Groepsreis Maria Alm, Oostenrijk

Groepsreis Maria Alm groepsreis Maria Alm met de bus Groepsreis Maria Alm met Veenstra Reizen

We laten tijdens deze groepsreis naar Maria Alm een prachtige omgeving van Oostenrijk zien! In het  berglandschap van het Salzburgerland vindt u de plaats Maria Alm. Deze typische Oostenrijkse plaats is centraal gelegen. We gaan o.a. naar het merengebied Salzkamergut, brengen een bezoek aan de prachtige stad Salzburg met zijn indrukwekkende altstad wat lijkt op één groot openluchtmuseum. Daarnaast gaan we met een boemeltreintje naar boven om van het uitzicht te genieten en maken we een boottocht over het meer van Zell am See. Al met al een reis met een geweldige combinatie van natuur en cultuur!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde groepsreis naar Maria Alm

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde groepsreis naar Maria Alm te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze groepsreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis Maria Alm
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een groepsreis Maria Alm volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een groepsreis Maria Alm is inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een groepsreis naar Maria Alm inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw groepsreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een groepsreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een groepsreis Maria Alm regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Programma van uw groepsreis Maria Alm

8-daagse groepsreis Maria Alm

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Maria Alm (Oostenrijk). Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1  heenreis met overnachting
Vanaf uw opstapplaats rijden we via een aantal stops door naar het zuiden van Duitsland. Hier zal de eerste overnachting plaatsvinden.

Dag 2  het merengebied van Salzkammergut
Vandaag na het ontbijt gaan we verder naar ons standplaatshotel in Maria Alm. Voordat we daar aankomen brengen we een bezoek aan Sankt Wolfgang. Deze plaats ligt aan de Wolfgangsee en is één van de meren in het uitgestrekte merengebied genaamd het Salzkammergut. Ongetwijfeld is de Wolfgangsee de meest bekende van de meren in deze regio. Sankt Wolfgang is vernoemd naar een bisschop van Regensburg uit de 10de eeuw, die hier eigenhandig een kerk bouwde die na zijn heiligverklaring veel pelgrims aantrok. Vanuit Sankt Wofgang is de Schafberg (1783 m) een geliefde bestemming, te voet of met de tandradbaan. Op een heldere dag kunt u van het uitzicht over de 12 meren in het berglandschap genieten. Na het bezoek  aan Sankt Wolfgang gaan we verder naar ons Hotel in Maria Alm.

Dag 3  Krimmlerwatervallen
We beginnen de dag rustig zodat u het typische Oostenrijkse dorp Maria Alm kunt verkennen. In de loop van de ochtend gaan we via Mittersill naar de Krimmlerwatervallen, de hoogste watervallen van Europa. In drie etappes stort het water zich 380 meter naar beneden. De eerste waterval is via een redelijk vlak pad bereikbaar. Hier stort het water zich met veel geweld 140 meter naar beneden. Mensen die slecht ter been zijn kunnen met een taxi naar boven. Vervolgens rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Dag 4 Saalbach/Hinterglemm & Zell am See
Na het ontbijt rijden we naar Saalbach/Hinterglemm hier brengen we een bezoek aan de Linglingalm, welke op 1300 meter hoogte ligt. Met een boemeltreintje kunt u vanaf het station Talschlusszug de berg op. Wanneer u boven aankomt heeft u een prachtig uitzicht over het Glemmtal. U kunt er een wandeling maken of genieten van het imposante uitzicht. Aan het eind van de ochtend gaan we verder naar Zell am See aan de Zellersee waar we een boottocht gaan maken. Hierna kunt u op eigen gelegenheid Zell am See verkennen.

Dag 5 bezichtiging stuwmeer
’s Morgens na het ontbijt gaan we naar het stuwmeer van Kaprun. Bij het Kesselfall-Alpenhaus begint uw tocht naar de stuwmeren. Met de bus gaat u door de Lärchwand-tunnel naar het dalstation. Vandaar gaat de rit verder met de grootste open kabellift van Europa. Bijna geluidloos glijdt u aan bergflanken en het bos voorbij tot aan het bergstation. Vervolgens gaat u per bus naar de stuwmeren op 2040 meter hoogte. We krijgen een rondleiding met uitleg hoe van water elektriciteit gemaakt wordt. Wanneer u het imposante stuwmeer goed heeft bekeken maken we een mooie route terug naar het hotel.

Dag 6 Salzburg stad van zout en Mozart
Een stad waar de woorden klasse, stijl en traditie goed passen. Er zijn vele bezienswaardigheden, o.a. het geboortehuis van Mozart en het klooster van The Sound of Music. Er zijn veel oude gebouwen. De indrukwekkende altstadt lijkt op een groot openluchtmuseum. Natuurlijk vindt u ook vele bezienswaardigheden die voortkomen uit het product waar de stad haar naam en rijkdom aan te danken heeft, de winning van zout! U krijgt voldoende tijd om de prachtige binnenstad te  verkennen en lekker te genieten op één van de vele terrasjes. Na het bezoek rijden we via een mooie route terug naar Maria Alm.

Dag 7 Chiemsee
Na het ontbijt nemen we afscheid van Maria Alm en rijden richting de Chiemsee. De Chiemsee is 18 km lang en daarmee het grootste meer van Beieren. Met de boot kunt u de overtocht maken naar het Herreninsel, oftewel het hereneiland. Het kasteel van Ludwig II is een overdadig rococokasteel, met als hoogtepunt de Spiegelzaal die goud verlicht wordt door 44 kandelaars en 33 kroonluchters met in totaal 1844 kaarsen. De tuinen rond het kasteel zijn een kopie van de tuinen van Versailles. Aansluitend rijden we naar ons overnachtinghotel voor een diner en overnachting.

Dag 8 terugreis
Na het ontbijt verlaten we het overnachtinghotel en gaan we terug naar Nederland. We sluiten de groepsreis Maria Alm af met een goed verzorgd afscheidsdiner.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw groepsreis Maria Alm om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw groepsreis.

Foto album

Extra informatie

 • Merengebied van Salzkammergut
 • Krimmlerwatervallen
 • Linglingalm in Saalbach/Hinterglemm
 • Boottocht Zellersee
 • Bezichtiging stuwmeer
 • Bezoek aan Salzburg
 • Kasteel Herreninsel

Hotel Almerwirt ***

Algemeen:

 • Hotel Almerwirt ligt in het centrum van Maria Alm

Hotelfaciliteiten:

 • Receptie
 • Lift
 • Restaurant
 • Bar
 • Solarium
 • Sauna
 • Terras
 • Gratis Wifi

Kamerfaciliteiten:

 • Douche/bad
 • Toilet
 • Radio
 • Tv
 • Balkon

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot groepsreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw groepsreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw groepsreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een groepsreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef