Schoolreis Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen Schoolreis Schoolreis Christiansborg Kopenhagen Schoolreis Glyptotek Kopenhagen Schoolreis Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen, een levendige stad waarin oud en nieuw harmonisch in elkaar over gaan. De havenstad is een prachtige bestemming en verdient dan ook zijn eigen schoolreis! Het heeft namelijk een aantrekkingskracht op jong en oud. Dit komt niet alleen door de vele mooie bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis Amaliënborg, park Tivoli, de beroemde winkelstraat ‘Strøget’ en het schilderachtige Nyhavn, waar oude pakhuizen, antieke schepen en restaurants met vrolijke terrasjes het straatbeeld bepalen, maar vooral ook omdat het een buitengewoon gezellige stad is. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Kopenhagen aanvragen!

De toeristische trekpleister van de stad is de Nyhavn, een haventje met kleurige huizen. In één van de huizen heeft de beroemde Deense dichter en schrijver Hans Christian Andersen gewoond, onder meer bekend van het sprookje De Kleine Zeemeermin. Haar beeldje in de Nyhavn trekt dagelijks hele hordes toeristen. Ook echte aanraders zijn het wereldberoemde attractiepark Tivoli, het Dansk Design Centre met meubels uit de sixties en seventies en het hippiedorp Christiana.

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde schoolreis naar Kopenhagen

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde schoolreis naar Kopenhagen te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze schoolreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw scholieren.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis Kopenhagen
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

 • Wij bieden tijdens de schoolreis Kopenhagen een uniek educatief programma voor uw leerlingen
 • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Enkele kenmerken van Kopenhagen:

 1. Fietsvriendelijkheid: Kopenhagen staat wereldwijd bekend als een van de meest fietsvriendelijke steden. Veel inwoners en bezoekers verplaatsen zich per fiets, en de stad heeft uitgebreide fietspaden en fietsenstallingen.
 2. Nyhavn: Een pittoreske haven vol kleurrijke huizen, restaurants en bars. Nyhavn is een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking.
 3. Design en architectuur: Kopenhagen heeft een sterk design- en architectuurerfgoed. Het Danish Design Centre en moderne gebouwen zoals het Black Diamond (Koninklijke Bibliotheek) weerspiegelen het innovatieve design van de stad.
 4. Tivoli Gardens: Een van ’s werelds oudste pretparken, Tivoli Gardens, biedt attracties, tuinen, concerten en entertainment voor alle leeftijden.
 5. Rondvaarten: Kopenhagen ligt aan het water, en rondvaarten langs de grachten en havens bieden een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende gebieden.
 6. De Kleine Zeemeermin: Een iconisch standbeeld dat is geïnspireerd op het sprookje van Hans Christian Andersen. De Kleine Zeemeermin is een populaire toeristische attractie langs de waterkant.
 7. Vrijstad Christiania: Een zelfverklaarde autonome wijk in Kopenhagen, bekend om zijn alternatieve levensstijl, kunstenaarsgemeenschap en kleurrijke gebouwen.
 8. Koninklijk Paleis (Amalienborg): Het officiële koninklijke verblijf van de Deense monarch. Bezoekers kunnen de wisseling van de wacht ervaren en de prachtige paleizen bewonderen.
 9. Botanische tuin (Botanisk Have): Een uitgestrekte botanische tuin met kassen, tuinen en een indrukwekkende collectie planten en bloemen.
 10. Nationaal Museum van Denemarken: Hier kunnen bezoekers de geschiedenis van Denemarken verkennen, variërend van prehistorische tijden tot moderne kunst.
Veilig en voordelig een schoolreis naar Kopenhagen inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een schoolreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw schoolreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. Leraren en hun leerlingen zijn altijd verzekerd van een veilige schoolreis naar de plaats(en) van bestemming. Een schoolreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een schoolreis Kopenhagen regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse schoolreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende volwassenen zijn om toezicht te houden op de leerlingen en om eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden van de begeleiders en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Educatieve waarde: Een meerdaagse schoolreis kan een geweldige gelegenheid zijn om het leren buiten het klaslokaal te bevorderen. Overweeg activiteiten en bezoeken die relevant zijn voor het leerplan en die de leerlingen de kans geven om nieuwe ervaringen op te doen en hun kennis te verdiepen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met leerlingen, ouders en begeleiders over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer het budget naar de ouders en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie en toestemming: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met ouders/verzorgers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden. Zorg ook voor de benodigde toestemmingsformulieren en medische informatie voor elke leerling.
 6. Verzekering: Controleer of alle leerlingen en begeleiders voldoende verzekerd zijn voor de reis. Zorg ervoor dat de verzekering dekking biedt voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en leerzame meerdaagse schoolreis plannen voor de leerlingen. Bij het samenstellen van een schoolreis naar Kopenhagen is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de schoolreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een schoolreis naar Kopenhagen willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige schoolreis naar Kopenhagen te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw schoolreis naar Kopenhagen graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Kopenhagen biedt zorgen voor een onvergetelijke schoolreis. 

Volledig verzorgde schoolreis Kopenhagen

Een volledige verzorgde schoolreis Kopenhagen betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze schoolreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een schoolreis naar Kopenhagen is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een schoolreis naar Kopenhagen!

Programma van uw schoolreis Kopenhagen

5-daagse schoolreis Kopenhagen

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Kopenhagen. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Kopenhagen 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het einde van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2, 3, en 4 Vrije besteding schoolreis Kopenhagen
We kunnen tijdens de schoolreis Kopenhagen diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een leuke stadswandeling met gids, boottocht langs Nyhavn en het Christiansborg paleis of eventueel een bezoek aan de Carlsberg brouwerij.

Dag 5 Terugreis Kopenhagen – Nederland
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze stad. En komt er een eind aan uw schoolreis Kopenhagen.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw schoolreis Kopenhagen om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw schoolreis Kopenhagen.

Foto album

Extra informatie

Canal Tour Kopenhagen

Vanaf het water ziet alles er anders uit, en zo ook de stad Kopenhagen. Met een Canal Tour ontdek je de stad op een leuke en ontspannen manier. Een gids vertelt van alles over de bezienswaardigheden waar de boot langs vaart, maar ook over dingen die minder opvallen. Zo zie je dingen die je anders niet gezien zou hebben, wat een rondvaart extra leuk maakt. Ook veel inwoners van Kopenhagen hebben wel een keer een canal tour gedaan, om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Je vaart onder andere langs het Copenhagen Opera House, Christiansborg en De Kleine Zeemeermin. Na slechts een uur weet je al veel meer over Kopenhagen en heb je een goed beeld van wat de stad allemaal te bieden heeft!

v.a. €6,00 (prijs per leerling)

Tivoli

Tivoli is een beroemd attractiepark in Kopenhagen. Het is ook een van de oudste ter wereld, het werd namelijk in 1843 al opgericht. Een bijzondere attractie is de houten achtbaan die gebouwd werd in 1914. Verder vind je er meerdere achtbanen, waterattracties, een carrousel en nog veel meer leuke en spannende attracties. Er is van alles te beleven voor zowel jong als oud, dus niemand hoeft zich te vervelen. Naast de attracties zijn er ook veel restaurants, waarvan een deel te vinden is in de Tivoli Food Hall. Ook zijn er theaters, parken en podia waar regelmatig evenementen plaatsvinden. Het park biedt alles voor een compleet dagje uit!

v.a. €25,50 (prijs per leerling)

Carlsberg Glyptotek

Glyptotheek betekent ‘collectie van beeldhouwwerken’, en deze zijn dan ook in groten getale aanwezig in het kunstmuseum Carlsberg Glyptotek. Het museum is opgericht door Carl Jacobsen, die zoveel kunst had dat hij er een museum van wou maken. Er is kunst uit de oudheid te vinden, maar ook impressionistische en hedendaagse Deense kunt. De collectie beeldhouwwerken uit de oudheid is de grootste van Noord-Europa en zeker de moeite waard om te bekijken. Ook vindt je er kunst van bijvoorbeeld Monet, Van Gogh en Rodin. Het museum bevindt zich in een prachtig gebouw met versieringen en een unieke bouwstijl, wat een bezoek nog leuker maakt.

Entree gratis

Deens Architectuur Centrum

Het Deens Architectuur Centrum organiseert verschillende rondleidingen door Kopenhagen waarbij je van alles te weten komt over de architectuur die je tijdens de tour tegenkomt. Een voorbeeld is een tour door de binnenstad die duurzaamheid als thema heeft. Tijdens deze tour leer je over Kopenhagen als groene stad en wat voor gebouwen er gebouwd zijn om stappen te zetten richting een CO2-neutrale stad. Ook gaat de rondleiding langs groene gebieden en andere duurzaamheidsprojecten. Al met al een leuke en informatieve tour door Kopenhagen.

v.a. €13,00 (prijs per leerling)

Frederikskirke

Deze kerk wordt ook wel de ‘Marmeren Kerk’ genoemd, omdat er veel Noors marmer gebruikt is bij de bouw. Een beroemde eigenschap van de kerk is de koepel met een doorsnee van 31 meter. Dit is de grootste koepel van Scandinavië! De koepel rust op 12 zuilen en wordt soms vergeleken met de Sint-Pieter in Rome. Zowel rondom als in de kerk zijn veel beelden te vinden, van Mozes tot Maarten Luther. De koepel is op bepaalde dagen te bezichtigen en dat staat garant voor een mooie ervaring. Zowel de binnen- als buitenkant van de kerk zijn prachtig en de koepel maakt het helemaal af!

v.a. €3,00 (prijs per leerling)

Stadswandeling met gids

Heb je zin om iets actiefs te doen? Meld je dan aan voor een 2,5 uur durende stadswandeling door Kopenhagen. Een gids vertelt over het verleden van de stad terwijl je door de straatjes en havens van Kopenhagen wandelt. Dat verleden gaat terug tot wel 6000 jaar, en er is dan ook ontzettend veel te leren over de prachtige stad. Ook komen alle belangrijke bezienswaardigheden aan bod, zoals het Deens Koninklijk Paleis, het Royal Danish Theatre, Nyhavn en de Tivoli tuinen. Daarnaast wordt er verteld over beroemde (voormalige) inwoners van Kopenhagen, bijvoorbeeld Hans Christian Andersen. De stadswandeling is gratis, maar de gids verzorgt zo’n leuke tocht dat hij wel een fooi verdient!

Gratis

Carlsberg Brouwerij

Deze brouwerij werd opgericht in 1847 door Carl Jacobsen en is nu nog steeds een succesvol bedrijf, zowel nationaal als internationaal. Er is een hele lijst van biermerken die deel uitmaken van de Carlsberg Group, waaronder ook Grimbergen uit België. De brouwerij biedt de Exbeerience Route aan, waarbij je van alles leert over de brouwerij en het proces van bier maken. Ook kun je hier de grootste collectie van ongeopende bierflesjes zien: ze hebben er meer dan 20.000! Daarnaast beschikt de brouwerij over een beeldentuin, een paardenstal, een winkel en een café. Maar het hart van het bedrijf is natuurlijk de brouwerij zelf, een must-visit als je in Kopenhagen bent en van bier houdt!

v.a. €9,40 (prijs per leerling)

De Kleine Zeemeermin

Dit beeld is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kopenhagen. De Kleine Zeemeermin werd gemaakt in opdracht van Carl Jacobsen (de oprichter van de beroemde Carlsberg Brouwerij) en is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Hans Christian Andersen. Je kunt het beroemde beeld zowel vanaf het water als vanaf het land bewonderen. Eigenlijk is een bezoek aan Kopenhagen niet compleet als je Den Lille Havfrue (De Kleine Zeemeermin) niet gezien hebt!

Gratis te bezichtigen

Accommodatiemogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Kopenhagen. Kopenhagen beschikt namelijk over een ruime keuze jeugdherbergen/hostels en hotels om te overnachten.

Jeugdherberg/hostel:
U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg/hostel, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer of gezamenlijk op de etage.

Hotel:
U verblijft in een hotel met goede connecties tot het centrum, op meerpersoonskamers met douche en toilet.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag meerdaagse schoolreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?
Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?
Wat is uw gewenste accommodatie?
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef