Groepsreis Trier, Duitsland

Seniorenreis Moezel Trier

Een groepsreis naar Trier is een reis naar de oudste stad van Duitsland. Stadsdistrict Trier ligt op de rechteroever van de Moezel en telt 105.888 inwoners. De opdracht tot de bouw van de stad werd gegeven door de Romeinse keizer Augustus in 16 v.Chr.. De stad heette oorspronkelijk Augusta Treverorum en was bedoeld als hoofdstad van de Romeinse provincie Belgica Prima. Gedurende enige tijd was Trier de hoofdstad van het hele West-Romeinse Rijk. Het is niet alleen de oudste stad van Duitsland, met een schat aan Romeinse bezienswaardigheden en prachtige vakwerkgevels, maar ook de grootste stad van de Moezelvallei.

Liefhebbers van een goed glas Moezel of Rieslingwijn zullen zich direct thuis voelen in deze gezellige en fraaie stad die het ontdekken meer dan waard is. Trier is een stad voor witte wijnliefhebbers. De heerlijkste Rieslingwijnen zien het levenslicht op de leisteenhellingen langs de rivier de Moezel. We stellen graag een unieke groepsreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte groepsreis Trier aanvragen! Trier is ook een gezellige winkelstad en is zo mooi gelegen, dat u er niet aan ontkomt een prachtige wandeling te maken in de heuvelachtige groene omgeving. En hebt u tijdens uw groepsreis tijd over? Maak dan een uitstapje naar Luxemburg of Frankrijk. Of ga voor een boottochtje de Moezel op en geniet van het romantische landschap. In Trier kan het allemaal.

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde groepsreis naar Trier

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde groepsreis naar Trier te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze groepsreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis Trier
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een groepsreis Trier volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een groepsreis Parijs is inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een groepsreis naar Trier inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw groepsreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een groepsreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een groepsreis Trier regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse groepsreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende aanspreekpunten zijn tijdens de reis voor eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Teambuilding: Een meerdaagse groepsreis kan een geweldige gelegenheid zijn om aan teambuilding te doen. Overweeg activiteiten en bezoeken die de teambuilding bevorderen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met medereizigers over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer de reissom naar de medereizigers en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met de medereizigers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden.
 6. Verzekering: Het is belangrijk om elke medereiziger te informeren of degene voldoende verzekerd is voor de reis. De verzekering biedt dekking voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en meerdaagse groepsreis plannen voor de medereizigers. Bij het samenstellen van een groepsreis naar Trier is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de groepsreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een groepsreis naar Trier willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige groepsreis naar Trier te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw groepsreis naar Trier graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Trier biedt zorgen voor een onvergetelijke groepsreis. 

Volledig verzorgde groepsreis Trier

Een volledige verzorgde groepsreis Trier betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze groepsreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een groepsreis naar Trier is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een groepsreis naar Trier!

Programma van uw groepsreis Trier

5-daagse groepsreis Trier

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis Trier. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Heenreis en Trier
Vanaf uw opstapplaats rijden we via de nodig stops naar Trier. Hier zullen we in de loop van de middag aankomen. Samen met onze gids gaan we de oudste stad van Duitsland en eens de hoofdstad van een deel van het Romeinse rijk verkenen. Na de rondwandeling heeft u vrije tijd om de stad verder te verkennen. Aan het einde van de middag gaan we naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 2 Bernkastel Kues – Traben Trarbach en Cochem
Na het ontbijt rijden we eerst naar het centrum van de midden Moezel oftewel Bernkastel Kues. Beleef de indrukwekkende sfeer van de historische binnenstad vol geschiedenis en cultuur. Maar bij een bezoek aan de Moezel hoort natuurlijk een boottocht. We varen over een deel van de Moezel naar Traben Trarbach. Vervolgens rijden we verder met onze touringcar naar Cochem. Deze plaats is met zijn vele wijnbergen, pittoreske straatjes, historische vakwerkhuizen en middeleeuwse burchten een typische moezelstad. De belangrijkste plek van deze wijnstad is echter de markt met zijn fontein en het stadshuis uit de 18e eeuw. In de stad ligt ook de nieuwgebouwde St. Martinkerk. Diegenen die het leuk vinden, kunnen een bezoek brengen aan de zeer bezienswaardige Reichsburg van Cochem. Vervolgens rijden we via een mooie route terug naar ons hotel waar het diner voor ons klaarstaat.

Dag 3 Stad Luxemburg
We rijden vandaag eerst naar Luxemburg waar we onder leiding van een Nederlands sprekende gids een uitgebreide stadstour gaan maken. Luxemburg is een oude vestingstad met veel bezienswaardigheden. We rijden o.a. naar de Petrus Kazematten, een uit een rotswand gehouwen gangenstelsel met een lengte van maar liefst 23 kilometer. Ook ziet u de
Pont Adolphe die de beide stadshelften met elkaar verbindt. De Notre Dame, stammend uit de 17e eeuw, mag u ook niet missen. De vele parken, de markt en het mooie station maken de stad tot een ware toeristische trekpleister. Na de stadstour heeft u vrije tijd om deze prachtige stad naar eigenwens verder te bekijken. Halverwege de middag gaan we via een mooie route weer terug naar ons hotel.

Dag 4 Koblenz en Bad Ems
Na het ontbijt rijden we naar Koblenz, een van de oudste steden van Duitsland. We bezoeken de Deutsches Eck, waar de Rijn en de Moezel samenkomen. U heeft gelegenheid om Koblenz op eigen gelegenheid te bezoeken. In de middag bezoeken we Bad Ems. Deze badplaats is niet alleen als kuuroord voor de genezing van ziekten aan de ademhalingsorganen en bloedsomloop bekend. Ook in politiek opzicht: de Emser Depesche van 13-07-1870 heeft het uitbreken van de Frans Duitse oorlog bespoedigd. ‘s Avonds is er in het hotel een dansavond met livemuziek.

Dag 5 Wijn en terugreis
We brengen een bezoek aan een traditionele wijnkelder. Na de rondleiding kunt u verschillende wijnen proeven. Aan het begin van de middag vertrekken we weer richting Nederland. Uiteraard steken we onderweg weer aan voor een goed verzorgd diner en komt er een einde aan uw groepsreis Trier.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw groepsreis Trier om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw groepsreis.

Foto album

Extra informatie

 • Boottocht over de Moezel
 • Dinercruise over de Moezel
 • Basilica
 • Romeins Amfitheater
 • Porta Nigra
 • Bezichtiging van de Dom van Trier
 • Fietstocht met gids
 • Bezoek wijnboer en eten van de grill, incl. proeverij en rondleiding
 • Bezoek brouwerij Bitburger

U verblijft in een middenklasse hotel in Trier, die zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon en tv. Deze hotels zijn gelegen in of op korte afstand van het centrum en hebben een goede verbinding per openbaar vervoer. De verzorging tijdens uw verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot groepsreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw groepsreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw groepsreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een groepsreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef