Groepsreis Schotland

Groepsreis Schotland Jedburgh Abbey groepsreis Schotland Hooglanden Groepsreis Schotland Edinburgh

Schotland is ruig, puur en hartverwarmend tegelijk. Een van de laatste onbedorven stukjes natuur van West-Europa. U maakt tijdens de groepsreis naar Schotland kennis met de woeste Hooglanden, de mysterieuze ‘lochs’ en de eigenzinnige Schotse cultuur. We stellen graag een unieke groepsreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte groepsreis Schotland aanvragen!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde groepsreis naar Schotland

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde groepsreis naar Schotland te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze groepsreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis Schotland
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een groepsreis Schotland volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een groepsreis Schotland is inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een groepsreis naar Schotland inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw groepsreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een groepsreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een groepsreis Schotland regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het samenstellen van een groepsreis is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de groepsreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een groepsreis naar Schotland willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige groepsreis naar Schotland te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw groepsreis graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Schotland biedt zorgen voor een onvergetelijke groepsreis. 

Volledig verzorgde groepsreis Schotland

Een volledige verzorgde groepsreis Schotland betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze groepsreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een groepsreis naar Schotland is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een groepsreis naar Schotland!

Programma van uw groepsreis Schotland

9-daagse groepsreis Schotland

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Schotland. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Overtocht Rotterdam – Hull
Halverwege de middag vertrekken we naar Rotterdam waar we inschepen op P&O Ferries voor de nachtelijke overtocht naar Hull.

Dag 2 Hull / Edinburgh
We bezoeken ‘s ochtends de historische stad York. Deze prachtig bewaard gebleven middeleeuwse stad is een must-visit voor geschiedenisfans. U vindt er een onvoorstelbare culturele en historische rijkdom met zichtbare sporen uit de de Romeinse tijd, de periode van de Vikingen en de Middeleeuwen.
Na dit bezoek wordt de reis richting Edinburgh voorgezet en geeft het zacht glooiende omgeving een eerste indruk van het Schotse landschap.

Dag 3 Edinburgh/Aberdeen
Met vele Middeleeuwse huizen, smalle steegjes in de oude stad (Old Town) en de zwierende elegantie van Georgian New Town, is er geen twijfel mogelijk dat Edinburgh haar reputatie verdient als een van de meest indrukwekkende en betoverende steden ter wereld. U zult verschillende eeuwen geschiedenis ervaren tijdens de rondleiding van een plaatselijke gids die u alles kan vertellen over o.a. de beroemde Royal Mile en de 17e eeuwse Palace of Holyroodhouse, het moderne parlementsgebouw en de prehistorische uitgestorven vulkaan, bekend als Arthur’s Seat. ’s Middags laten we de cultuur achter ons en kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de ruwe Noordzee langs sprookjesachtige kastelen zoals Glamis Castle en Dunnottar Castle met z’n indrukwekkende ligging op een klif boven de golvende zee. Overnachting in omgeving Aberdeen.

Dag 4 Aviemore / Inverness
Als u een korte wandeling door de straten maakt, zult u onder de indruk zijn van de met bloemen versierde huizen van Aberdeen. Dit staat in contrast met de wilde en romantische bergen van de Grampian Mountains. Voorbij de ruïnes van Huntly Castle bereiken we het whiskypad dat loopt tussen Aberdeen en Inverness en verbindt verschillende distilleerderijen. In één van deze distilleerderijen laten wij u kennismaken met de geheimen van het maken van whisky en natuurlijk even proeven. ‘s Avonds bereiken we ons hotel in het gebied Aviemore / Inverness.

Dag 5 Noordwestelijke Hooglanden
Fantastische landschappen ver van de bewoonde wereld wachten u op. We rijden vandaag een prachtige route langs de Beauly Firth naar het Black Isle via Loch Glascarnoch tot aan Braemore. Tijdens de bustour brengen we een bezoek aan de tropische Inverewe Gardens bij Poolewe en stoppen we uiteraard bij de brullende, 30m vallende watervallen te bewonderen in de Corrieshalloch-kloof.

Dag 6 Aviemore / Inverness -Fort William / Oban
Vandaag ontdekken we het beroemde Loch Ness. We maken een “ontspannen boottocht” over het meer met op de achtergrond een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Ondertussen letten we goed op of we Nessie nog kunnen spotten, het monster dat al sinds de eerste verschijning in 1500 de gemoederen flink bezig houdt. Na de heerlijke boottocht brengen we een bezoek aan Urquhart Castle. In de Schotse hooglanden liggen tientallen
prachtige ruïnes en kastelen, maar eentje die zeker niet op de must visit lijst mag ontbreken is Urquhart Castle. Dit 13e-eeuwse kasteel ligt pal langs Loch Ness en is één van de meest bezochte locaties in Schotland. Aansluitend rijden we via één van de mooiste panoramische wegen van het land langs het
Caledonisch Kanaal. We naderen al snel de berg Ben Nevis, die met zijn 1344 meter de hoogste berg van Schotland is. Overnachting in Fort William / Oban.

Dag 7 Fort William / Oban – Glasgow
We rijden door dunbevolkte gebieden naar het charmante Loch Awe. Hier bezoeken we Inveraray Castle. Inveraray Castle is een rechthoekig fort bij het Schotse havenplaatsje Inveraray. Het kasteel ligt aan de oevers van Loch Fyne in de Schotse regio Argyll. Sinds de 17e eeuw is het in het bezit van de hertogen van Argyll. Het gebouw is in neogotische stijl opgetrokken en heeft vier kegelvormige torens. Na dit bezoek rijden we verder via het prachtige Loch Lomond naar Glasgow. Glasgow wordt ook wel de tweede stad van Schotland genoemd. Unieke architectuur, rijk erfgoed, muziek en gastvrijheid.
U heeft hier vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Overnachting in omgeving Glasgow.

Dag 8 Glasgow – Hull
Het zacht glooiende landschap van de Southern Uplands begeleidt u naar de grens met Engeland. Een laatste stop tijdens deze fantastische groepsreis naar Schotland maken we in het Lake District National Park. Inscheping in Hull vindt ‘s avonds plaats. Overnachting aan boord.

Dag 9 Terugreis
Na het ontbijt aan boord van P&O Ferries rijden we terug naar uw opstapplaats met prachtige herinneringen aan de Schotse Hooglanden op zak.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw groepsreis Schotland om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw groepsreis.

Foto album

Extra informatie

 • Stadswandeling Edinburgh o.l.v. een gids (ca. 3 uur)
 • Rondleiding en proeverij Whisky Distilleerderij
 • Dagexcursie Schotse Hooglanden o.l.v. een plaatselijke gids
 • Boottocht over het meer van Loch Ness
 • Bezoek aan Urquhart Castle
 • Bezoek aan Inverewe Castle & Gardens
 • Verblijf aan boord in een 2-persoonshut met stapelbed
 • 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer in middenklasse hotels

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot groepsreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw groepsreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw groepsreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een groepsreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef