Groepsreis Polen

Groepsreis Polen Parels van Polen Groep busreis Polen

Gedurende deze groepsreis naar Polen laten we u genieten van de mooiste delen van het land. We kunnen wel stellen dat Polen de laatste jaren in opkomst is wat toerisme betreft. Dit is ook terecht als je ziet wat voor een geweldig land het is. De rijke geschiedenis maakt dat er een grote variatie aan architectuur te vinden is; ideaal voor de mooiste excursiereizen! Tijdens uw groepsreis Polen nemen we u mee naar het Amsterdam van Polen; Gdansk. Deze stad aan de Oostzee wordt gezien als het pareltje van Polen. De oude Hanzestad heeft een prachtig historisch centrum met grachtenpanden. De pleinen en straten doen iets Vlaams aan. Het hotel Zatoka waar we verblijven grenst aan het centrum van Gdansk en biedt geweldige mogelijkheden voor mooie excursies tijdens uw busreis in Polen. Zo zullen we tijdens de groepsreis Polen een excursie maken naar o.a. het Mazurengebied, de Hollandse polders en naar Sopot (ook wel het Scheveningen van Polen genoemd). Polen heeft een lange geschiedenis, een bijzonder veelzijdige en rijke cultuur, juweeltjes van steden, fraaie landschappen en een trots volk met haar eigen tradities. Dit alles maakt Polen een zeer aantrekkelijk land als bestemming van een goedkope busvakantie! We stellen graag een unieke groepsreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte groepsreis Polen aanvragen!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde groepsreis naar Polen

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde groepsreis naar Polen te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze groepsreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis Polen
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een groepsreis Polen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een groepsreis Polen is inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een groepsreis naar Polen inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw groepsreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een groepsreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een groepsreis Polen regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Programma van uw groepsreis Polen

9-daagse groepsreis Polen

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Polen. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 – Van Nederland naar Duitsland
Vandaag vertrekken we via verschillende stops naar Frankfurt/Oder. Hier zullen we deze busvakantie de eerste dag overnachten. Als we ’s avonds met de bus aankomen in ons hotel, kunt u direct na het inchecken aanschuiven bij het diner.

Dag 2 – Poznan en aankomst Gdansk, Polen
We verlaten ons hotel en rijden de grens over, het mooie Polen binnen. Halverwege de morgen komen we aan in Poznan. Hier zullen we samen met een gids de prachtige binnenstad verkennen. Poznan is een zeer levendige handels- en studentenstad met een oude markt, vele fraaie patriciërshuizen en een heel mooi stadhuis in renaissance-stijl. Aansluitend vervolgen we onze busreis Polen, richting Gdansk. De bus arriveert hier aan het einde van de middag en we kunnen gelijk inchecken in hotel Zatoka. Hier verblijven we de komende zes nachten.

Dag 3 – Gdansk, Polen
Vandaag maken we eerst een rondwandeling onder leiding van een Nederlands sprekende gids. De Hanzestad Gdansk (Danzig) was ooit één van de rijkste steden van zowel Polen als heel Europa. Velen zullen zeggen dat het historische deel van Gdansk erg veel op Amsterdam lijkt. Nu waren de handelsrelaties in de 17e eeuw ook heel nauw met Amsterdam. Als je goed om je heen kijkt kun je talloze Hollandse gevels bewonderen. Maar denk ook aan bezienswaardigheden als de Groene Poort – wat door een Amsterdammer werd ontworpen – en vele prachtige huizen in Renaissance-, Barok- en Rococostijl.

Dag 4 – Busreis Malbork, Polen
Als we met de bus naar de Baltische kust gaan, vinden we één van de grootste middeleeuwse vestingen van Europa: kasteel Malbork. In 1274 begonnen de kruisridders van de Duitse Orde met de bouw van dit indrukwekkende complex dat bestaat uit diverse gebouwen. Het enorme kasteel werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar daarna weer met liefde opgebouwd. Vervolgens is het op de Werelderfgoedlijst geplaatst en is het tegenwoordig een absolute trekpleister van Malbork, Polen.

Dag 5 – Mazurisch Merenplateau
We genieten op dag 5 van onze busreis Polen van Mazurië. Hier vind je nog boeren met paard en wagen, ongeschonden natuur, loofbossen en meer dan 2000 meren. Ooit maakte deze regio deel uit van de Oost-Pruisen. Vandaag maken we een boottocht over het Ostrada-Elblagkanaal en vaart u dwars door dit prachtige natuurgebied. De tocht duurt ca. 3 uur en tijdens deze tocht komt de boot enkele keren uit het water om over het land, via een railsysteem naar het volgende stuk kanaal getransporteerd te worden. Na deze onvergetelijke excursie rijden we met de bus terug naar het hotel, door de nog ongerepte natuur van Polen.

Dag 6 – Vrije dag
Op dag 6 van de groepsreis Polen kunt u op eigen gelegenheid de stad Gdansk of omgeving verkennen.

Dag 7 – Busreis Polen: Sopot – Gdynia – Gdańsk Oliwa
Na het ontbijt gaan we met de bus een bezoek brengen aan drie Poolse steden: Gdynia, Sopot en Gdansk-Oliwa. Gdynia is echt een aanrader als je van moderne architectuur houdt. Vervolgens rijden we verder naar het Scheveningen van Polen, Sopot. Hier kunt u een mooie strandwandeling maken of heerlijk flaneren over de boulevard. Sopot heeft net zoals Schevening een lange pier van maar liefst 500 meter. Halverwege de middag verlaten we Sopot en vervolgen we de busreis naar het plaatsje Oliwa Gdansk. Hier vinden we de fraaie Oliwa Kathedraal waar prachtige orgelconcerten plaatsvinden. Hierna gaan we terug naar ons hotel in Gdansk.

Dag 8 – Met de bus van Polen naar Duitsland
Vandaag nemen we na het ontbijt afscheid van ons hotel in Gdansk. Hierna brengt de bus ons naar Lichen, één van de bekendste bedevaartsplaatsen van Polen. De Mariabasiliek van Lichen is gelegen op 10 kilometer van de Poolse plaats Konin. Deze basiliek is de grootste kerk van Polen. Het is een belangrijke bedevaartskerk en werd in de periode 1994-2004 gebouwd. De kerk heeft een lengte van 102 meter, is 77 meter breed en behoort met zijn 141,5 meter hoge toren tot één van de hoogste kerktorens in Europa. Voor de ingang van kerk bevindt zich een trap met 33 treden, die symbool staan voor de 33 jaren die Jezus oud werd. Op 25 februari 2005 is de basiliek door paus Johannes Paulus II tot basilica minor verheven waarmee de speciale plaats van deze kerk binnen het geloof bevestigd werd. Na ons bezoek aan de Mariabasiliek vervolgen we onze busreis richting Duitsland. Na het oversteken van de Duits-Poolse grens zullen we in de buurt van Berlijn overnachten.

Dag 9 – Duitsland – Nederland
Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland. We sluiten deze groepsreis naar Polen af met een goed verzorgd afscheidsdiner.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw groepsreis Polen om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw groepsreis.

Foto album

Extra informatie

 • Stadsgids Gdansk
 • Entree Kasteel Malbork
 • Boottocht over het Ostrada-Elbagkanaal

Hotel Zatoka ***

Verzorging:

 • Halfpension

Ligging:

 • In Gdansk

Faciliteiten:

 • Receptie
 • Lift
 • Kluis
 • Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten:

 • Douche
 • Toilet
 • Tv

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot groepsreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw groepsreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw groepsreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een groepsreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef