Groepsreis Zweden

Zweden groepsreis Busreis Zweden Groepsreis Zweden

Een groepsreis Zweden is een reis naar het grootste land van het Scandinavische schiereiland en beslaat een oppervlakte elfmaal zo groot als Nederland. De lengte van zuid naar noord is 1574 km en de grootste breedte is van oost naar west 499 km. Het Zweedse land heeft een fascinerende natuur die rust en ruimte uitstraalt, maar die ook spectaculair kan zijn en uitnodigt tot avontuur, de grootste nationale parken van West-Europa liggen in dit land. Het land is met zekerheid al bewoond vanaf de nieuwe steentijd door Germanen (3000-1500 v Chr.) de voorouders van de huidige Zweden. We stellen graag een unieke groepsreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte groepsreis Zweden aanvragen!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde groepsreis naar Zweden

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde groepsreis naar Zweden te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze groepsreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis Zweden
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een groepsreis Zweden volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een groepsreis Zweden is inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een groepsreis naar Zweden inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw groepsreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een groepsreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een groepsreis Zweden regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het samenstellen van een groepsreis is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de groepsreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een groepsreis naar Zweden willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige groepsreis naar Zweden te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw groepsreis graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Zweden biedt zorgen voor een onvergetelijke groepsreis. 

Volledig verzorgde groepsreis Zweden

Een volledige verzorgde groepsreis Zweden betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze groepsreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een groepsreis naar Zweden is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een groepsreis naar Zweden!

Programma van uw groepsreis Zweden

8-daagse groepsreis Zweden

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis Zweden. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Heenreis
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Duitsland waar we onze eerste koffiestop maken. Hierna rijden we via Oldenburg, Bremen en Hamburg naar Puttgarden voor de oversteek. We vervolgen onze heenreis naar onze eerste overnachtingshotel in de omgeving van Roskilde.

Dag 2 Roskilde
Na een goed ontbijt vertrekken we naar Roskilde voor een bezoek aan het vikingenmuseum. In het museum liggen complete en deels gereconstrueerde Vikingschepen die men bij opgravingen terug heeft gevonden. Verder kunt u op een werf zien hoe men op de oude manier replica schepen bouwt. Er bestaat een mogelijkheid om een tochtje te maken met een Vikingschip. We sluiten de dag af met een bezoek aan de prachtige kathedraal van Roskilde.

Dag 3 Zweden
Vandaag verlaten we het Deense Seeland en rijden we via Kopenhagen naar Zweden. Na Malmö en Kristianstad komen we aan in de omgeving van Karlskrona. Onderweg brengen we een bezoek aan het plaatsje Höör; ten noordoosten van deze stad ligt het grootste grafveld uit de ijzertijd in Zuid-Zweden. Van hier rijden we naar de Forsakar-kloof, door deze 40 meter diepe kloof stroomt de Forsakarbäck welke 9 meter omlaag stort. Dit alles ligt in een prachtige natuurgebied. We vervolgen onze route via de kust terug naar Karlskrona.

Dag 4 Eringsboda – Kosta Boda
Vandaag gaan we naar Eringsboda en bezoeken daar Blomsergärden die is aangelegd voor Verner Svensson een arme boer die het emigrantenland, de provincie Smaland, had verlaten om een boerderij op te zetten in ander gebied, door hard te werken creërde hij de Blomstergärden. In de vijftiger en zestiger jaren een populaire bestemming, in Zweden. Hierna vertrekt u naar Kosta Boda waar we een glasblazerij bezoeken. Kosta Boda glaswerk is wereldberoemd modern design met een artistieke uitstraling. Het hart van het eeuwenoude bedrijf ligt middenin in de Zweedse bossen, waar kustenaars en ontwerpers hun creaties vorm geven. U herkent de Kosta Boda objecten aan de combinatie van hoge kwaliteit en eigenzinnige vormen en kleuren. In de winkels bij de fabrieken kunt u tegen redelijke prijzen dit vaak unieke glaswerk kopen. Via een mooie route rijden we terug naar Karlskrona.

Dag 5 Torhamn – Öland
Na een goed ontbijt vertrekken we naar Torhamn, 25 km gelegen ten zuiden van Karlskrona. Hier vinden we de grootste groep prehistorische rotstekeningen van Blekinge, 140 tekenen van mensen, schepen en voetstappen uit de periode 1500-500 v Chr. Daarna brengen we een bezoek aan de stad Kalmar, welke is gelegen aan Kalmarsund, die het eiland Öland van het vaste land scheidt. Kalmar is één van de oudste steden van Zweden. Via een grote brug van 6 km lang rijden we naar het eiland Öland. Op dit eiland bevindt zich ook de zomerresidentie van de koning, “Solliden” in de buurt van Borgholm slot. Na een bezoek aan dit eiland keren we terug naar Karlskrona voor diner en overnachting.

Dag 6 Smäland
Vandaag maken we een rondrit door de provincie Smäland, via Emmaboda rijden we naar de omgeving van Växjö; deze grote industriestad is het cultuurcentrum en bisschopszetel van Smaland. De Angelsaksische monnik Sigfrid bouwde in de elfde eeuw toen het christendom in Zweden werd geïntroduceerd hier de eerste houten kerk. Na het bezoek aan Växjö maken we een rondrit door de omgeving via o.a. Braas naar Granhult met een zeer bezienswaardige middeleeuwse houten kerk. Dan keren we terug naar het meer van Asnen (de omringende Gottasaheuvels bij het aangrenzende Grimslov behoren tot een fraai natuurgebied met beukenbossen), waar beuken staan van meer dan 250 jaar oud. Aan het einde van de middag keren we terug in ons hotel in Karlskrona.

Dag 7 Frederiksborg
Na een goed ontbijt zetten we de koffers weer in de bus en vertrekken we richting Denemarken. Via Helsingborg en Helsingor komen we Denemarken binnen. In Hillerod maken we een stop voor een kijkje bij de Frederiksborg, een mooi voorbeeld van Vlaams-Hollandse renaissance. Het slot doet dienst als museum voor de Deense geschiedenis. Daarna door naar Maribo op het eiland Lolland, een aardig stadje met leuke plekjes, en een aantrekkelijke ligging. Hier brengen we de laatste nacht van deze reis door.

Dag 8 Terugreis
De laatste dag alweer. Na het ontbijt vertrekken we naar Rodbyhaven voor de overotcht naar Puttgarden, onderweg naar Nederland natuurlijk de nodige stops. Dan rijden we naar Zuidlaren in Nederland voor ons afscheidsdiner. Van hier wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw groepsreis Zweden om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw groepsreis.

Foto album

Extra informatie

 • Bezoek aan het vikingenmuseum
 • Bezoek aan de prachtige kathedraal van Roskilde
 • Bezoek aan Blomsergärden
 • Bezoek aan een glasblazerij
 • Bezoek aan het eiland Öland
 • Rondrit door de provincie Smäland

U verblijft in een middenklasse hotel, de kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon en tv. De verzorging tijdens uw verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot groepsreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw groepsreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw groepsreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een groepsreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef