Schoolreis Maastricht, Nederland

schoolreis Maastricht De Efteling tijdens een schoolreis Maastricht Actief tijdens de schoolreis

Een schoolreis naar Maastricht is niet alleen een reis naar een zeer mooie stad, maar ook naar een stad waar van het goede leven wordt genoten. De stad kenmerkt zich door eeuwenoude kerken, historische panden en fraaie gevels. Maastricht is de zuidelijkste provinciehoofdstad van Nederland en biedt lekkernijen als de Roemedoe (een kaasplankje) en de Limburgse vlaai. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Maastricht aanvragen!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde schoolreis naar Maastricht

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde schoolreis naar Maastricht te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze schoolreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw scholieren.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis Maastricht
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

 • Wij bieden tijdens de schoolreis Maastricht een uniek educatief programma voor uw leerlingen
 • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Enkele kenmerken van Maastricht:

 1. Historische architectuur: Maastricht heeft een prachtige historische binnenstad met middeleeuwse gebouwen, kerken en pleinen. De stad heeft goed bewaard gebleven architectuur, waaronder de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en het Vrijthof.
 2. Vrijthof: Dit is het bekendste plein in Maastricht en het centrum van veel activiteiten. Het plein wordt omgeven door historische gebouwen, restaurants, cafés en de Sint-Servaasbasiliek.
 3. Culturele diversiteit: Maastricht heeft een rijke culturele scene met verschillende kunstgalerijen, theaters en musea. Het Bonnefantenmuseum is bijvoorbeeld bekend om zijn collectie hedendaagse kunst.
 4. Bourgondische levensstijl: Maastricht staat bekend om zijn bourgondische levensstijl, met tal van restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van lokale gerechten en wijnen. De stad heeft een levendige culinaire scene.
 5. Universiteit Maastricht: De stad herbergt de Universiteit Maastricht, een internationaal gerenommeerde instelling die bekend staat om haar probleemgestuurd onderwijs.
 6. Jaarlijkse evenementen: Maastricht organiseert verschillende jaarlijkse evenementen, waaronder het carnaval, dat bekend staat als een van de grootste en kleurrijkste carnavalsvieringen in Nederland.
 7. Maasrivier: Maastricht ligt aan de Maasrivier, waardoor het landschap rondom de stad schilderachtig is. Langs de rivier zijn er mooie promenades en bruggen.
 8. Drielandenpunt: In de buurt van Maastricht is het Drielandenpunt, waar Nederland, België en Duitsland samenkomen. Dit gebied biedt prachtige natuur en wandelmogelijkheden.
 9. Vriendelijke sfeer: Maastricht staat bekend om zijn vriendelijke en gastvrije sfeer. De lokale bevolking staat open voor bezoekers en er heerst een ontspannen ambiance in de stad.
 10. Europese invloed: Vanwege zijn ligging nabij de grenzen van Nederland, België en Duitsland, heeft Maastricht een sterke Europese invloed en internationale uitstraling.
Veilig en voordelig een schoolreis naar Maastricht inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een schoolreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw schoolreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. Leraren en hun leerlingen zijn altijd verzekerd van een veilige schoolreis naar de plaats(en) van bestemming. Een schoolreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een schoolreis Maastricht regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse schoolreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende volwassenen zijn om toezicht te houden op de leerlingen en om eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden van de begeleiders en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Educatieve waarde: Een meerdaagse schoolreis kan een geweldige gelegenheid zijn om het leren buiten het klaslokaal te bevorderen. Overweeg activiteiten en bezoeken die relevant zijn voor het leerplan en die de leerlingen de kans geven om nieuwe ervaringen op te doen en hun kennis te verdiepen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met leerlingen, ouders en begeleiders over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer het budget naar de ouders en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie en toestemming: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met ouders/verzorgers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden. Zorg ook voor de benodigde toestemmingsformulieren en medische informatie voor elke leerling.
 6. Verzekering: Controleer of alle leerlingen en begeleiders voldoende verzekerd zijn voor de reis. Zorg ervoor dat de verzekering dekking biedt voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en leerzame meerdaagse schoolreis plannen voor de leerlingen. Bij het samenstellen van een schoolreis naar Maastricht is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de schoolreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een schoolreis naar Maastricht willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige schoolreis naar Maastricht te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw schoolreis naar Maastricht graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Maastricht biedt zorgen voor een onvergetelijke schoolreis. 

Volledig verzorgde schoolreis Maastricht

Een volledige verzorgde schoolreis Maastricht betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze schoolreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een schoolreis naar Maastricht is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een schoolreis naar Maastricht!

Programma van uw schoolreis Maastricht

4-daagse schoolreis Maastricht

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Maastricht. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Maastricht
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Aan het begin van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2 en 3 Vrije besteding schoolreis Maastricht
We kunnen tijdens de schoolreis Maastricht diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een rondleiding bij Maastricht Aachen Airport, te grotbiken of een rondvaart over de Maas. Maastricht biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 4 Terugreis Maastricht
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze mooie stad en komt er een eind aan uw schoolreis Maastricht.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw schoolreis Maastricht om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw schoolreis Maastricht.

Foto album

Extra informatie

Stadswandeling Maastricht

Ontdek het oude centrum van Maastricht met een wandeling door de stad.

Gratis excursie

Mergelgrotten van de Sint Pietersberg

Een bezoekje aan de beroemde mergelgrotten van de Sint Pietersberg mag natuurlijk niet ontbreken aan deze reis. Een rondleiding met een gids is echt de moeite waard!

v.a. € 7,- (prijs per leerling) 

Natuurgebied van de Sint Pietersberg

Wandel naar boven en geniet van een picknick met een prachtig uitzicht.

Gratis excursie

Rondvaart over de Maas

Ontdek Maastricht op een totaal andere manier, vanaf de Maas! Huur een boot en maak een prachtige rondvaart door de stad.

v.a. € 10,- (prijs per leerling) 

Sint Janskerk

Midden in het bruisend hart van de stad vind u de Sint Janskerk. Een prachtig gebouw met een lange en interessante geschiedenis. Daag de leerlingen uit tot een work out en beklim de toren!

€ 2,50 (prijs per leerling) 

Rondleiding Maastricht Aachen Airport

Rondleiding achter de schermen bij Maastricht Aachen Airport, in ruim 2,5 uur krijgen de leerlingen een indruk van de dagelijkse activiteiten op en rondom het vliegveld.

v.a. € 17,50 (prijs per leerling) 

Grotbiken

Op een mountainbike wordt een parcours van 8 tot 10 km afgelegd door het immense gangenstelsel van ca. 70 km. Onder leiding van een ervaren gids gaat u op zoek naar de mooiste plekjes van de grot.

Prijs op aanvraag

U verblijft in een centraal gelegen hostel, schitterend aan de Maas en op loopopstand van de stad, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer of gezamenlijk op de etage.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag meerdaagse schoolreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?
Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?
Wat is uw gewenste accommodatie?
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef