Schoolreis Zeeland, Nederland

Meerdaagse reis Zeeland Schoolreis Zeeland met bus Schoolreis Zeeland

Een schoolreis naar Zeeland betekent een reis naar de provincie met de schoonste stranden en de meeste zonuren in Nederland! Provincie Zeeland grenst aan de Belgische provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. In het jaar 1953 werd Zeeland getroffen door een watersnoodramp en hierdoor zijn de Deltawerken gebouwd om een dergelijk ramp in de toekomst te voorkomen. In het jaar 1997 zijn de Deltawerken afgerond en daarmee ideaal als onderdeel voor een werkweek. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Zeeland aanvragen!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde schoolreis Zeeland

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde schoolreis Zeeland te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze schoolreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw scholieren.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis Zeeland
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

 • Wij bieden tijdens de schoolreis Zeeland een uniek educatief programma voor uw leerlingen
 • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Enkele kenmerken Zeeland:

 1. Delta Werken: Zeeland is wereldwijd bekend vanwege de Delta Werken, een uitgebreid systeem van dijken, sluizen, stormvloedkeringen en dammen dat is ontworpen om het land te beschermen tegen overstromingen. De Oosterscheldekering is een opvallend voorbeeld van dit ingenieuze watermanagement.
 2. Eilanden en schiereilanden: Zeeland bestaat uit verschillende eilanden en schiereilanden, waaronder Walcheren, Noord-Beveland, Zuid-Beveland, Schouwen-Duiveland en Tholen. Elk van deze gebieden heeft zijn eigen karakter en attracties.
 3. Stranden en duinen: Zeeland heeft uitgestrekte zandstranden en duinlandschappen, vooral aan de Noordzeekust. Populaire badplaatsen zijn onder andere Domburg, Renesse en Vlissingen.
 4. Zeeuwse bolussen: Een lokale lekkernij is de Zeeuwse bolus, een zoet kaneelbroodje dat vaak wordt genoten bij de koffie of thee.
 5. Zilte teelt: Vanwege de ligging aan de zee zijn er in Zeeland ook zilte teeltgebieden waar zouttolerante gewassen zoals zeekraal en lamsoor worden verbouwd.
 6. Oester- en mosselteelt: Zeeland staat bekend om zijn oester- en mosselteelt. De Oosterschelde en de Grevelingen bieden uitstekende omstandigheden voor het kweken van schaal- en schelpdieren.
 7. Historische steden: Middelburg, Vlissingen, Goes en Zierikzee zijn enkele van de historische steden in Zeeland met charmante oude gebouwen, pleinen en grachten.
 8. Waterrecreatie: Zeeland is een paradijs voor liefhebbers van waterrecreatie. Van zeilen en surfen tot kajakken en vissen, de vele waterwegen bieden diverse mogelijkheden.
 9. Deltapark Neeltje Jans: Dit themapark is gevestigd op het voormalige werkeiland Neeltje Jans en biedt informatie over de Deltawerken en heeft attracties en shows gerelateerd aan het zeeleven.
 10. Zeeuws Museum: Gevestigd in Middelburg, toont het Zeeuws Museum de geschiedenis en cultuur van Zeeland aan de hand van kunst, ambachten en historische voorwerpen.
Veilig en voordelig een schoolreis naar Zeeland inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een schoolreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw schoolreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. Leraren en hun leerlingen zijn altijd verzekerd van een veilige schoolreis naar de plaats(en) van bestemming. Een schoolreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een schoolreis Zeeland regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse schoolreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende volwassenen zijn om toezicht te houden op de leerlingen en om eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden van de begeleiders en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Educatieve waarde: Een meerdaagse schoolreis kan een geweldige gelegenheid zijn om het leren buiten het klaslokaal te bevorderen. Overweeg activiteiten en bezoeken die relevant zijn voor het leerplan en die de leerlingen de kans geven om nieuwe ervaringen op te doen en hun kennis te verdiepen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met leerlingen, ouders en begeleiders over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer het budget naar de ouders en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie en toestemming: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met ouders/verzorgers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden. Zorg ook voor de benodigde toestemmingsformulieren en medische informatie voor elke leerling.
 6. Verzekering: Controleer of alle leerlingen en begeleiders voldoende verzekerd zijn voor de reis. Zorg ervoor dat de verzekering dekking biedt voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en leerzame meerdaagse schoolreis plannen voor de leerlingen. Bij het samenstellen van een schoolreis naar Zeeland is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de schoolreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een schoolreis naar Zeeland willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige schoolreis naar Zeeland te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw schoolreis naar Zeeland graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Parijs biedt zorgen voor een onvergetelijke schoolreis. 

Volledig verzorgde schoolreis Zeeland

Een volledige verzorgde schoolreis Zeeland betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze schoolreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een schoolreis naar Zeeland is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een schoolreis naar Zeeland!

Programma van uw schoolreis Zeeland

4-daagse schoolreis Zeeland

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Zeeland. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Zeeland
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Aan het begin van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2 en 3 Vrije besteding schoolreis Zeeland
We kunnen tijdens de schoolreis Zeeland diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een sport- en spelmiddag op het strand, Deltawerk of eventueel een bezoek aan het Watersnoodmuseum. Zeeland biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 4 Terugreis Zeeland
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze mooie provincie en komt er een eind aan uw schoolreis Zeeland.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw schoolreis Zeeland om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw schoolreis.

Foto album

Extra informatie

Excursiemogelijkheden:

Deltapark Neeltje Jans

Breng een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans en kom alles te weten over zeedieren en de watersnoodramp.

v.a. € 10,- (prijs per leerling) 

Rondvaart met de MS Onrust

Maak een rondvaart met de MS Onrust. Een rondvaart vol verrassende schoonheid door Nationaal park Oosterschelde. Een plek waar zeehonden bruinvissen en duizenden vogels zich thuis voelen.

v.a. € 10,- (prijs per leerling) 

Prison Island

Het spannende Prison Island is een combinatie van een escape room en TV hit programma’s als Fort Boyard en Wie is de Mol. Soms moet u slim zijn, soms nauwkeurig, soms vingervlug. Maar er is altijd maar één manier om te ontsnappen: samen.

v.a. € 17,50 (prijs per leerling)

 Sport- en spelmiddag op het strand

Organiseer zelf een sport- en spelmiddag op het strand. Op slechts 5 minuten lopen van het
hostel vindt u het uitgestrekte strand waar u allerlei activiteiten kan organiseren.

Gratis excursie

Natuurgebied de Manteling

Ontdek Natuurgebied de Manteling en maak een prachtige wandeling door dit natuurgebied.

Gratis te bezichtigen

Natuurgebied nabij de Hoge Berg

Een prachtige wandeling of fietstocht door natuurgebied nabij de Hoge Berg. De Hoge
Berg is het oudste deel van Texel, dat dateert uit de oertijd. Via het Skillepaadje komt u zelfs langs de oude VOC putten.

Gratis te bezichtigen

Watersnoodmuseum

Het museum is gericht om leerlingen bekend te maken met de ramp van 1953 en waterveiligheid vandaag de dag, zowel in Nederland als wereldwijd.

v.a. € 5,- (prijs per leerling) 

U verblijft op en wel heel bijzondere locatie, namelijk Kasteel Westhove. Dit 13-eeuwse kasteel, compleet met torens en een slotgracht, ligt op loopafstand van het strand. Kasteel Westhove wordt omgeven door een fraai duinlandschap.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag meerdaagse schoolreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?
Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?
Wat is uw gewenste accommodatie?
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef