Seniorenreis Elzas en Champagne, Frankrijk

Seniorenreis Elzas Frankrijk Groepsreis Elzas Frankrijk 3 groepsreis Elzas Frankrijk

De seniorenreis naar Elzas en Champagne betreft een reis die is aangepast aan personen die goed ter been zijn. Op deze reis gaat een reisbegeleider mee en is de touringcar voorzien van een lift. Het reisprogramma is speciaal afgestemd op senioren, waarbij er veel aandacht is voor uw persoonlijke wensen en graag deelneemt aan een gevarieerd excursieprogramma.

Tijdens deze seniorenreis door het gebied van de Elzas, Vogezen en de Champagnestreek leeft u als Bourgondiër. De seniorenreis Elzas en Champagne staat in het teken van lekker eten en drinken in combinatie met het genieten van de cultuur & natuur. De route leidt langs variërende fenomenale landschappen, wijngaarden, bossen, historische dorpen, kathedralen en kastelen.

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde seniorenreis Elzas en Champagne

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde seniorenreis Elzas en Champagne te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze seniorenreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de seniorenreis Elzas en Champagne
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een seniorenreis Elzas en Champagne volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze seniorenreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een seniorenreis Elzas en Champagne is inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een seniorenreis Elzas en Champagne inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw seniorenreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een seniorenreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een seniorenreis Rügen regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Programma van uw seniorenreis Elzas en Champagne

7-daagse seniorenreis Elzas en Champagne

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse seniorenreis naar Elzas en Champagne. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Heenreis
Via uw opstapplaats rijden we naar Ludwigshafen aan de Rijn. Ons 4* hotel bevindt zich in het centrum. We dineren vanavond in het hotel.

Dag 2 Straatsburg
We rijden vandaag via de Duitse wijnroute naar de Franse grens en vervolgen onze route door de noordelijke Elzas richting Straatsburg. Na de lunch die bestaat uit het typische Elzas-gerecht “flammkuchen”, bezichtigen we onder leiding van een gids het centrum van Straatsburg en maakt u kennis met o.a. de Straatsburger Munsterkerk, het Europaparlement en La petite France. La petit France ligt in het hart van Straatsburg en is één van de meest charmante en schilderachtige plekken in Frankrijk. De smalle straatjes vol kinderkopjes en kanalen die het gebied doorkruisen, vormen een charmant contrast met de kleurrijke oude vakwerkhuizen uit de 16e eeuw. Het geheel wordt opgefleurd door vele bloemen en gezellige restaurantjes. Als afsluiting maken we een romantische boottocht door de kanalen van Straatsburg. Overnachting en diner in ons hotel in de omgeving van Colmar.

Dag 3 Colmar en Koenigsbourg
Na het ontbijt rijden we naar de hoofdstad van de Elzas, Colmar. De stad biedt de intimiteit van een gemiddeld grote stad met een opmerkelijke rijkdom aan erfgoed. De geboortestad van de beroemde beeldhouwer Bartholdi, vader van het beroemde Vrijheidsbeeld, is ook de geboortestad van Hansi, de beroemdste illustrator uit de Elzas. Tijdens de tour zult u met plezier door het grote historische centrum van de stad lopen, dat bekend staat om zijn vakwerkhuizen aan de Quai de la Poissonnerie en het Musée d’Unterlinden. Vanuit Colmar  rijden we verder naar de Haut-Koenigsbourg, een middeleeuws kasteel gelegen in de Franse stad van Orschwiller in de Bas-Rhin in de Elzas, voor een bezichtiging. Na de bezichtiging rijden we door naar de pittoreske plaats Riquewihr met zijn vele vakwerkhuizen en stadsmuur. Vervolgens zullen we een voor deze streek typische wijnkelder bezoeken, om daarna te genieten van een heerlijke proeverij. Aan het eind van de middag rijden we terug naar het hotel voor het diner en overnachting.

Dag 4 Kaasboerderij en Troyes
Vanochtend rijden we na het ontbijt richting Munster. Onderweg stoppen we bij een kaasboerderij, waar we een proeverij hebben. Door de Vogezen rijden we verder naar Troyes voor een rondleiding. Het is een middeleeuwse stad waar in het oude centrum nog veel bewaard is van de vakwerkhuizen die hier kenmerkend zijn. Het beschermde stadsdeel is ca. 53 ha waarvan ongeveer 2 ha voetgangersgebied. Wist u trouwens dat het centrum in de vorm van een champagne-kurk is gebouwd? Troyes heeft ook een aantal kerken met fabelachtig mooie gebrandschilderde ramen. Overnachting in Reims.

Dag 5 Reims en Epernay
Aan het begin van de middag rijden we naar de prachtige stad Reims. In de omgeving zie je de Onze Lieve Vrouwekathedraal al boven de stad uitsteken, de plaats waar de koningen van Frankrijk allemaal zijn gekroond. Uiteraard brengen we een bezoek aan deze kathedraal en bezichtigen we de stad onder leiding van een gids. Vervolgens gaan we een prachtige boottocht maken langs de wijngaarden van de Champagne streek. Aan boord kunt u tijdens de lunch van het mooie landschap genieten. In Epernay verlaat u de boot om één van de vele vele champagnehuizen te bezoeken. Na de rondleiding volgt natuurlijk een glas heerlijke champagne. Een bezoek aan het bijbehorende museum met 66 meter hoge toren die uitzicht biedt op de mooie omgeving mag natuurlijk niet ontbreken. Diner is vanavond in een lokaal specialiteitenrestaurant. Na het diner gaan we terug naar ons hotel voor de overnachting.

Dag 6 Champagne
Vandaag rijden we na het ontbijt de Champagne-route langs de prachtige plaatsen Verzenay, Louvois, Ay en hautvillers. Vroeg in de middag komen we in Chamery, waar we op een boemeltrein stappen die ons vervoert door het hart van dit prachtige wijngebied. U krijgt tijdens de rit alles te horen over de productie van de champagne. De route eindigt met een bezoek aan een champagnekelder en proeverij. Als afsluiting van deze culinaire en culturele reis hebben we vanavond voor u het diner gereserveerd in een stijlvol restaurant in de omgeving van Reims. Hier kunnen we proosten met champagne op de heerlijke belevenissen van de afgelopen dagen.

Dag 7 Terugreis
Na alle indrukken en belevenissen van de afgelopen dagen, vertrekken we na het ontbijt weer naar huis.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw seniorenreis Elzas en Champagne om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw seniorenreis.

Foto album

Extra informatie

 • Rondleiding door Straatsburg o.l.v. een gids
 • Tour door Colmar
 • Bezoek aan wijnkelder met proeverij
 • Boek aan kaasboerderij met proeverij
 • Tour door Troyes
 • Rondleiding door Reims o.l.v. een gids
 • Boottocht langs de wijngaarden van de Champagne streek
 • Boemeltrein langs de Champagne-route
 • 1 overnachting Europa hotel *** in Ludwigshafen
 • 2 overnachtingen in hotel la Vallée Noble *** in Soultzmatt
 • 3 overnachtingen hotel Ibis Reims Centre ***

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot seniorenreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw seniorenreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw seniorenreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een seniorenreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de seniorenreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef