Schoolreis Ardennen, België

De natuur van de Belgische Ardennen laat zich niet eenvoudig beschrijven. U kunt er dagen rondzwerven terwijl u geniet van uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, rotspartijen en snelstromende riviertjes. Dat klinkt alvast als een prachtige, groene schoolreis!

In de Ardennen maakt u kennis met een stukje avontuurlijk buitenland op slechts enkele reisuren van Nederland. De ideale bestemming voor een actieve studentenreis of een spannende survivalweek. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Ardennen aanvragen!

In het mooie dal van de Ourthe ligt het toeristische plaatsje Hotton, waar in de omgeving tal van outdooractiviteiten te organiseren zijn. In steengroeve de Bizonrock vinden de avontuurlijkste activiteiten plaats zoals abseilen, Himalayabrug, klettersteig en tokkelen. Bij het stroomgebied van de rivier de Ourthe vinden onder andere klimmen, vlotbouwen en wildwater kanovaren plaats. Het avontuur kan beginnen!
Ook in Coo, bekend van de schitterende watervallen, kunt u deelnemen aan de leukste activiteiten. Quadrijden, klimmen, abseilen, mountainbiken, paintballen, vlottenbouwen en raften behoren allemaal tot de mogelijkheden. De gezellige eetcafés in de Ardennen bieden een ontmoetingspunt waar een Belgisch biertje of een maaltijd genuttigd kan worden. Laat u uitdagen door de Ardennen en stel zelf een spectaculair actieprogramma samen.

Onze sterke punten:

  • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis
  • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
  • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
  • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

  • Wij bieden een uniek educatief programma voor uw leerlingen
  • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw schoolreis Ardennen

5-daagse schoolreis Ardennen

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Ardennen. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Ardennen 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het einde van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2, 3, en 4 Vrije besteding schoolreis Ardennen
We kunnen deze dagen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld hiking, klimmen & abseilen en mountainbiken. De Ardennen biedt vele mogelijkheden op het gebied van een actieve schoolreis (zie excursiemogelijkheden).

Dag 5 Terugreis Ardennen – Nederland
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige natuurgebied. En komt er een eind aan uw schoolreis Ardennen.

Excursiemogelijkheden

Excursiemogelijkheden:

Boogschieten

Concentratie, zelfbeheersing, focus en stabiliteit: alles bij elkaar de benodigdheden voor een schot in de roos. Boogschieten is de ideale activiteit voor een leuke competitie met een groep. Wie scoort de meeste punten of schiet de meeste ballonnen kapot? Een instructeur geeft eerst uitleg over het boogschieten en daarna kun je zelf aan de slag. De boog spannen, concentreren, mikken en schieten. Misschien ben jij wel de eerste die een pijl in de roos schiet! Boogschieten is leuk voor iedereen en de omgeving van de Ardennen leent zich perfect voor deze outdooractiviteit.

v.a. €12,50 (prijs per leerling)   

Klimmen & abseilen

In de Ardennen vind je meerdere rotswanden waar perfect op geklommen kan worden. Op de rotsen klimmen is een onvergetelijke ervaring. Er zijn verschillende niveaus, dus er is voor iedereen wel een geschikte route. Een ervaren instructeur legt eerst uit hoe alles werkt en wat de veiligheidsregels zijn. Dan is het tijd om je vast te maken aan het touw en mag je omhoog! Zoek je weg op de rotswand en geniet, eenmaal boven, van het prachtige uitzicht dat je daar hebt. In plaats van beneden naar boven te klimmen kan je ook boven beginnen en vanaf daar naar beneden abseilen. Minder inspannend, maar net zo leuk!

v.a. €29,00 (prijs per leerling)

Mountainbiken

Doordat de omgeving van de Ardennen heuvelachtig is en er veel bossen en ruige paden zijn, is het de ideale locatie voor een spannende mountainbiketocht. Mountainbiken in de Ardennen is geschikt voor zowel de echte waaghals als diegene die het wat rustiger aan wil doen. Klimmen, afdalen, door de modder crossen, scherpe bochten nemen, stunten… Het kan allemaal. Maar als je liever kalmpjes aan over een bospad rijdt, dan kan dat natuurlijk ook. De heuvels, beekjes, bossen en smalle paadjes maken de Ardennen een prachtige locatie voor een heerlijk dagje mountainbiken. En natuurlijk kun je onderweg zo vaak stoppen als je wilt om even bij te komen en te genieten van de mooie uitzichten!

v.a. €18,00 (prijs per leerling)

Kanovaren

De Lesse, Ourthe, Amblève en Semois zijn de bekendste rivieren die door de Ardennen stromen. De rivieren stromen lekker door, maar zijn niet extreem wild. Perfect voor een kanotocht dus! Langs de rivieren zijn verscheidene kanoverhuurbedrijven waar je met een groep het water op kunt. Lekker stroomafwaarts van de mooie natuur genieten, bij het eindpunt uitstappen en weer teruggebracht worden naar je beginpunt: dat is pas relaxed! Je kunt zo snel of langzaam gaan als je zelf wilt. Maak je er een echte work-out van of toch maar een ontspannen tochtje? De keus is aan jou. Een ding is in ieder geval zeker: nat word je toch wel!

v.a. €8,00 (prijs per leerling)

Raften

Het is lang niet altijd mogelijk, maar als de waterstand toch een keer hoog genoeg is, dan is het ook echt een geweldig avontuur: raften in de Ardennen. Een spannende tocht op het water, waarbij samenwerken essentieel is. Een begeleider geeft eerst instructie over het raften en vertelt de veiligheidsregels. Dan begint de tocht, en samen bedwing je de rivier en stuur je de raft de goede kant op. Soms vaar je een stukje rustig over de rivier, en soms kom je in een woeste stroomversnelling. Met een rafttocht op een rivier in de Ardennen kan het allemaal! De Ourthe is de meest geschikte rivier om op te raften, en op deze rivier kun je samen echt snelheid maken. Dus helm op, peddel mee, zwemvest aan en gaan!

v.a. €24,50 (prijs per leerling)

Vlotten bouwen

Zijn jouw knooptechnieken goed? Als je gaat vlotten bouwen, heb je deze namelijk hard nodig. Met je groep krijg je wat balken, touw en tonnen. En dan is de opdracht simpel: bouw een vlot dat stevig genoeg is voor een tochtje op de rivier! Goed samenwerken is hard nodig, met elkaar moet je beslissen wat de beste constructie zal zijn. Vlotten bouwen is een leuke activiteit in de natuur, en het wordt nog leuker als je de groep verdeelt in kleine groepjes. Welke groep heeft het beste bouwkundige inzicht en maakt het stevigste vlot? Als iedereen klaar is met bouwen mogen alle vlotten de rivier op, en dan zal snel duidelijk worden wat nou juist wel of juist niet een handige constructie was…

v.a. €12,50 (prijs per leerling)

Paintballen

Gewapend met een verfgeweer ga je het strijdveld in. Op het terrein zijn allerlei schuilplaatsen en attributen om je achter te verstoppen. Je zoekt een tactische plek op. En dan begint het paintballen echt: de twee groepen proberen zo veel mogelijk verfkogels op elkaar te schieten en zo winnaar te worden van het spel. Paintballen is echt een enerverende activiteit, en je moet niet te bang aangelegd zijn! Spring van achter een oude jeep vandaan, schiet op de tegenstander en maak dat je wegkomt. Je moet je over het strijdveld begeven zonder geraakt te worden door de verfkogels. En dat is nog niet zo makkelijk! Dus vorm twee teams, ga de strijd met elkaar aan en vindt uit wie de beste paintballers zijn.

v.a. €22,00 (prijs per leerling)

Speleologie

Speleologie is een tak van de wetenschap die zich bezighoudt met de studie van grotten. Een excursie speleologie in de Ardennen betekent echter niet dat je grotten gaat bestuderen. Nee, je moet er zelf in, op je buik, kruipend over de grond, om je vervolgens door de smalste doorgangen heen te wurmen. Dat klinkt misschien niet heel aanlokkelijk, maar speleologie is echt een geweldige unieke ervaring. Een gids laat precies zien waar je langs moet en samen daal je af in een grot. Soms moet je stukjes klimmen of je langs een modderig paadje naar beneden laten glijden. Enige lenigheid komt tijdens speleologie goed van pas. En dat je vies wordt staat vast, maar dat is het absoluut waard!

v.a. €17,50 (prijs per leerling)

Fakkeltocht

De Ardennen is ook als het donker is geschikt voor leuke activiteiten. Ga bijvoorbeeld mee met een fakkeltocht, en ontdek de Ardennen op een unieke manier. In het donker ziet alles er toch weer heel anders uit, en de fakkels geven een sprookjesachtig gevoel. In de Ardennen kun je de meest uitdagende activiteiten doen, zoals klimmen en raften, en dan is een wat rustigere activiteit voor de afwisseling ook wel fijn. Iedereen in de groep krijgt een fakkel, en samen wandel je door de mooie Ardennen. Een echte aanrader om de omgeving een keer in een ander licht te zien!

v.a. €9,50 (prijs per leerling)

Hike met GPS

Een wandeltocht met GPS kun je eigenlijk zien als een soort speurtocht. Aan het begin voer je coördinaten in die je brengen naar een bepaald punt. Hier moet je een opdracht doen, waarbij je de coördinaten voor het volgende punt kunt ontdekken. Zo ga je van punt naar punt, ook wel ‘waypoints’ genoemd. Als team moet je samen de opdrachten oplossen, dus samenwerken is een belangrijk onderdeel van een GPS-tocht. Al wandelend kun je genieten van de mooie natuur en historische bezienswaardigheden. De tocht brengt je op plekken waar je anders niet zou komen, en het is dus de ideale manier om de omgeving te verkennen!

v.a. €9,50 (prijs per leerling)

Hike met kaart en kompas

Wil je graag de omgeving van de Ardennen verkennen, maar dan wel zonder GPS? Die elektronica, dat is niks voor jou. Hadden ze vroeger toch ook niet? Daarom is een tocht met kaart en kompas eigenlijk ook veel echter, en waarschijnlijk ook een grotere uitdaging. Met je groep krijg je eerst instructie over hoe een kompas precies werkt in combinatie met een kaart, en dan kan je op pad. Samen moet je de richting bepalen, om zo vervolgens de tocht af te leggen. Maar je moet natuurlijk niet de hele tijd op je kompas en kaart kijken, daar is de omgeving veel te mooi voor. Tijdens de wandeling kom je langs de mooiste plekjes van de Ardennen en daar heb je helemaal geen dure technologie voor nodig!

v.a. €6,50 (prijs per leerling)

Accommodatie

Jeugdherberg:
U verblijft in een jeugdherberg op meerpersoonskamers en slaapzalen met douche en toilet op de gang.

Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst en schoolverklaring voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de schoolreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen