Schoolreis Ardennen, België

Ardennen met de bus schoolreis-bouillon schoolreis Ardennen

De natuur van de Belgische Ardennen laat zich niet eenvoudig beschrijven. U kunt er dagen rondzwerven terwijl u geniet van uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, rotspartijen en snelstromende riviertjes. Dat klinkt alvast als een prachtige, groene schoolreis Ardennen!

In de Ardennen maakt u kennis met een stukje avontuurlijk buitenland op slechts enkele reisuren van Nederland. De ideale bestemming voor een actieve studentenreis of een spannende survivalweek. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte aanvragen!

In het mooie dal van de Ourthe ligt het toeristische plaatsje Hotton, waar in de omgeving tal van outdooractiviteiten te organiseren zijn. In steengroeve de Bizonrock vinden de avontuurlijkste activiteiten plaats zoals abseilen, Himalayabrug, klettersteig en tokkelen. Bij het stroomgebied van de rivier de Ourthe vinden onder andere klimmen, vlotbouwen en wildwater kanovaren plaats. Het avontuur kan beginnen!

Ook in Coo, bekend van de schitterende watervallen, kunt u deelnemen aan de leukste activiteiten. Quadrijden, klimmen, abseilen, mountainbiken, paintballen, vlottenbouwen en raften behoren allemaal tot de mogelijkheden. De gezellige eetcafés in de Ardennen bieden een ontmoetingspunt waar een Belgisch biertje of een maaltijd genuttigd kan worden. Laat u uitdagen door de Ardennen en stel zelf een spectaculair actieprogramma samen.

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde schoolreis naar de Ardennen

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde schoolreis naar de Ardennen te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze schoolreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw scholieren.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis Ardennen
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

 • Wij bieden tijdens de schoolreis Ardennen een uniek educatief programma voor uw leerlingen
 • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Enkele kenmerken van de Ardennen:

 1. Natuurlijke schoonheid: De Ardennen staan bekend om hun weelderige bossen, glooiende heuvels, diepe valleien, rivieren en watervallen. Het landschap biedt prachtige mogelijkheden om te wandelen, fietsen en genieten van de natuur.
 2. Outdooractiviteiten: Het gebied is populair voor avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, mountainbiken, kajakken, raften, klimmen en zelfs wintersporten zoals skiën en snowboarden tijdens het winterseizoen.
 3. Kastelen: De Ardennen herbergt verschillende middeleeuwse kastelen die een kijkje bieden in de rijke geschiedenis van de regio. Enkele beroemde kastelen zijn het Kasteel van Bouillon in België, het Kasteel van Vianden in Luxemburg en het Kasteel van Sedan in Frankrijk.
 4. Historische stadjes: De Ardennen hebben charmante stadjes en dorpen met een historisch karakter. Steden zoals Durbuy in België, La Roche-en-Ardenne in België en Clervaux in Luxemburg trekken toeristen met hun oude architectuur, smalle straatjes en gezellige sfeer.
 5. Grotten: Het gebied staat ook bekend om zijn grottenstelsels. Grotten zoals de Grotten van Han in België en de Bovenste Moezeldal-grotten in Duitsland bieden fascinerende ondergrondse ervaringen.
 6. Gastronomie: De Ardennen is een plek waar je kunt genieten van heerlijke streekgerechten, zoals Ardense ham, wildgerechten, kaas, bieren en andere lokale specialiteiten. Er zijn talloze restaurants en herbergen waar u kunt proeven van de culinaire hoogstandjes van de regio.
Veilig en voordelig een schoolreis Ardennen inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een schoolreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw schoolreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. Leraren en hun leerlingen zijn altijd verzekerd van een veilige schoolreis naar de plaats(en) van bestemming. Een schoolreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een schoolreis Ardennen regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse schoolreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende volwassenen zijn om toezicht te houden op de leerlingen en om eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden van de begeleiders en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Educatieve waarde: Een meerdaagse schoolreis kan een geweldige gelegenheid zijn om het leren buiten het klaslokaal te bevorderen. Overweeg activiteiten en bezoeken die relevant zijn voor het leerplan en die de leerlingen de kans geven om nieuwe ervaringen op te doen en hun kennis te verdiepen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met leerlingen, ouders en begeleiders over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer het budget naar de ouders en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie en toestemming: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met ouders/verzorgers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden. Zorg ook voor de benodigde toestemmingsformulieren en medische informatie voor elke leerling.
 6. Verzekering: Controleer of alle leerlingen en begeleiders voldoende verzekerd zijn voor de reis. Zorg ervoor dat de verzekering dekking biedt voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en leerzame meerdaagse schoolreis plannen voor de leerlingen. Bij het samenstellen van een schoolreis naar de Ardennen is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de schoolreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een schoolreis naar de Ardennen willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige schoolreis naar de Ardennen te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw schoolreis naar de Ardennen graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die de Ardennen biedt zorgen voor een onvergetelijke schoolreis. 

Volledig verzorgde schoolreis Ardennen

Een volledige verzorgde schoolreis Ardennen betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief programma is bij onze schoolreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een schoolreis naar de Ardennen is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een schoolreis naar de Ardennen!

Programma van uw schoolreis Ardennen

5-daagse schoolreis Ardennen

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Ardennen. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Ardennen 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het einde van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2, 3, en 4 Vrije besteding schoolreis Ardennen
We kunnen tijdens de schoolreis Ardennen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld hiking, klimmen & abseilen en mountainbiken. De Ardennen biedt vele mogelijkheden op het gebied van een actieve schoolreis (zie excursiemogelijkheden).

Dag 5 Terugreis Ardennen – Nederland
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit prachtige natuurgebied. En komt er een eind aan uw schoolreis Ardennen.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw schoolreis Ardennen om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw schoolreis Ardennen.

Foto album

Extra informatie

Boogschieten

Concentratie, zelfbeheersing, focus en stabiliteit: alles bij elkaar de benodigdheden voor een schot in de roos. Boogschieten is de ideale activiteit voor een leuke competitie met een groep. Wie scoort de meeste punten of schiet de meeste ballonnen kapot? Een instructeur geeft eerst uitleg over het boogschieten en daarna kunt u zelf aan de slag. De boog spannen, concentreren, mikken en schieten. Misschien bent u wel de eerste die een pijl in de roos schiet! Boogschieten is leuk voor iedereen en de omgeving van de Ardennen leent zich perfect voor deze outdooractiviteit.

v.a. € 12,50 (prijs per leerling)   

Klimmen & abseilen

In de Ardennen vindt u meerdere rotswanden waar perfect op geklommen kan worden. Op de rotsen klimmen is een onvergetelijke ervaring. Er zijn verschillende niveaus, dus er is voor iedereen wel een geschikte route. Een ervaren instructeur legt eerst uit hoe alles werkt en wat de veiligheidsregels zijn. Dan is het tijd om u vast te maken aan het touw en mag u omhoog! Zoek u weg op de rotswand en geniet, eenmaal boven, van het prachtige uitzicht dat u daar hebt. In plaats van beneden naar boven te klimmen kan u ook boven beginnen en vanaf daar naar beneden abseilen. Minder inspannend, maar net zo leuk!

v.a. € 29,- (prijs per leerling)

Mountainbiken

Doordat de omgeving van de Ardennen heuvelachtig is en er veel bossen en ruige paden zijn, is het de ideale locatie voor een spannende mountainbiketocht. Mountainbiken in de Ardennen is geschikt voor zowel de echte waaghals als diegene die het wat rustiger aan wil doen. Klimmen, afdalen, door de modder crossen, scherpe bochten nemen, stunten… Het kan allemaal. Maar als u liever kalmpjes aan over een bospad rijdt, dan kan dat natuurlijk ook. De heuvels, beekjes, bossen en smalle paadjes maken de Ardennen een prachtige locatie voor een heerlijk dagje mountainbiken. En natuurlijk kunt u onderweg zo vaak stoppen als u wilt om even bij te komen en te genieten van de mooie uitzichten!

v.a. € 18,- (prijs per leerling)

Kanovaren

De Lesse, Ourthe, Amblève en Semois zijn de bekendste rivieren die door de Ardennen stromen. De rivieren stromen lekker door, maar zijn niet extreem wild. Perfect voor een kanotocht dus! Langs de rivieren zijn verscheidene kanoverhuurbedrijven waar u met een groep het water op kunt. Lekker stroomafwaarts van de mooie natuur genieten, bij het eindpunt uitstappen en weer teruggebracht worden naar uw beginpunt: dat is pas relaxed! U kunt zo snel of langzaam gaan als u zelf wilt. Maakt u er een echte work-out van of toch maar een ontspannen tochtje? De keus is aan u. Een ding is in ieder geval zeker: nat wordt u toch wel!

v.a. € 8,- (prijs per leerling)

Raften

Het is lang niet altijd mogelijk, maar als de waterstand toch een keer hoog genoeg is, dan is het ook echt een geweldig avontuur: raften in de Ardennen. Een spannende tocht op het water, waarbij samenwerken essentieel is. Een begeleider geeft eerst instructie over het raften en vertelt de veiligheidsregels. Dan begint de tocht, en samen bedwing je de rivier en stuurt u de raft de goede kant op. Soms vaart u een stukje rustig over de rivier, en soms komt u in een woeste stroomversnelling. Met een rafttocht op een rivier in de Ardennen kan het allemaal! De Ourthe is de meest geschikte rivier om op te raften, en op deze rivier kunt u samen echt snelheid maken. Dus helm op, peddel mee, zwemvest aan en gaan!

v.a. € 24,50 (prijs per leerling)

Vlotten bouwen

Zijn uw knooptechnieken goed? Als u vlotten gaat bouwen, heeft u deze namelijk hard nodig. Met u groep krijgt u wat balken, touw en tonnen. En dan is de opdracht simpel: bouw een vlot dat stevig genoeg is voor een tochtje op de rivier! Goed samenwerken is hard nodig, met elkaar moet u beslissen wat de beste constructie zal zijn. Vlotten bouwen is een leuke activiteit in de natuur, en het wordt nog leuker als je de groep verdeelt in kleine groepjes. Welke groep heeft het beste bouwkundige inzicht en maakt het stevigste vlot? Als iedereen klaar is met bouwen mogen alle vlotten de rivier op, en dan zal snel duidelijk worden wat nou juist wel of juist niet een handige constructie was…

v.a. €12,50 (prijs per leerling)

Paintballen

Gewapend met een verfgeweer gaat u het strijdveld in. Op het terrein zijn allerlei schuilplaatsen en attributen om u achter te verstoppen. U zoekt een tactische plek op. En dan begint het paintballen echt: de twee groepen proberen zo veel mogelijk verfkogels op elkaar te schieten en zo winnaar te worden van het spel. Paintballen is echt een enerverende activiteit, en u moet niet te bang aangelegd zijn! Spring van achter een oude jeep vandaan, schiet op de tegenstander en maakt dat u wegkomt. U moet je over het strijdveld begeven zonder geraakt te worden door de verfkogels. En dat is nog niet zo makkelijk! Dus vorm twee teams, ga de strijd met elkaar aan en vindt uit wie de beste paintballers zijn.

v.a. € 22,- (prijs per leerling)

Speleologie

Speleologie is een tak van de wetenschap die zich bezighoudt met de studie van grotten. Een excursie speleologie in de Ardennen betekent echter niet dat je grotten gaat bestuderen. Nee, u moet er zelf in, op uw buik, kruipend over de grond, om u vervolgens door de smalste doorgangen heen te wurmen. Dat klinkt misschien niet heel aanlokkelijk, maar speleologie is echt een geweldige unieke ervaring. Een gids laat precies zien waar je langs moet en samen daal je af in een grot. Soms moet u stukjes klimmen of langs een modderig paadje naar beneden laten glijden. Enige lenigheid komt tijdens speleologie goed van pas. En dat u vies wordt staat vast, maar dat is het absoluut waard!

v.a. €17,50 (prijs per leerling)

Fakkeltocht

De Ardennen is ook als het donker is geschikt voor leuke activiteiten. Ga bijvoorbeeld mee met een fakkeltocht, en ontdek de Ardennen op een unieke manier. In het donker ziet alles er toch weer heel anders uit, en de fakkels geven een sprookjesachtig gevoel. In de Ardennen kunt u de meest uitdagende activiteiten doen, zoals klimmen en raften, en dan is een wat rustigere activiteit voor de afwisseling ook wel fijn. Iedereen in de groep krijgt een fakkel, en samen wandel je door de mooie Ardennen. Een echte aanrader om de omgeving een keer in een ander licht te zien!

v.a. €9,50 (prijs per leerling)

Hike met GPS

Een wandeltocht met GPS kunt u eigenlijk zien als een soort speurtocht. Aan het begin voert u coördinaten in die u brengen naar een bepaald punt. Hier moet u een opdracht doen, waarbij u de coördinaten voor het volgende punt kunt ontdekken. Zo gaat u van punt naar punt, ook wel ‘waypoints’ genoemd. Als team moet u samen de opdrachten oplossen, dus samenwerken is een belangrijk onderdeel van een GPS-tocht. Al wandelend kun je genieten van de mooie natuur en historische bezienswaardigheden. De tocht brengt u op plekken waar u anders niet zou komen, en het is dus de ideale manier om de omgeving te verkennen!

v.a. €9,50 (prijs per leerling)

Hike met kaart en kompas

Wilt u graag de omgeving van de Ardennen verkennen, maar dan wel zonder GPS? Die elektronica, dat is niks voor u. Hadden ze vroeger toch ook niet? Daarom is een tocht met kaart en kompas eigenlijk ook veel echter, en waarschijnlijk ook een grotere uitdaging. Met uw groep krijg u eerst instructie over hoe een kompas precies werkt in combinatie met een kaart, en dan kan u op pad. Samen moet u de richting bepalen, om zo vervolgens de tocht af te leggen. Maar u moet natuurlijk niet de hele tijd op uw kompas en kaart kijken, daar is de omgeving veel te mooi voor. Tijdens de wandeling komt u langs de mooiste plekjes van de Ardennen en daar heeft u helemaal geen dure technologie voor nodig!

v.a. €6,50 (prijs per leerling)

Jeugdherberg:
U verblijft in een jeugdherberg op meerpersoonskamers en slaapzalen met douche en toilet op de gang.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag meerdaagse schoolreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?
Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?
Wat is uw gewenste accommodatie?
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef