Schoolreis Parijs, Frankrijk

Schoolreis Parijs Schoolreis Arc de Triomphe Schoolreis Parijs-met de bus

Een schoolreis Parijs boeken voor uw school? Parijs is de stad van de mode, de gastronomie, bekende monumenten, bezienswaardigheden en nog veel meer. De stad laat zich moeilijk in woorden samenvatten. Of u er nu naartoe gaat voor een weekje of voor een langer verblijf, uw schoolreis Parijs is nooit saai! Parijs is met zo’n 12 miljoen inwoners in het hele stedelijke gebied de op een na grootste stad van West-Europa. Samen met Londen, New York en Tokio wordt Parijs gezien als één van de vier grote wereldsteden. Parijs is ook de hoofdstad van Frankrijk en staat bekend als een van de meest romantische en iconische steden ter wereld. Het is gelegen aan de rivier de Seine, in het noorden van Frankrijk. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Parijs aanvragen!

Sfeerimpressie schoolreis Parijs

Het aanbod dat Parijs haar bezoekers biedt mag absoluut werelds genoemd worden. Musea, beroemde bezienswaardigheden, mode, toprestaurants, winkels, theaters en een bruisend nachtleven met clubs en discotheken: Parijs heeft het allemaal! Pak de Parijse metro of de fiets naar de vele beroemde wijken en laat u verrassen door de verschillende charmes en de multiculturele diversiteit.

In combinatie met het ruime aanbod van hotels, is Parijs een ideale bestemming voor een fantastische schoolreis of excursie. Tot slot is een bezoek aan Disneyland Paris ook een echte aanrader tijdens uw schoolreis Parijs. Het park is met zijn sprookjesachtige charme, futuristische avonturen en technische hoogstandjes goed voor topvermaak.

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde schoolreis naar Parijs

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde schoolreis naar Parijs te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze schoolreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw scholieren. Parijs biedt een unieke mix van geschiedenis, kunst, cultuur, romantiek en culinaire genoegens, waardoor het een onvergetelijke bestemming is voor reizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis Parijs
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

 • Wij bieden tijdens de schoolreis Parijs een uniek educatief programma voor uw leerlingen
 • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Enkele hoogtepunten van Parijs:

 1. Eiffeltoren: Het meest bekende symbool van Parijs is de Eiffeltoren. Deze indrukwekkende ijzeren toren werd gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889 en biedt een adembenemend uitzicht over de stad vanaf de verschillende observatiedekken.
 2. Louvre: Het Louvre is het grootste kunstmuseum ter wereld en herbergt duizenden kunstwerken, waaronder de beroemde Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het museum zelf is gehuisvest in een voormalig koninklijk paleis en is een architectonisch meesterwerk op zich.
 3. Notre-Dame: Deze gotische kathedraal, gelegen op het Île de la Cité in het hart van Parijs, is een meesterwerk van religieuze architectuur. De prachtige gevel, de indrukwekkende roosvensters en het interieur van de kathedraal zijn een must-see.
 4. Montmartre: Deze historische wijk staat bekend om zijn bohemien sfeer en artistieke erfgoed. Bezoek de beroemde basiliek Sacré-Cœur, struin door de geplaveide straatjes, bezoek de kunstenaars op het Place du Tertre en geniet van het uitzicht over de stad.
 5. Champs-Élysées: Deze brede boulevard strekt zich uit van de Place de la Concorde tot aan de Arc de Triomphe. De Champs-Élysées is een beroemde winkelstraat met luxe boetieks, restaurants, cafés en theaters.
Veilig en voordelig een schoolreis naar Parijs inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een schoolreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw schoolreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. Leraren en hun leerlingen zijn altijd verzekerd van een veilige schoolreis naar de plaats(en) van bestemming. Een schoolreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een schoolreis Parijs regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse schoolreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende volwassenen zijn om toezicht te houden op de leerlingen en om eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden van de begeleiders en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Educatieve waarde: Een meerdaagse schoolreis kan een geweldige gelegenheid zijn om het leren buiten het klaslokaal te bevorderen. Overweeg activiteiten en bezoeken die relevant zijn voor het leerplan en die de leerlingen de kans geven om nieuwe ervaringen op te doen en hun kennis te verdiepen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met leerlingen, ouders en begeleiders over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer het budget naar de ouders en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie en toestemming: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met ouders/verzorgers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden. Zorg ook voor de benodigde toestemmingsformulieren en medische informatie voor elke leerling.
 6. Verzekering: Controleer of alle leerlingen en begeleiders voldoende verzekerd zijn voor de reis. Zorg ervoor dat de verzekering dekking biedt voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en leerzame meerdaagse schoolreis plannen voor de leerlingen. Bij het samenstellen van een schoolreis naar Parijs is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de schoolreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een schoolreis naar Parijs willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige schoolreis naar Parijs te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw schoolreis naar Parijs graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Parijs biedt zorgen voor een onvergetelijke schoolreis. 

Volledig verzorgde schoolreis Parijs

Een volledige verzorgde schoolreis Parijs betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze schoolreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een schoolreis naar Parijs is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een schoolreis naar Parijs!

Programma van uw schoolreis Parijs

5-daagse schoolreis Parijs

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Parijs. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Parijs 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het einde van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2, 3, en 4 Vrije besteding schoolreis Parijs
We kunnen tijdens de schoolreis Parijs diverse excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een leuke stadstour, een bezoek aan Disneyland Resort Paris of eventueel een bezoek aan één van de leuke musea. Parijs biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 5 Terugreis Parijs – Nederland
Na het ontbijt is het alweer tijd om ‘au revoir’ tegen Parijs te zeggen. En komt er een eind aan uw schoolreis Parijs.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw schoolreis Parijs om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw schoolreis Parijs.

Foto album

Extra informatie

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een historisch monument dat staat op een van de drukste pleinen in Parijs, de Place Charles de Gaulle. De Arc de Triomphe, oftewel triomfboog, werd gebouwd in opdracht van Napoleon en is nu een monument ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog. Het duurde 30 jaar om de boog te bouwen, maar het resultaat mag er zijn. In Las Vegas staat een kleine versie van de Arc de Triomphe, maar die kan zeker niet op tegen het echte legendarische monument in Parijs! Klim naar de 50 meter hoge top en u heeft een prachtig uitzicht over de stad.

Entree gratis 

Cimetière du Père-Lachaise

Cimetière du Père Lachaise is de grootste begraafplaats van Parijs. Een begraafplaats lijkt misschien niet heel leuk om te bezoeken, maar de Cimetière du Père Lachaise is zeker een bezoek waard. Er zijn veel beroemdheden begraven, zoals Frédéric Chopin, Jim Morrison en Karel Appel. Daarnaast is de begraafplaats een goed onderhouden park en zijn er veel indrukwekkende grafmonumenten te bezichtigen. Vanwege de grootte van het park is een rondleiding erg handig en op deze manier ziet u de mooiste plekken van de begraafplaats.

Entree gratis

Eiffeltoren

De Eiffeltoren is zonder twijfel het meest bekende en meest iconische bouwwerk van Parijs. Met meer dan zes miljoen bezoekers per jaar is het daarnaast ook het meest bezochte monument van Parijs. De Fransen waren eigenlijk helemaal niet blij met de bouw van de Eiffeltoren. Ze vonden het een lelijk en nutteloos bouwwerk. Maar hij is er toch gekomen, en uitgegroeid tot de must-visit van Parijs. Beklim de toren en geniet van het uitzicht op 300 meter hoogte! (En vergeet zeker niet om een mini-Eiffeltorentje mee te nemen als souvenir.)

v.a. €5,10 (prijs per leerling)

Musée d’Orsay

Het Musée d’Orsay is een kunstmuseum in een oud stationsgebouw. Er is veel impressionistische kunst te bewonderen van beroemde kunstenaars, zoals Monet en Van Gogh. Het museum is een bijzondere plek voor kunstliefhebbers, maar ook voor bezoekers die minder met kunst hebben is het een populaire attractie. Het prachtige gebouw en de locatie naast de rivier de Seine maken het museum aantrekkelijk voor iedereen! Het museum biedt interessante exposities en de mogelijkheid voor een rondleiding, waarbij u veel leert over de kunst en het museum zelf.

Entree gratis

Musée du Louvre

Het Louvre was vroeger een paleis, wat nog heel goed te zien is als u dit museum bezoekt. Het is ook het grootste museum ter wereld, met een enorm aantal kunstwerken. Er is Egyptische kunst, schilderkunst en beeldhouwkunst te bewonderen. In totaal zijn er 30.000 werken tentoongesteld. En met een oppervlakte van meer dan 160.000 m2 ben je wel even bezig om deze allemaal te bekijken! Ga zeker niet weg zonder de Mona Lisa gezien te hebben, het bekendste schilderij dat het Louvre bezit. Het museum vinden is niet moeilijk dankzij de grootte van het gebouw en de glazen piramide die voor het paleis is gebouwd. Deze piramide is gemaakt van glas en dient als hoofdingang van het museum.

Entree gratis

Ontdek de Catacomben van Parijs

De Catacomben van Parijs bestaan uit ondergrondse tunnels van gezamenlijk meer dan 290 km lang. De Catacomben, oorspronkelijk kalksteengroeven, bergen nu beenderen die afkomstig zijn van begraafplaatsen in Parijs die geruimd moesten worden. In de Tweede Wereldoorlog is een deel van het gangenstelsel gebruikt door het verzet en de gangen hebben ook hun dienst bewezen als vlucht- en schuilplek. De Catacomben van Parijs worden gezien als de meest aparte en wonderlijke begraafplaats ter wereld. Daal 25 meter af in het ‘Rijk van de Dood’ en beleef een spannende ontdekkingstocht!

Entree gratis

Disneyland Resort Paris

Mickey Mouse, Aladdin, Darth Vader, Donald Duck, Peter Pan… De lijst van Disneyfiguren die je kan ontmoeten in Disneyland Paris houdt niet op. Deze figuren tegenkomen is natuurlijk heel leuk, maar alle attracties die Disneyland Paris rijk is, zijn nog veel leuker. ‘It’s a small world’, ‘Big Thunder Mountain’ en de ‘Tower of Terror’ zijn hier een paar voorbeelden van. De “Rock ’n Roller Coaster” is zeer geschikt voor de echte achtbaanfanaten, deze baan brengt u in 3 seconden naar 96 km/h. Maar Disneyland Paris is meer dan alleen attracties. U kunt er ook verblijven, lekker eten en winkelen. Voor ieder wat wils dus!

v.a. €45,00 (prijs per leerling)

Parc Astérix

Parc Astérix is net als Disneyland Paris een groot attractiepark, maar dan gebaseerd op de verhalen van stripfiguren Astérix en Obelix. Er zijn 40 attracties, voor jong en oud. Het park biedt een enerverende dag uit door de verscheidenheid aan attracties, van wildwaterbanen tot een reisje naar het oude Griekenland. Maar Parc Astérix biedt meer dan alleen attracties, er zijn ook veel voorstellingen te bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn een dolfijnenshow en een theatervoorstelling met magie en illusies. Ook kunt u in Parc Astérix op de foto met de Galliërs zelf, verblijven in een hotel op het park en eten in een van de restaurants. Ontdek het zelf en ontmoet de beroemde stripfiguren in Parc Astérix!

v.a. €35,00 (prijs per leerling)

Stadstour Parijs

Wilt u alles uit je bezoek aan Parijs halen? Doe dan een stadstour. Met zo’n tour komt u op de meest beroemde plekken, maar ziet u ook dingen die u anders waarschijnlijk gemist zou hebben. De gids (soms een inwoner van Parijs zelf) kan allerlei interessante weetjes en feiten vertellen en biedt een ander perspectief op de stad. Ook biedt een tour vaak de mogelijkheid om rijen over te slaan en dus meer tijd door te brengen in de attracties en Parijs zelf. Een stadstour kan door middel van een sightseeing-bus, een fiets of lopend. Kies uw favoriet en beleef Parijs op zijn best!

v.a. €14,00 (prijs per leerling)

Achter de schermen bij Roland Garros

Treed in de voetsporen van Rafaël Nadal als u met een gids de tennisvelden bekijkt in het Roland Garros stadion. De tour leert u van alles over de beroemde Grand Slam toernooien en brengt u op plekken waar je anders nooit zou komen, zoals de kleedkamers en het perscentrum. Bij het Roland Garros hoort ook een museum wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. De geschiedenis van het tennis wordt hier uitgebreid uitgelegd. Een tour achter de schermen bij Roland Garros gecombineerd met een bezoek aan het museum: match point!

v.a. €10,00 (prijs per leerling)

Saint Germain des Prés

Saint Germain des Prés is een chique woonwijk, ontstaan rond de abdij Saint-Germain-des-Prés, waar de buurt ook zijn naam aan dankt. Na de Tweede Wereldoorlog vonden er veel culturele evenementen plaats en trok de buurt filosofen en artiesten aan. Nu vindt u er winkels van onder andere Giorgio Armani en Louis Vuitton. Saint Germain des Prés is niet alleen bekend om zijn winkels en chique reputatie, ook op culinair gebied heeft de buurt een goede naam. Het oudste café van Parijs bevindt zich hier, Café Le Procope. Leuk om te weten: Napoleon was een stamgast van dat café! Andere beroemde cafés zijn Les Deux Magots en Café de Flore. Naast de cafés is Saint Germain des Prés ook bekend vanwege de (oude) boekwinkels die zich hier bevinden.

Gratis te bezoeken

Team Game

Parijs biedt meer dan kunst, cultuur en attractieparken. Een leuke afwisseling bieden de Escape Rooms die Parijs rijk is, een echt groepsuitje. Met logica, samenwerking en observatie moet u als groep een kamer zien te ontsnappen binnen 60 minuten. De Escape Rooms hebben verschillende thema’s, zoals ‘Catacomben’, ‘Metro’ en ‘Gekidnapt’. En om eruit te komen is één ding essentieel: samenwerking. Dus maak een team, kies uw Escape Room en wees voorbereid op een grote dosis stress!

v.a. €16,00 (prijs per leerling)

Accommodatie mogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Parijs. Parijs beschikt namelijk over een ruime keuze jeugdherbergen/hostels en hotels om te overnachten.

Jeugdherberg/hostel:
U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg/hostel, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer of gezamenlijk op de etage.

Hotel:
U verblijft in een hotel met goede connecties tot het centrum, op meerpersoonskamers met douche en toilet.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag meerdaagse schoolreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?
Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?
Wat is uw gewenste accommodatie?
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef