Schoolreis Texel, Nederland

Busreis Texel Texel-schapen Schoolreis Texel

Een schoolreis naar het mooie Texel is een gegarandeerd succes! De schoolreis naar Texel is dan ook ideaal voor een werkweek, introductiekamp of een actieve schoolreis. Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Het eiland staat bekend om haar schitterende natuur en veelzijdigheid. Ook staat Texel bekend om zijn diverse natuur en landschap, waaronder duinen, stranden, bossen, polders en heidegebieden. Nationaal Park Duinen van Texel beslaat een groot deel van het eiland en biedt prachtige natuurlijke schoonheid. Texel is een belangrijke plek voor vogelliefhebbers, vooral tijdens migratieseizoenen. Veel vogelsoorten gebruiken het eiland als tussenstop tijdens hun trektocht. Texel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het eiland heeft verschillende historische bezienswaardigheden, waaronder oude kerken en vuurtorens.

De schoolreis naar Texel kan bestaan uit verschillende arrangementen, waarbij de schoolreis zo actief of educatief mogelijk gemaakt kan worden. Er zijn tal van activiteiten te regelen voor de schoolreis zoals steppen door de duinen of naar het juttersmuseum. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Texel aanvragen!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde schoolreis naar Texel

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde schoolreis naar Texel te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze schoolreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw scholieren.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis Texel
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

 • Wij bieden tijdens de schoolreis Texel een uniek educatief programma voor uw leerlingen
 • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een schoolreis naar Texel inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een schoolreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw schoolreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. Leraren en hun leerlingen zijn altijd verzekerd van een veilige schoolreis naar de plaats(en) van bestemming. Een schoolreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een schoolreis Texel regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse schoolreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende volwassenen zijn om toezicht te houden op de leerlingen en om eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden van de begeleiders en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Educatieve waarde: Een meerdaagse schoolreis kan een geweldige gelegenheid zijn om het leren buiten het klaslokaal te bevorderen. Overweeg activiteiten en bezoeken die relevant zijn voor het leerplan en die de leerlingen de kans geven om nieuwe ervaringen op te doen en hun kennis te verdiepen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met leerlingen, ouders en begeleiders over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer het budget naar de ouders en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie en toestemming: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met ouders/verzorgers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden. Zorg ook voor de benodigde toestemmingsformulieren en medische informatie voor elke leerling.
 6. Verzekering: Controleer of alle leerlingen en begeleiders voldoende verzekerd zijn voor de reis. Zorg ervoor dat de verzekering dekking biedt voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en leerzame meerdaagse schoolreis plannen voor de leerlingen. Bij het samenstellen van een schoolreis is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de schoolreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een schoolreis Texel willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige schoolreis te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw schoolreis graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Texel biedt zorgen voor een onvergetelijke schoolreis. 

Volledig verzorgd schoolreis Texel

Een volledige verzorgd schoolreis Texel betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze schoolreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een schoolreis Texel is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een schoolreis!

Programma van uw schoolreis Texel

4-daagse schoolreis Texel

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Texel. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Texel
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Aan het begin van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2 en 3 Vrije besteding schoolreis Texel
We kunnen tijdens de schoolreis Texel diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een leuke fietstocht, steppen door de duinen of eventueel een bezoek aan het juttersmuseum. Texel biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 4 Terugreis Texel
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit mooie eiland en komt er een eind aan uw schoolreis.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw schoolreis Texel om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw schoolreis.

Foto album

Extra informatie

Klimmen EnZo

Op zoek naar adrenaline? Kom dan klimmen in hèt klimpark van Texel; Klimmen EnZo. U heeft er diverse parcours welke dwars door het prachtige bos lopen.

v.a. € 10,50 (prijs per leerling) 

Ecomare

Een bezoek aan Ecomare mag niet ontbreken tijdens je verblijf op Texel. U kunt er zeehonden en bruinvissen kijken. Ook vogels, vissen en andere zeedieren ziet u er van heel dichtbij. In het natuurmuseum van Ecomare ontdekt u alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel.

v.a. € 7,50 (prijs per leerling) 

Garnalen vissen en zeehonden spotten

Ga garnalen vissen en zeehonden spotten met de TX10 of TX20. Dat moet u zeker gedaan hebben want niets is lekkerder dan een eigen gepelde garnaal rechtstreeks uit de zee. Wie weet spot u nog een zeehondje!

€ 12,50 (prijs per leerling)

Uitkijkpunt Fonteinsnol

Bezoek uitkijkpunt Fonteinsnol. Vanaf dit uitkijkpunt heeft u een prachtig uitzicht , waarna u dwars door het aangrenzende bos- en duingebied kunt lopen.

Entree gratis

Bunker en het uitkijkpunt in Den Hoorn

Bezoek aan de bunker en het uitkijkpunt in Den Hoorn. Deze bunker werd net voor de Tweede Wereldoorlog door de Nederlanders gebouwd. Waan u daarna op de uitgestrekte zandstranden rondom de Mokbaai op de Hors.

Entree gratis

Natuurgebied nabij de Hoge Berg

Een prachtige wandeling of fietstocht door natuurgebied nabij de Hoge Berg. De Hoge
Berg is het oudste deel van Texel, dat dateert uit de oertijd. Via het Skillepaadje komt u zelfs langs de oude VOC putten.

Gratis te bezichtigen

Juttersmuseum

Het museum heeft een diversiteit van strandvondsten van meer dan 80 jaar! Ontdek bij het museum het heden en verleden van onder andere de jutterij en scheepsstrandingen.

v.a. € 4,50 (prijs per leerling) 

Steppen door de duinen

De step betreft een elektrische step, welke licht in gewicht en goed wendbaar is. De step heeft een uitstekende grip voor op de fiets en bospaden.

v.a. €25,- (prijs per leerling)

U verblijft in een centraal gelegen hostel, op korte afstand van het levendige centrum Den Burg, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer of gezamenlijk op de etage.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag meerdaagse schoolreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?
Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?
Wat is uw gewenste accommodatie?
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef