Groepsreis Krakau, Polen

Schoolreis Krakau Krakau studentenreis Schoolreis Wawel Krakau

Wie denkt dat Krakau een grauwe stad is, heeft het bij het verkeerde eind. Het is een sprookjesstad vol verhalen en mythen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de Poolse stad vrijwel helemaal bespaard gebleven, waardoor de historische architectonische schatten nog overal te bewonderen zijn. Krakau is zelfs aangewezen door Unesco als één van de belangrijkste historische steden ter wereld. U waant zich honderden jaren terug in de tijd als u wandelt langs de vele middeleeuwse poorten en stadswallen, oude kerken en prachtige gebouwen zoals het stadhuis en de okerkleurige gotische markthal Sukiennice. Bijna de hele oude stad is wandelgebied, zodat u hier ongestoord kunt slenteren. Centraal in de historische binnenstad ligt het levendige middeleeuwse marktplein Rynek Glówny met de beroemde Lakenhalle en vele gezellige cafés en restaurants. Dit marktplein is het grootste middeleeuwse stadsplein ter wereld en zeker het bekijken waard tijdens deze groepsreis! We stellen graag een unieke groepsreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte groepsreis Krakau aanvragen!

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde groepsreis naar Krakau

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde groepsreis naar Krakau te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze groepsreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis Krakau
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een groepsreis Krakau volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een groepsreis Krakau is inclusief verschillende avondprogramma’s
Veilig en voordelig een groepsreis naar Krakau inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw groepsreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een groepsreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een groepsreis Krakau regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse groepsreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende aanspreekpunten zijn tijdens de reis voor eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Teambuilding: Een meerdaagse groepsreis kan een geweldige gelegenheid zijn om aan teambuilding te doen. Overweeg activiteiten en bezoeken die de teambuilding bevorderen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met medereizigers over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer de reissom naar de medereizigers en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met de medereizigers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden.
 6. Verzekering: Het is belangrijk om elke medereiziger te informeren of degene voldoende verzekerd is voor de reis. De verzekering biedt dekking voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en meerdaagse groepsreis plannen voor de medereizigers. Bij het samenstellen van een groepsreis naar Krakau is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de groepsreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een groepsreis naar Krakau willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige groepsreis naar Krakau te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw groepsreis naar Krakau graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Krakau biedt zorgen voor een onvergetelijke groepsreis. 

Volledig verzorgde groepsreis Krakau

Een volledige verzorgde groepsreis Krakau betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze groepsreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een groepsreis naar Krakau is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een groepsreis naar Krakau!

Programma van uw groepsreis Krakau

5-daagse groepsreis Krakau

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis Krakau. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 heenreis
We vertrekken in de ochtend naar Krakau. Laat in de middag zullen we bij ons hotel arriveren. De rest van de avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 2 stadswandeling
Na het ontbijt een stadswandeling o.l.v. van een stadsgids langs o.a. Grote Markt , Mariakerk, Raadhuistoren, Lakenhallen, Wawelburcht en Barbakan. ’s Middags heeft u vrije tijd om de stad te verkennen. In de avond geniet u van een heerlijk diner.

Dag 3 Auschwitz en Birkenau
In de ochtend vertrekken we voor een bezoek aan Auschwitz en Birkenau. Auschwitz begon als een concentratiekamp en groeide uit tot een vernietigingskamp voor 1,5 miljoen mensen. Hier krijgt u een indrukwekkende rondleiding (ca. 3 uren). In de middag zijn we terug in Krakau en heeft u vrije tijd voor in de stad. In de avond dineren we met zijn allen

Dag 4 zoutmijnen van Wieliczka
Vandaag brengt u een bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka, één van de oudste mijnen ter wereld en een UNESCO-werelderfgoed. De zoutmijnen worden jaarlijks door meer dan 1 miljoen toeristen bezocht, ervaar deze mooie excursie. Aan het einde van de middag zijn we terug in Krakau en heeft u gelegenheid om de stad verder te verkennen. ’s avonds dineren.

Dag 5 terugreis
Vandaag moeten we Krakau helaas weer verlaten. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis en komt er een einde aan uw groepsreis Krakau.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw groepsreis Krakau om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw groepsreis.

Foto album

Extra informatie

 

Auschwitz-Birkenau Memorial

Dit voormalige concentratiekamp is een monument en museum in één. Veel gebouwen van het kamp zijn nog in originele staat. In sommige gebouwen en in het museum zijn verschillende tentoonstellingen die informatie geven over het concentratiekamp. Ook zijn er voorwerpen te bekijken die van mensen waren die in het kamp zaten. Een bezoek aan Auschwitz-Birkenau is zeer indrukwekkend en overweldigend. Het kamp is in feite een weerspiegeling van de Holocaust. Het is niet het leukste uitje, maar wel een uitje waardoor u meer bewustzijn krijgt over wat er allemaal gebeurd is in de concentratiekampen. Als u met een groep komt is een rondleiding verplicht. Samen met een gids wandelt u over het kamp en door de gebouwen en krijg je er allerlei informatie over.

v.a. €5,00 (prijs per persoon)

Wieliczka zoutmijn

Deze zoutmijn is een van de oudste ter wereld. De gangen in de mijn hebben samen een lengte van wel 300 kilometer en het diepste punt van de mijn is op 327 meter. De mijn staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en er werd zout gewonnen van 1044 tot 1992. Toen moest de winning stop worden gezet, omdat er een overstroming in de mijn was. In de mijn vindt u een groot aantal kamers waar prachtige zoutsculpturen te vinden zijn, een echte kapel en er zijn ook meerdere ondergrondse meren. De mijn heeft een enorme omvang, en je bent er dan ook niet zomaar doorheen. Met een gids wandel je door de mijn, en tijdens de tocht zijn er 800 treden, waarvan 350 om af te dalen. De gids vertelt over hoe het werk in de mijn was en je kunt hem alles vragen wat je wil weten. Er is ook een museum dat bij de zoutmijn hoort, en hier vindt u onder andere gereedschap en machines. Al met al een leuk en actief uitje wat u niet snel zult vergeten!

v.a. €17,00 (prijs per persoon)

Boottocht over de Wisla

De Wisla is de grootste rivier van Polen. Met een boottocht over deze rivier kunt u op een ontspannen manier Krakau ontdekken. Door middel van een audiogids komt u van alles te weten over de geschiedenis en de legendes van Krakau. De tocht begint bij de Wawel, een heuvel waarop zich een prachtig kasteel bevindt. Tijdens de rondvaart komt u langs de bezienswaardigheden van de stad en ook ziet u wat de rivier zelf te bieden heeft. Een aantal van de bezienswaardigheden waar u langs komt zijn het Norbertine klooster, de grafheuvel Kosciuszko en de mooie Skalka kerk. De rondvaart biedt de mogelijkheid even te ontspannen en het is een leuke manier om Krakau en de Wisla te ontdekken!

v.a. €6,00 (prijs per persoon)

Tyskie Brouwerij

In deze brouwerij wordt al vier eeuwen lang het beroemde Tyskie Gronie bier gebrouwen, wat ook wel bekend staat als ‘Tyskie’s goud’. De architectuur van de brouwerij is prachtig, en straalt een en al historie en cultuur uit. Deze brouwerij, die eens een van de grootste bierbrouwerijen ter wereld was, biedt een interessante rondleiding aan. De tour wordt geleid door een gids die alles vertelt over de historie van de brouwerij, de gebouwen en het maakproces van het bier. Aansluitend is er een proeverij en kunt u het Tyskie Gronie bier proeven. Als u van bier en historie houdt, dan is dit een ideaal uitje!

v.a. €5,00 (prijs per persoon)

Krakau op de fiets

Vindt u het wel leuk om alle bezienswaardigheden van een stad te bewonderen, maar heeft u geen zin om urenlang ergens rond te kijken? Dan is een fietstour door de stad de perfecte oplossing! Met een lokale gids ontdekt u in 4,5 uur de stad en fiets u langs de bekendste bezienswaardigheden. De gids vertelt van alles over de stad en de hoogtepunten zodat u in slechts een halve dag al heel veel weet over Krakau, en je een goed beeld hebt van wat de stad te bieden heeft. U fiets onder andere langs de Oude Synagoge, de Wisla, het Wawel Kasteel, de Oscar Schindler Fabriek en de St. Anne Kerk. Boek een fietstour en ontdek het culturele erfgoed en de historie van Krakau!

v.a. €20,00 (prijs per persoon)

Schindler’s Fabriek

Oscar Schindler had tijdens de bezettingstijd van de nazi’s 1100 Joden in dienst in zijn emaillefabriek. Hiermee redde hij het leven van de Joden, hij beschermde hen namelijk tegen deportaties naar concentratiekampen. Schindler wordt daarom terecht gezien als een held, zijn inzet tijdens de oorlog heeft vele levens gered. Nu is de voormalige fabriek een museum, waar je verschillende exposities kunt bekijken. Ook het kantoor van Oscar Schindler, nog in originele staat, is te bezichtigen. Daarnaast zijn er videoprojecties en verhalen van ooggetuigen. U komt er alles te weten over wat Schindler heeft gedaan, en ook over Polen tijdens de bezetting. De fabriek staat bekend als ‘de Fabriek der herinnering’, en het museum doet die naam zeker eer aan.

v.a. €4,00 (prijs per persoon)

Krakau ondergronds

Krakau heeft verschillende musea, waarvan een zelfs onder de grond. Rynek Underground is een museum dat is ontstaan na een groot archeologisch project. Veel dingen die tijdens het project gevonden zijn, zijn nu te bewonderen in het museum en er zijn verschillende exposities omheen gemaakt. U kunt dus de spullen, zoals resten van gebouwen, voorwerpen en zelfs middeleeuwse graven, bekijken op de plek waar ze ook echt gevonden zijn! Rynek Underground is een modern en visueel museum dat absoluut niet saai is om te bezoeken.

v.a. €3,00 (prijs per persoon)

Wawel Kasteel

De Wawel is een heuvel aan de oever van rivier de Wisla. Op de heuvel bevinden zich meerdere historische gebouwen, waaronder een kasteel en een kathedraal. Het kasteel, wat de koninklijke residentie was tot het einde van de 17e eeuw, is een goede weerspiegeling van de Poolse cultuur. De Wawel ligt in het hart van Krakau en is zeker een bezoek waard, al was het alleen maar om een mooie wandeling te maken met een prachtig uitzicht over de Wisla. In het kasteel kun je zien hoe de koninklijke familie leefde, de verdedigingstoren beklimmen en ook kunt u afdalen in de Drakengrot. Aan deze grot is een beroemde legende verbonden, en de naam doet al vermoeden dat er vreemde dingen hebben plaatsgevonden… Naast de Drakengrot maken ook de vele pracht en praal en de prachtige tuinen van het kasteel De Wawel een populaire attractie.

v.a. €3,00 (prijs per persoon)

Wandeltour door Krakau

Met een wandeltour kunt u Krakau echt goed leren kennen. Een gids neemt u mee langs de bezienswaardigheden van de stad en vertelt u er van alles over. U gaat onder andere naar de Grote Markt, een van de grootste middeleeuwse marktpleinen in Europa. Dit plein heeft een oppervlakte van 40.000 m2! Ook komt u langs de historische Lakenhal, de Wawel en de Mariakerk. Verder ontdek je de oude binnenstad en kom je alles te weten over de koningen van Polen. U volgt namelijk de ‘Koninklijke Route’, en op deze route vertelt de gids over symbolen, tradities en het oude Polen. Terwijl de gids interessante feiten vertelt, wandel je onder andere langs de oude woonplaats van de Poolse vorsten. Een informatieve ontdekkingstocht waarbij y weer veel nieuwe kennis opdoet!

v.a. €5,00 (prijs per persoon)

U verblijft in een middenklasse hotel in Krakau, de kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon en tv. Deze hotels zijn gelegen in of op korte afstand van het centrum en hebben een goede verbinding per openbaar vervoer. De verzorging tijdens uw verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot groepsreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw groepsreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw groepsreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een groepsreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef