Schoolreis wintersport naar Duitsland en Oostenrijk

Bent u op zoek naar een mooie wintersport schoolreis deze winter? Dan bent u bij Veenstra Reizen aan het juiste adres. Al bijna 100 jaar organiseren wij wintersport schoolreizen voor het voortgezet onderwijs. Door onze jarenlange ervaring en expertise maken wij voor u een prachtige wintersportreis speciaal op maat! Onze bestemmingen liggen in Duitsland en Oostenrijk. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis wintersport aanvragen!

Compleet verzorgde wintersport schoolreis, zonder zorgen

Veenstra Reizen regelt alles voor uw aanstaande schoolreis naar de wintersport! Ook op de locatie zorgen wij voor skipassen, een goede accommodatie, goed materiaal en uiteraard goede en betrouwbare instructeurs. Daarnaast worden wintersportreizen met onze eigen touringcars gereden. Zo reist u deze winter veilig heen en weer, vanaf school naar uw bestemming en terug. Wij werken samen met een vaste partner, onze skireizen worden dan ook uitgevoerd met eigen materialen en eigen Nederlandse skileraren. Persoonlijk contact, kwaliteit en een scherpe prijs staan bij ons hoog in het vaandel. Kortom: voor al uw wintersport schoolreizen bent u bij Veenstra Reizen aan het juiste adres!

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de wintersport reis
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreis wintersport reizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Eigen hoogwaardige ski- en snowboardmaterialen
  • Eigen skileraren die hoogopgeleid, getraind en betrokken zijn
  • Wij bieden een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreis wintersport reizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Benieuwd naar onze aanpak?

Programma van uw schoolreis wintersport

6-daagse schoolreis wintersport Oostenrijk

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis wintersport naar Oostenrijk. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1: ….
+/- 18:00 uur  ‘s Avonds vertrek vanaf uw opstapplaats.
Dag 2:
+/- 8.30 uur Aankomst accommodatie.
Dag 2 t/m 4: Vrije tijd tijdens uw schoolreis wintersport.
Dag 5: ‘s Avonds vertrek richting Nederland.
Dag 6:
+/- 8.30 uur ‘s Morgens bent u weer gearriveerd op uw opstapplaats en komt er een einde aan uw schoolreis wintersport.

– Bekijk ook meer van onze Duitsland schoolreizen.

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

Ski- en snowboardverhuur

Ook als u zelf geen ski’s of snowboard hebt, dan kunt u nog steeds prima op wintersport. Er zijn namelijk veel bedrijven die ski’s verhuren, zoals Intersport, Sport 2000 of Skiset. Hier kun je vaak een pakket huren bestaande uit ski’s, stokken en schoenen. Maar als je liever alleen ski’s huurt en je eigen schoenen koopt, dan kan dat natuurlijk ook. Ski’s of een snowboard huren heeft meerdere voordelen. U hoeft ze niet zelf te onderhouden, u hoeft er niet mee te slepen tijdens de reis en u kunt profiteren van innovaties in het materiaal. Als u niet vaak op wintersport gaat, maar het wel graag een keer wilt proberen, dan biedt ski- en snowboardverhuur de uitkomst!

v.a. €19,00 (prijs per leerling)

Ski- en snowboardles

Als u besloten hebt dat u op wintersport wilt gaan, dan is het verstandig om ski- of snowboardles te nemen. Dit kunt u zowel in Nederland als in het wintersportgebied doen. In Nederland zijn er meerdere opties, zoals borstelbanen en sneeuwhallen. Hier kunt u kennis maken met de sport en er gevoel bij krijgen. U leert de basistechnieken en als u eenmaal in het skigebied bent, dan hoeft u niet meer helemaal bij het begin te beginnen. Met lessen in Nederland vooraf kunt u op bestemming eerder de piste af en het gebied verkennen. Maar skiles in het gebied zelf is natuurlijk ook leuk. u staat dan direct in echte sneeuw, wat toch weer een ander gevoel is. Aan de andere kant, u hebt wel minder tijd om er op uit te gaan, omdat u het skiën eerst nog moet leren. Ski- of snowboardles in Nederland of in het wintersportgebied: kies wat het beste bij u past!

v.a. €32,00 (prijs per leerling per les)

Skipassen

Een skipas is als het ware het ticket voor het gebruik van de skiliften en pistes in een wintersportgebied. U kunt dus echt niet zonder! Soms vergeten mensen dat een skipas nodig is voor een wintersportvakantie. Maar als u bedenkt dat de stoeltjesliften onderhouden moeten worden en er altijd personeel aanwezig is bij skigebieden, dan is het wel logisch dat elke gebruiker hiervoor moet betalen. Er bestaan verschillende soorten passen, zoals dagpassen en weekpassen. Het is verstandig om van te voren op internet de prijzen van skipassen te vergelijken, omdat deze per gebied erg kunnen verschillen. Daarnaast kunt u een skipas online kopen, maar ook gewoon ter plaatse.

v.a. €12,00 (prijs per leerling per dag)

Rodelen

Skiën of snowboarden is natuurlijk erg leuk en de hoofdactiviteit van een wintersportvakantie. Maar voor de afwisseling is het ook zeer de moeite waard om andere activiteiten te proberen, zoals rodelen. Rodelen is met een slee via een speciale rodelbaan van een berg afglijden. Een rodelbaan kan wel 14 km lang zijn en snelheden van 50 km/h zijn niet ongewoon. Sommige rodelbanen zijn ‘s avonds verlicht, wat er sprookjesachtig uitziet. Rodelen lijkt misschien simpel, maar moet absoluut niet onderschat worden: het kan namelijk best gevaarlijk zijn, met name door de hoge snelheden. Maar als u de slee goed onder controle hebt en u de juiste kleding aan hebt, dan is rodelen een super leuke en spannende activiteit, en een onvergetelijke ervaring tijdens uw wintersportvakantie!

v.a. €7,00 (prijs per leerling)

Après-ski

Na een dag skiën is er niks leuker dan deze dag afsluiten in een gezellige bar of restaurant. Veel wintersporters sluiten de dag af met après-ski: feesten, zingen, dansen, drinken en vooral genieten van de gezelligheid. Après-ski wordt aangeboden in bars in bergdorpen, maar als u voor de ultieme ervaring gaat, dan kiest u voor après-ski in een berghut aan de piste. Hier kan u bijna letterlijk naar binnen skiën na een wintersportdag, en direct lekker opwarmen. De berghut vinden is waarschijnlijk niet heel moeilijk, omdat de typische après-ski muziek u al tegemoet komt. Als u wel houdt van een feestje, en dit graag wilt combineren met een wintersportvakantie, dan is après-ski echt iets voor u!

Entree gratis

Fakkeltocht

Wintersportgebieden vormen een prachtig decor voor een fakkeltocht. Iedereen krijgt een fakkel en dan kan de wandeling beginnen. Door de sneeuw wandelt u een mooi stuk door typische Alpendorpjes of door mooie stukken natuur. In het donker ziet alles er heel anders uit, en een fakkeltocht is een sprookjesachtige ervaring. Variaties op een standaard fakkeltocht zijn een tocht van hut naar hut, waarbij u steeds kleine gerechtjes proeft, of eerst een fakkeltocht en daarna rodelen. Waar u ook voor kiest, de activiteit afsluiten met glühwein of warme chocolademelk is natuurlijk altijd een goed idee!

v.a. €5,00 (prijs per leerling)

Accommodatie

Skiën en snowboarden zijn sporten waarvoor u een goede coördinatie en conditie nodig hebt. En vooral als u nog niet vaak op wintersport geweest bent, kan het skiën of snowboarden best vermoeiend zijn. Dus is het na een dag skiën wel zo fijn als u lekker kunt uitrusten in een goed hotel! In alle wintersportgebieden vindt u meerdere hotels, vlakbij de piste of iets verder er van af. Sommige hotels richten zich specifiek op wintersporters, en hier vindt u dan ook ruimte om uw skispullen op te bergen en u kunt hier vaak ook skipassen kopen. Naast de echte ski-hotels zijn er natuurlijk meer accommodatiemogelijkheden, zoals pensions, appartementen en hostels.

v.a. €13,00 (prijs per leerling per nacht)

Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Onze aanpak

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Bestemming (verplicht)

Vertrekplaats (verplicht)

Vertrekdatum

Aantal dagen

Aantal nachten

Aantal reizigers

Aantal leerlingen / studenten

Leeftijdsindicatie

Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?

Aantal begeleiders

Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief skiles?

Voor hoeveel dagen wilt u een skipas?

Wilt u een voorstel ontvangen inclusief excursiemogelijkheden en maaltijden?

Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben?

Budget per persoon

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen