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot seniorenreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw seniorenreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw seniorenreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een seniorenreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een seniorenreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de seniorenreis is verlopen.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef