Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ruim aanbod

Groepsreis Normandië, Frankrijk

Groepsreis Normandië groepsreis Bretagne Cap Frehel groepsreis Bretagne Saint Malo

Een groepsreis Normandië biedt de toerist een verbazingwekkend gevarieerd landschap van lichtglooiend tot heuvelachtig en aan de kust van zanderig tot rotsachtig. Beide streken hebben een eigen verleden dat tot uiting komt in prehistorische rijen rechtopstaande stenen in Bretagne en de rijzige Romaanse kerken in Normandië.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden groepsreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Onze groepsreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Wij zijn ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een groepsreis regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Programma van uw groepsreis Normandië

8-daagse groepsreis Normandië

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Normandië. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Heenreis
We vertrekken ’s ochtends vroeg vanuit uw opstapplaats en rijden richting het zuiden. Onderweg naar ons overnachtingshotel worden er de nodige stops gehouden. In het begin van de avond zullen we aankomen bij ons hotel in Caen, waar we direct gebruiken van het diner.

Dag 2 Cancale – Saint Malo
De volgende ochtend rijden we door naar ons eerste standplaatshotel in de streek Bretagne. Om een goede indruk van het noorden van Bretagne te krijgen bezoeken we onderweg eerst het vissersplaatsje Cancale, ook wel het centrum voor schaal- en schelpdieren van Bretagne genoemd. Daarna bezoeken we het oude zeeroversstadje Saint Malo. De haven van Saint Malo wordt omlijst door mooie gebouwen en dikke stadsmuren.

Dag 3 Jersey
Liefhebbers kunnen vandaag deelnemen aan een excursie naar het Engelse eiland Jersey. Een snelle draagvleugelboot brengt u in 70 minuten van St. Malo naar het eiland. Hier heeft u de gelegenheid te winkelen in de talrijke belastingvrije winkels. ’s Ochtends maakt u een prachtige tocht over het eiland met zijn enorm afwisselende landschap en natuurschoon.

Dag 4 Cap Fréhel – Dinan
Via de kust rijden we naar Cap Fréhel, vanwaar u een schitterende uitzicht heeft over de zee. Vervolgens rijden we via Erque en Le Val-André naar het vestingstadje Dinan, één van de mooiste oudste stadjes van Bretagne. Rond het middaguur zijn we terug in de roversstad Saint Malo.

Dag 5 Mont St. Michel
Het is alweer tijd om de prachtige streek Bretagne te verlaten. In de middag rijden we naar het wereldberoemde bedevaartsoord Mont St. Michel. Deze abdij, gebouwd op een eiland, is één van de beroemdste bouwwerken van Frankrijk en het symbool van Normandië. Via een mooie route rijden we verder naar ons tweede standplaatshotel.

Dag 6 Caen – Mémorial museum
’s Ochtends gaan we naar het Mémorial museum in Caen. Hier ziet u de geschiedenis van twee wereldoorlogen. ’s Middags heeft u de gelegenheid om een kijkje te nemen in het centrum van Caen.

Dag 7 Normandische Kust ‘de landingsstranden’
Vandaag maken we een tocht o.l.v. een gids langs het invasiestrand Omaha Beach. Achtereenvolgens doen we de volgende plaatsen aan; Pointe du Hoc, Colleville-St. Laurant, Arromanches en Benouville. Pointe du Hoc is een spectaculaire rotspunt in zee en was vanwege de strategische ligging destijds het toneel van hevige gevechten. In Colleville-St. Laurant ligt de Amerikaanse militaire begraafplaats. Op 70 ha liggen bijna 10.000 graven van jonge soldaten die gedood zijn tijdens de slag van Normandië. Arromances was één van de centrale legerplaatsen van de geallieerden. We eindigen de tocht in Benouville. Deze plaats werd als eerste bevrijd door de Engelse geallieerden.

Dag 8 Terugreis
Op de laatste dag rijden we terug naar Nederland. Na het afscheidsdiner wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Foto album

Extra informatie

 • Bezoek aan het vissersplaatsje Cancale
 • Bezoek aan het oude zeeroversstadje Saint Malo
 • Excursie naar het Engelse eiland Jersey
 • Vrije tijd in Dinan
 • Bezoek aan bedevaartsoord Mont St. Michel
 • Bezoek aan het Mémorial museum in Caen
 • Tocht o.l.v. een gids langs het invasiestrand Omaha Beach

U verblijft in een middenklasse hotel, de kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon en tv. De verzorging tijdens uw verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot groepsreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw groepsreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw groepsreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een groepsreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?

© Veenstrareizen 2021
Ontwikkeld met Lef