Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaam Veenstra Reizen

Veenstra Reizen is bewust bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), People, Planet & Profit is verankerd in ons bedrijfsproces. Dan kunt u denken aan ons product, innovatie, reiniging, afval, inkoop materialen, energie etc. Enkele voorbeelden wat Veenstra Reizen zowel op het gebied van MVO doet:

  • We proberen restafval zoveel mogelijk te voorkomen door preventie & hergebruik
  • Er wordt gebruik gemaakt van groene energie. Het bedrijfspand is voorzien van zonnepanelen
  • Veenstra Reizen biedt continu plaats aan stagiairs, we zijn een erkend leerbedrijf
  • Voor de interne papierstroom maken we gebruik van 100% van afgedankt briefpapier van diverse andere organisaties
  • In de keten van onze leveranciers proberen we erop aan te dringen van de bewustwording van een duurzaam beleid
  • Jaarlijks sponsoren we enkele activiteiten van activiteitcommissies en de plaatselijke verenigingen

Wij vinden MVO belangrijk, omdat we MVO innovaties in bedrijfsprocessen willen stimuleren. Dit willen we realiseren door actief samen te werken en onze kennis te delen.

Logo ISO 14001 Veenstra Reizen

Duurzaam op reis – ISO 14001

Als Veenstra Reizen vinden we het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen om duurzaam op reis te kunnen gaan. Veenstra Reizen is dan ook ISO 14001 gecertificeerd, dit geeft u als klant maximale garanties op het gebied van milieumanagement. De bedrijfsvoering is dan ook gericht op duurzaamheid, zowel op kantoor, in de werkplaats en bij de chauffeurs.

Volledige CO2-compensatie
De touringcar is al sinds jaar en dag het milieuvriendelijkste vervoersmiddel ten opzichte van de auto, trein of vliegtuig. We vinden het belangrijk om als bedrijf ook onze verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van CO2-uitstoot. Alle vakanties die Veenstra Reizen organiseert daarvan wordt de CO2-uitstoot van het vervoer dan ook gecompenseerd. Dezelfde hoeveelheid CO2 die uw reis uitstoot wordt daardoor via klimaatprojecten elders op de wereld gecompenseerd. De compensatie komt ten goede aan projecten die gericht zijn op het verbeteren van het klimaat. De projecten waar aandacht aan besteed worden zijn houtskoolovens in Afrika, biogas in Afrika en windmolens in India.

Lokale ondernemers
De overnachtingen en excursies tijdens de vakanties van Veenstra Reizen worden zoveel mogelijk verzorgd door lokale ondernemers. We leveren een belangrijke bijdrage aan duurzame ontwikkeling op de vakantiebestemming. Dit is voor u als reiziger, maar ook voor inwoners die op de bestemming wonen en werken.

Samen met ons krijgt u de mogelijkheid om groen op vakantie te gaan!

© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef