Schoolreis Dresden, Duitsland

Dresden schoolreis Busreis Dresden Schoolreis Dresden

Een schoolreis naar Dresden is een unieke ervaring. ‘Florence aan de Elbe’ wordt Dresden ook wel genoemd. Deze naam dankt de stad aan de gebeurtenissen uit de recente geschiedenis. De bombardementen in de tweede wereldoorlog, maar ook de overstromingen van 2002 hebben de stad getekend. Toch is de 800 jaar oude stad een bezoek meer dan waard. Natuur en cultuur zijn namelijk volop aanwezig en het centrum van Dresden doet zijn bijnaam ‘Florence aan de Elbe’ zonder meer eer aan. We stellen graag een unieke schoolreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte schoolreis Dresden aanvragen!

De stad is rijk aan prachtige historische gebouwen en voor cultuurliefhebbers zijn er tal van musea, zoals het stadsmuseum Dresden. Winkelen doet u tijdens deze schoolreis Duitsland in de Altstadt waar de Prager Strasse, de Altmarkt en de Wilsdruffer de belangrijkste winkelstraten zijn. Ook in de Neustadt is het uitstekend winkelen, hier vindt u leuke winkels met onder andere kleding en kunst.

Ook het uitgaan is een echte belevenis in Dresden. De discotheken en theaters zijn geschikt voor zowel jong als oud. Er is bepaald geen gebrek aan cafés en restaurants. Vooral in de Altstadt en Neustadt kunt u leuke kroegentochten houden en uiteindelijk belanden in een trendy club. In de zomermaanden staat de stad bol van de culturele activiteiten met tal van festivals en gezellige straatfeesten. Wilt u de drukte van de stad even ontvluchten, ga dan bergbeklimmen of wandelen in het natuurgebied Sächsische Schweiz.

In Dresden bepaalt u zelf of u zich actief, cultureel of culinair laat verwennen. Kortom, alle ingrediënten voor de perfecte schoolreis naar Duitsland zijn aanwezig.

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde schoolreis naar Dresden

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde schoolreis naar Dresden te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze schoolreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw scholieren.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de schoolreis Dresden
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden schoolreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze schoolreizen:

 • Wij bieden tijdens de schoolreis Dresden een uniek educatief programma voor uw leerlingen
 • Onze schoolreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Enkele kenmerken van Dresden:

 1. Barokke architectuur: Dresden staat bekend om zijn prachtige barokke architectuur. De Frauenkirche, het Zwingerpaleis en het Residenzschloss zijn slechts enkele voorbeelden van indrukwekkende barokke gebouwen.
 2. Zwingerpaleis: Het Zwingerpaleis is een barok ensemble dat dienst doet als museumcomplex. Het herbergt kunstcollecties, waaronder de beroemde Gemäldegalerie Alte Meister met werken van kunstenaars als Raphael, Vermeer en Rembrandt.
 3. Frauenkirche: De Frauenkirche is een symbolisch gebouw in Dresden en een van de belangrijkste lutherse kerken in de stad. Na verwoesting in de Tweede Wereldoorlog is de kerk zorgvuldig herbouwd en heropend in 2005.
 4. Semperoper: Dit operagebouw is een van de meest beroemde operahuizen ter wereld. Het heeft een rijke geschiedenis en biedt een breed scala aan opera- en balletvoorstellingen.
 5. Elbe-vallei: Dresden ligt aan de schilderachtige Elbe-vallei, die is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Langs de rivier vind je prachtige landschappen en wijngaarden.
 6. Dresdner Zwinger Festival: Dit jaarlijkse evenement in het Zwingerpaleis brengt kunst, muziek en cultuur samen. Het biedt een breed scala aan voorstellingen en evenementen.
Veilig en voordelig een schoolreis naar Dresden inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een schoolreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw schoolreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. Leraren en hun leerlingen zijn altijd verzekerd van een veilige schoolreis naar de plaats(en) van bestemming. Een schoolreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een schoolreis Dresden regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse schoolreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende volwassenen zijn om toezicht te houden op de leerlingen en om eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden van de begeleiders en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Educatieve waarde: Een meerdaagse schoolreis kan een geweldige gelegenheid zijn om het leren buiten het klaslokaal te bevorderen. Overweeg activiteiten en bezoeken die relevant zijn voor het leerplan en die de leerlingen de kans geven om nieuwe ervaringen op te doen en hun kennis te verdiepen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met leerlingen, ouders en begeleiders over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer het budget naar de ouders en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie en toestemming: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met ouders/verzorgers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden. Zorg ook voor de benodigde toestemmingsformulieren en medische informatie voor elke leerling.
 6. Verzekering: Controleer of alle leerlingen en begeleiders voldoende verzekerd zijn voor de reis. Zorg ervoor dat de verzekering dekking biedt voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en leerzame meerdaagse schoolreis plannen voor de leerlingen. Bij het samenstellen van een schoolreis naar Dresden is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de schoolreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een schoolreis naar Dresden willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige schoolreis naar Dresden te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw schoolreis naar Dresden graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Dresden biedt zorgen voor een onvergetelijke schoolreis. 

Volledig verzorgde schoolreis Dresden

Een volledige verzorgde schoolreis Dresden betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze schoolreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een schoolreis naar Dresden is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een schoolreis naar Dresden!

Programma van uw schoolreis Dresden

4-daagse schoolreis Dresden

Hieronder vindt u een voorbeeldprogramma van een meerdaagse schoolreis Dresden. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Busreis Nederland – Dresden 
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf uw school. Onderweg zullen we af en toe een korte stop maken. Aan het einde van de middag zullen we bij de accommodatie aankomen.

Dag 2 en 3 Vrije besteding schoolreis Dresden
We kunnen tijdens de schoolreis Dresden diverse leuke excursies voor u verzorgen, zoals bijvoorbeeld een leuke stadswandeling met gids, boottocht over de Elbe of eventueel een bezoek aan één van de leuke musea. Dresden biedt vele verrassende mogelijkheden (zie excursiemogelijkheden).

Dag 4 Terugreis Dresden – Nederland
Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze indrukwekkende stad. En komt er een eind aan uw schoolreis Dresden.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw schoolreis Dresden om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw schoolreis Dresden.

Foto album

Extra informatie

Boottocht over de Elbe

Dresden is gelegen aan de oevers van de rivier de Elbe. Een leuke manier om Dresden te ontdekken is dan ook een boottocht over deze rivier. Met een echte raderstoomboot maak je een rondvaart van 1,5 uur. Tijdens de tocht vertelt een gids van alles over de geschiedenis van Dresden en onderweg kom je langs de mooiste bezienswaardigheden. Je passeert onder andere drie prachtige paleizen en vaart onder de beroemde bruggen door die over de Elbe liggen, waaronder de Loschwitz-brug. Vanaf het water krijg je een goed beeld van de stad en kom je van alles te weten over de historie van Dresden. De perfecte excursie voor een geslaagde citytrip!

v.a. €5,00 (prijs per leerling)   

Transportmuseum

Met een bezoek aan het Transportmuseum in Dresden beleef je een reis door 200 jaar transportgeschiedenis. Hier vind je exposities met als thema’s de weg, het spoor, navigatie, de lucht, en het modelspoor. Het museum stelt veel interessante voertuigen ten toon, zoals de Grubenhunt, een ondergrondse trein. Je leert hier van alles over de verschillende vervoersmiddelen en het museum is educatief en interactief. Omdat er zowel hele oude als hypermoderne objecten te vinden zijn, krijg je een goed beeld van hoe transport zich ontwikkeld heeft. Van een heteluchtballon tot een vliegtuig en van een bus voortgetrokken door paarden tot de voertuigen van de Deutsche Reichsbahn: je komt er hier alles over te weten. Een leuk uitje voor jong en oud!

v.a. €4,00 (prijs per leerling)

Militair Historisch Museum

Dresden is een van de steden in Duitsland die het meest geleden heeft onder ernstige verwoestingen ten gevolge van oorlog. Niet zo raar dus, dat het Militair Historisch Museum zich hier bevindt. Het is ook nog eens het grootste militaire museum ter wereld, wat het extra bijzonder maakt. In het museum vind je geen tanks, kanonnen en andere indrukwekkende oorlogsattributen. Het doel van het museum is om de zin en oorsprong van geweld en oorlog ter discussie te stellen en mensen te laten nadenken. De gevolgen van oorlog en militaire acties worden op een aangrijpende manier tentoongesteld. Een bezoek aan het Militair Historisch Museum is leerzaam en creëert bewustzijn.

Entree gratis

Frauenkirche

Als je in Dresden bent, dan kun je deze prachtige kerk niet missen. De Frauenkirche is gebouwd in barokstijl en heeft een zeer opvallend uiterlijk. Het is mogelijk om de unieke koepel van de kerk te beklimmen, wat natuurlijk garant staat voor een weids uitzicht over Dresden. De kerk is meerdere malen verwoest geweest en lange tijd stond er helemaal geen gebouw, maar was er alleen een ruïne te zien. Pas in 2005 werd de herbouw van de Frauenkirche voltooid. Van binnen is de kerk erg mooi om te zien, en de vorm van de Frauenkirche is anders dan die van de meeste kerken. Al met al een uniek gebouw dat je absoluut moet bezoeken als je naar Dresden gaat!

Entree gratis

Stadswandeling met gids

De Semper Opera, het Residenzschloss, de Neumarkt, het Zwinger en de Frauenkirche: met een stadswandeling door Dresden kom je langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Een gids vertelt alles over de geschiedenis en het heden van de stad. Gedurende 1,5 uur wandel je door de prachtige middeleeuwse stad terwijl de gids mooie verhalen vertelt. Dresden kent naast de vele historische gebouwen ook moderne invloeden, en daarom voelt een rondleiding door de stad als een reis door de tijd. Dresden is een stad van tegenstellingen, die je tijdens een stadswandeling kunt ontdekken!

v.a. €10,00 (prijs per leerling)

Actieve wandeling Sächsische Schweiz

Ongeveer 30 kilometer onder Dresden ligt het Elbsandsteingebirge in het prachtige gebied Sächsische Schweiz. De rotsen in dit gebied hebben grillige vormen, het resultaat van de kracht van water en wind. Naast rotspartijen vind je hier ook kloven, dichte bossen en tafelbergen. De Sächsische Schweiz is de ideale omgeving voor de mooiste wandelingen. De wandelpaden zijn goed aangegeven en ook zijn er meer avontuurlijke stukjes op de wandelroutes, de zogenaamde ‘Stiegen’. Op deze stukjes ga je via ladders en kabels omhoog, een echte uitdaging! De Sächsische Schweiz is de ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de prachtige natuur.

Gratis te bezoeken

Fietstocht met gids

Wandelend een grote stad als Dresden verkennen duurt vrij lang, en een fiets biedt dan uitkomst. Met een drie uur durende tocht door de stad kom je langs alle bezienswaardigheden en zie je veel in een relatief korte tijd. Een gids vertelt alles over de verschillende attracties en gebouwen en ook maak je meerdere keren een stop om foto’s te maken of van het uitzicht te genieten. Slot Eckberg, de Albrechtsberg, de Waldschlössenbrug, de Altmarkt en nog veel meer bezienswaardigheden komen aan bod tijdens dit interessante en actieve uitje. De gids is een inwoner van Dresden en kent de stad dus als geen ander. Hij vertelt leuke verhalen en feiten waardoor je gedurende de drie uur veel over Dresden leert.

v.a. €20,00 (prijs per leerling)

Bezoek wijnboer inclusief rondleiding en proeverij

Op de oeverhellingen van de Elbe (het Elbedal) ligt de Saksische Wijnstraat, vlakbij Dresden. Hier vind je meerdere wijngaarden en landgoederen, waarvan de grootste Schloss Wackerbarth is. Hier is een mooi centrum waar je van alles te weten komt over de productie van wijn. Ook is er de mogelijkheid een rondleiding te volgen over de wijngaard met aansluitend een proeverij. Het landgoed van Schloss Wackerbarth is gelegen in een prachtige groene omgeving met heuvels. De wijnen die hier geproduceerd worden zijn al meerdere malen in de prijzen gevallen, en dus zeker de moeite waard om een keer geproefd te hebben!

v.a. €12,00 (prijs per leerling)

Accommodatiemogelijkheden genoeg voor een schoolreis in Dresden. Dresden beschikt namelijk over een ruime keuze jeugdherbergen/hostels en hotels om te overnachten.

Jeugdherberg/hostel:
U verblijft in een centraal gelegen jeugdherberg/hostel, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden, op meerpersoonskamers met douche en toilet op de kamer of gezamenlijk op de etage.

Hotel:
U verblijft in een hotel met goede connecties tot het centrum, op meerpersoonskamers met douche en toilet.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot schoolreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw schoolreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw schoolreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een schoolreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een schoolreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de schoolreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag meerdaagse schoolreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Dient er rekening gehouden te worden bij de verdeling van de kamers met jongens / meisjes?
Wat voor kamer dient er geregeld te worden voor de begeleiding?
Wat is uw gewenste accommodatie?
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef