Seniorenreis Romantische Strasse, Duitsland

Groepsreis Romantische Strasse Seniorenreis Romantische Strasse Romantische Strasse 2

De seniorenreis naar de Romantische Strasse betreft een reis die is aangepast aan personen die goed ter been zijn. Op deze reis gaat een reisbegeleider mee en is de touringcar voorzien van een lift. Het reisprogramma is speciaal afgestemd op senioren, waarbij er veel aandacht is voor uw persoonlijke wensen en graag deelneemt aan een gevarieerd excursieprogramma. De Romantische Strasse, ooit een middeleeuwse handelsroute, tegenwoordig een charmante vakantie bestemming. De route leidt langs betoverende kastelen, prachtige middeleeuwse dorpen en indrukwekkende landschappen. Tijdens deze reis rijden we langs een deel van de route en bezoeken we een aantal steden in Frankenland. Rothenburg ob der Tauber, de stad die als inspiratie diende voor Walt Disney en slot Weikersheim behoren tot de hoogtepunten van deze reis. We stellen graag een unieke seniorenreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte seniorenreis Romantische Strasse aanvragen!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde seniorenreis naar de Romantische Strasse

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde seniorenreis naar de Romantische Strasse te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze seniorenreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de seniorenreis Romantische Strasse
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een seniorenreis Romantische Strasse volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze seniorenreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een seniorenreis Romantische Strasse is inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een seniorenreis naar de Romantische Strasse inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw seniorenreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een seniorenreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een seniorenreis Romantische Strasse regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Programma van uw seniorenreis Romantische Strasse

5-daagse seniorenreis Romantische Strasse

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse seniorenreis naar Romantische Strasse. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Heenreis
s Ochtends vertrekken we vanaf uw opstapplaats om vervolgens naar Heerde te rijden. Hier zullen we onze eerste stop houden en genieten van lekkere koffie met gebak. Na de koffiestop vervolgen we onze weg naar Markt Taschendorf waar we na een aantal pauzes op tijd aankomen voor het diner in ons hotel.

Dag 2 Würzburg
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de prachtige stad Würzburg, het begin van de Romantische Strasse. Onder leiding van een gids maken we een rondleiding door het centrum. De gids vertelt u alles over de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder de Residentie, de oude Manbrug, het historische raadhuis en het Falkenhaus met zijn luisterrijke Rococogevel staan op het programma. Na de rondleiding krijgt u tijd om te lunchen en kunt u op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Aan het eind van de middag is het mogelijk een boottocht te maken op de Main.

Dag 3 Romantische Strasse
Vandaag maken we een tocht langs een aantal mooie bezienswaardigheden en dorpjes langs de Romantische Strasse. De route leidt door een prachtig heuvellandschap, door bossen, weiden en wijngaarden naar Rothenburg ob der Tauer. U wordt heerlijk ontspannen rondgereden door de binnenstad door middel van paard en wagen. Na de rondrit krijgt u nog even vrije tijd om zelf door de romantische stratjes te wandelen en de beroemde Doppelbrücke of het stadhuis van dichtbij te bekijken. Vervolgens rijden we via Creglingen en Röttingen naar Slot Weikersheim, één van de hoogtepunten van de route. Na bezoek aan het slot rijden we via Bad Mergenthiem, wat bekend staat om zijn geneeskrachtige bronnen terug naar ons hotel.

Dag 4 Bamberg en Bad Staffelstein
We maken vandaag een excursie naar Bamberg en Bad Staffelstein. Bamberg is een bier- en bisschop stad, dat net als Rome gelegen is op zeven heuvels. De oude binnenstad staat op de UNESCO-Werelderfgoed lijst. De Dom St. Peter en St. Georg is met zijn vier torens het meest in het oog springende bouwwerk. Daarnaast is er genoeg moois te zien in de binnenstad: de rozentuin, de leerlooiershuizen aan het Alter Kanal en de oude visserswijk ‘Klein Venetie’. Hiernaast is Bamberg ook bekend om zijn bier. Een Bamberger Rauchbiertje mag deze dag dan ook echt niet ontbreken! Na de lunch rijden we verder naar de Baseliek Vierzehnheiligen. Dit is de beroemdste bedevaartkerk van Oberfranken. Het exterieur is prachtig ontworpen in barok architectuur. De kerk is gebouwd op de plaats waar volgens de overleveringen een vrome herder in 1445 een visioen van het kindje Jezus te midden van veertien heiligen zag. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 5 Fränkische Freilandmuseum met bierproeverij
Na het ontbijt vertrekken we richting het Frankische Freilandmuseum via de mooie Steigerwald Panoramaroute. Het Frankische Freilandmuseum is een zeer uitgebreid openluchtmuseum met ruim 100 gebouwen, waaronder 2 brouwerijen, een schaapskudde en visvijver. U wordt rondgeleid door een plaatselijke brouwerij waar u tevens een aantal biersoorten kunt proeven wat hier wordt gebrouwen. Na de rondleiding kunt u zelf op uw gemak rondkijken in dit mooie museum.

Dag 6 Terugreis met diner
Helaas is het alweer tijd om naar huis te gaan. Nog even nagenieten onder genot van een kop koffie met gebak en dan vertrekken we weer richting Nederland. We sluiten de reis gezellig af met een afscheidsdiner.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw seniorenreis Romantische Strasse om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw seniorenreis.

Foto album

Extra informatie

 • Bezoek aan Würzburg
 • Boottocht over de Main
 • Bustocht Romantische Strasse
 • Vrije tijd in Bamberg
 • Fränkische Freilandmuseum met bierproeverij

Landgasthof Wellmann

Verzorging:

 • Halfpension

Ligging:

 • In het natuurpark Steigerwald

Faciliteiten:

 • Restaurant
 • Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten:

 • Douche
 • Telefoon

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot groepsreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw groepsreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw groepsreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een groepsreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef