Groepsreis Berlijn, Duitsland

Dagtocht Berlijn afbeeling 1 Sanssouci Berlijn Berlijn Schoolreis

Ooit werden de twee stadsdelen van Berlijn gescheiden door ‘De Muur’. Die muur heeft tegenwoordig geen functie meer, maar bestaat nog wel als een wrange herinnering. Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor, vroeger onbereikbaar, zijn nu veel bezochte plaatsen tijdens een groepsreis Berlijn. Berlijn verandert, Berlijn past zich aan de nieuwe situatie aan, maar vooral Berlijn leeft. Dit is vooral te merken op en om de beroemde Kurfürstendamm. Cafés, nachtclubs, bars en winkels zijn er in overvloed. Een groepsreis Berlijn betekent cultuur!

De talloze musea herbergen enorme collecties van de antieke wereld tot de moderne schilderkunst. Ook zijn er tientallen theaters met allerhande voorstellingen. Berlijn een wereldstad van formaat, waar u zich nooit een seconde zult vervelen. We stellen graag een unieke groepsreis voor u samen, u kunt vrijblijvend een offerte groepsreis Berlijn aanvragen! Het historische hart van Berlijn ligt rond de brede avenue Unter den Linden, met statige neoklassieke en barokke gebouwen. Winkelen kunt u tijdens de groepsreis Berlijn overal. Op de Kurfürstendamm vindt u de winkels van de internationale couturiers. Het uitgaansleven staat in Berlijn op een hoog peil. Kortom; lekker eten, uitgaan, overnachten en winkelen is een belevenis in deze heerlijke stad.

Benieuwd naar ons aanbod inclusief een georganiseerde groepsreis naar Berlijn

Daarnaast is het ook mogelijk om een volledig georganiseerde groepsreis naar Berlijn te boeken bij Veenstra Reizen. Uiteraard worden deze groepsreizen inclusief busvervoer georganiseerd, volledig op maat voor u en uw medereizigers.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis Berlijn
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden een groepsreis Berlijn volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma
 • Een groepsreis Berlijn is inclusief verschillende avondprogramma’s

Enkele hoogtepunten van Berlijn:

 1. Brandenburger Tor: De Brandenburger Tor is een iconisch symbool van Berlijn en een belangrijke historische locatie. Het is een prachtige neoklassieke poort en diende oorspronkelijk als toegangspoort tot de stad.
 2. Berlijnse Muur en East Side Gallery: De overblijfselen van de Berlijnse Muur zijn indrukwekkend en herinneren aan de verdeeldheid van de stad. De East Side Gallery is een lang stuk van de muur dat is beschilderd door kunstenaars en is een openluchtgalerij geworden.
 3. Museuminsel (Museumeiland): Dit UNESCO-werelderfgoed bestaat uit een groep musea op een eiland in de rivier de Spree. Hier vind je onder andere het Pergamonmuseum, het Neues Museum en het Altes Museum.
 4. Checkpoint Charlie: Een voormalige grensovergang tussen Oost- en West-Berlijn tijdens de Koude Oorlog. Tegenwoordig is er een museum dat de geschiedenis van de Berlijnse Muur en de deling van de stad documenteert.
 5. Reichstag: Het Duitse parlementsgebouw, bekend om zijn moderne glazen koepel. Bezoekers kunnen de koepel beklimmen en genieten van een panoramisch uitzicht over de stad.
 6. Holocaust Memorial: Het Memorial to the Murdered Jews of Europe is een indrukwekkend gedenkteken voor de slachtoffers van de Holocaust. Het bestaat uit een groot veld met betonnen blokken van verschillende hoogtes.
 7. Tiergarten: Een uitgestrekt park in het hart van Berlijn, perfect om te wandelen, te ontspannen en te genieten van de natuur. Hier vind je ook bezienswaardigheden zoals de Siegessäule (Overwinningszuil) en de Berlijnse dierentuin.
 8. Charlottenburg-paleis: Een prachtig barok paleis dat diende als zomerresidentie voor de koninklijke familie. Het beschikt over prachtige tuinen en een indrukwekkende kunstcollectie.
 9. Potsdamer Platz: Een levendig plein dat een symbool is geworden voor de moderne architectuur en het bruisende stadsleven van Berlijn.
 10. Gedächtniskirche: Ook bekend als de Kaiser Wilhelm Memorial Church, is deze kerk een herinnering aan de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. De ruïne van de oude kerk staat naast een moderne kerk en vormt een gedenkplaats.
Veilig en voordelig een groepsreis naar Berlijn inclusief een bus met chauffeur

Uiteraard zult u bij Veenstra Reizen altijd een groepsreis bus inclusief chauffeur huren. Het maakt niet uit wat de bestemming van uw groepsreis is, want onze chauffeurs brengen u werkelijk overal naartoe. U en uw medereizigers zijn altijd verzekerd van een veilige groepsreis naar de plaats(en) van bestemming. Een groepsreis doet u namelijk altijd inclusief een van onze ervaren, gecertificeerde chauffeurs.

Wij zijn dan ook ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een groepsreis Berlijn regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Bij het plannen van een meerdaagse groepsreis zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 1. Begeleiding: Zorg voor voldoende begeleiding tijdens de reis. Er moeten voldoende aanspreekpunten zijn tijdens de reis voor eventuele noodsituaties of problemen aan te pakken. Maak duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden en zorg ervoor dat ze goed voorbereid zijn op de reis.
 2. Teambuilding: Een meerdaagse groepsreis kan een geweldige gelegenheid zijn om aan teambuilding te doen. Overweeg activiteiten en bezoeken die de teambuilding bevorderen.
 3. Planning en logistiek: Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. Denk aan zaken zoals transport, accommodatie, maaltijden, timing van activiteiten en vrije tijd. Zorg ervoor dat alle details van tevoren worden geregeld en communiceer duidelijk met medereizigers over het reisschema.
 4. Budget: Bepaal een realistisch budget voor de reis en zorg ervoor dat alle kosten worden gedekt, inclusief accommodatie, maaltijden, transport, entreegelden en eventuele extra activiteiten. Communiceer de reissom naar de medereizigers en zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn van de kosten en betalingsvoorwaarden.
 5. Communicatie: Zorg ervoor dat er een duidelijke communicatie is met de medereizigers over de reis. Informeer hen over het reisplan, activiteiten, veiligheidsmaatregelen en eventuele bijzonderheden.
 6. Verzekering: Het is belangrijk om elke medereiziger te informeren of degene voldoende verzekerd is voor de reis. De verzekering biedt dekking voor medische kosten, annuleringen, verlies van bagage en andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u een succesvolle en meerdaagse groepsreis plannen voor de medereizigers. Bij het samenstellen van een groepsreis naar Berlijn is het belangrijk om te weten in welke periode u wilt reizen, hoeveel dagen de groepsreis duurt, het programma, de accommodatie en hoeveel deelnemers ermee gaan. Voor een groepsreis naar Berlijn willen onze specialisten graag met u meedenken om een geweldige groepsreis naar Berlijn te kunnen samenstellen. Wij sturen voor uw groepsreis naar Berlijn graag geheel vrijblijvend een voorstel op maat. De vele mogelijkheden die Berlijn biedt zorgen voor een onvergetelijke groepsreis. 

Volledig verzorgde groepsreis Berlijn

Een volledige verzorgde groepsreis Berlijn betreft van vervoer tot en met verblijf inclusief excursieprogramma is bij onze groepsreizen inbegrepen. Wellicht wilt u alleen bepaalde onderdelen bij ons boeken, zoals alleen de busreis of een busreis inclusief accommodatie. Ook dan kunt u bij ons terecht. Een groepsreis naar Berlijn is zowel geschikt voor kleine of grote groepen. Hoe groter de groep, hoe mooier de uitdaging. Benieuwd naar een voorstel? Onze medewerkers helpen u graag met een groepsreis naar Berlijn!

Programma van uw groepsreis Berlijn

4-daagse groepsreis Berlijn

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis Berlijn. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Heenreis
We vertrekken in de ochtend naar Berlijn. Laat in de middag zullen we bij ons hotel arriveren. De rest van de avond heeft u tijdens de groepsreis Berlijn ter vrije besteding.

Dag 2 Rondrit Berlijn
Na het ontbijt maken we een zeer uitgebreide rondrit door zowel het voormalige ‘Oost-Berlijn’ als door ‘West-Berlijn’. Onze deskundige gids zal u niet alleen vele bezienswaardigheden laten zien maar ook interessante wetenswaardigheden hierover vertellen. Zeer de moeite waard zijn natuurlijk de Gedächtniskirche, de Brandenburger Tor, het Rijksdaggebouw en Checkpoint Charlie. ’s Middags bent u in de gelegenheid om zelf in deze stad rond te kijken. U kunt bijvoorbeeld gaan winkelen op de beroemde Kurfürstendamm, de mooie boulevard met vele winkels, cafés en terrasjes. De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 3 Potsdam
Op deze dag tijdens de groepsreis Berlijn gaat u naar Potsdam, u gaat onder leiding van een gids naar deze plaats in Berlijn. U gaat dan o.a. naar Slot Cecilienhof, bekend van de conferentie in 1945 en naar Park Sanssouci, een groot complex van schitterende gerestaureerde paleizen en plantsoenen.

Dag 4 Terugreis
Vandaag moeten we Berlijn helaas weer verlaten. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis en komt er een einde aan uw groepsreis Berlijn.

Onze medewerkers zetten zich volledig in voor uw groepsreis Berlijn om u de hoogste kwaliteit en service te bieden! We passen ons volledig aan uw plannen aan, dus vraag vandaag nog een offerte aan voor uw groepsreis.

Foto album

Extra informatie

Concentratiekamp Sachsenhausen

Sachsenhausen is een museum en herinneringsmonument in één. Hier kan je stilstaan bij de gruwelijke dingen die gebeurd zijn in de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan dit concentratiekamp is zeer indrukwekkend. Veel is gesloopt sinds het kamp niet meer gebruikt werd, maar een aantal gebouwen zijn nog in tact. Het kamp is groot, en je kan er wel een dag voor uittrekken om alles goed te bekijken. Dat kan best schokkend zijn, al helemaal als je bedenkt dat er hier 30.000 tot 50.000 mensen zijn omgekomen. Al met al is een bezoek aan het concentratiekamp een leerzaam uitje, wat ervoor zorgt dat alles wat zich heeft afgespeeld in Sachsenhausen niet vergeten wordt.

Entree gratis 

Berlijn per fiets

Een georganiseerde fietstour door Berlijn is een leuke manier om de stad te ontdekken. Je kunt natuurlijk ook zelf fietsen huren, maar fietsen met een groep in een grote stad als Berlijn kan soms best een uitdaging zijn. Een goed geregelde fietstour biedt dan de perfecte oplossing. Stap op de fiets en laat je verrassen door de gids, die allerlei interessante wetenswaardigheden over de stad kan vertellen. In relatief weinig tijd zie je een groot deel van Berlijn. Een fietstour is een actief en leerzaam uitje in één. Fiets langs de Berliner Dom, de Brandenburger Tor en de Potsdamer Platz en ontdek hoe mooi Berlijn is!

v.a. €21,50 (prijs per persoon) 

Klimparcours

Even wat anders dan cultuur en historische gebouwen bezoeken? Ga naar een klimpark! Waldhochseilgarten Jungfernheide ligt vlakbij Berlijn en is de ideale bestemming voor de leukste outdooractiviteiten. Hoog in de bomen voel je je zo vrij als een vogel. Ga de uitdaging aan en probeer alle hindernissen uit voor de ultieme ervaring. Lenigheid en kracht komen goed van pas als je 17 meter hoog boven de grond op een touwladder in de bomen staat… Maar geen paniek, het laagste parcours begint al op 3 meter hoogte. Het klimpark beschikt over routes met verschillende moeilijkheidsgraden, van groen (het makkelijkst) tot zwart (het moeilijkst).

v.a. €14,00 (prijs per persoon) 

Rondleiding Berlijnse brouwerij

Wie Duitsland zegt, zegt bier. Maar bier is meer dan alleen kroegen, en dat wordt zeker duidelijk tijdens een rondleiding door een Berlijnse brouwerij. Tijdens een rondleiding kom je erachter waarom bier zo belangrijk is voor Duitsland en wat het Duitse bier speciaal maakt. De Berliner Kindl Schultheiss Brauerei is een goede keuze voor een interessante rondleiding. Twee brouwerijen zijn hier samengevoegd en uitgegroeid tot een van de bekendste brouwerijen in Berlijn. Hier kan je zien hoe bier gemaakt wordt en leer je alles over het proces. Natuurlijk mag na de rondleiding een proeverij niet ontbreken!

v.a. €7,00 (prijs per persoon) 

Food Tour Berlijn

Berlijn kent vele specialiteiten die er om vragen om geproefd te worden. De meest bekende is misschien wel de Currywurst. Deze worst is in 1949 uitgevonden in Berlijn. De Berlin Currywurst Tour is de ideale kans om alles te weten te komen over de productie van de worst en de saus. Tijdens de tour kom je er vanzelf achter wat de Currywurst nou zo speciaal maakt. Hoe? Door te proeven natuurlijk! Tijdens de tour kan je acht keer proeven en elke keer leer je veel over de productie en de historie van de Currywurst. Geen zin in Currywurst? Er zijn ook tours gericht op andere specialiteiten of de Duitse keuken in het algemeen.

v.a. €44,90 (prijs per persoon) 

Brandenburger Tor

Deze poort is een beroemde bezienswaardigheid in Berlijn. Het is de enige oude stadspoort die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd, ook al was hij wel eerst ernstig verwoest. Er werd besloten de poort te restaureren, en dat is heel goed gelukt. De poort staat bekend als het symbool van de Duitse eenwording. Er worden veel feestdagen gevierd bij de Brandenburger Tor, omdat het voor heel Duitsland een belangrijke plaats is. Het is het slimst de Tor niet in de middag te bezoeken, omdat het er dan erg druk is.

Gratis te bezichtigen

Reichstag

De Reichstag is de plek waar het Duitse parlement zetelt. Dit was voor de tijd van de Berlijnse Muur ook al het geval, maar tijdens de Berlijnse muur was het niet meer mogelijk. Na de val van de muur werden Oost en West herenigd, en zo ook de politiek. Het was toen weer mogelijk om de Reichstag als parlementsgebouw te gebruiken. Een nieuwe toevoeging aan het gebouw is een enorme glazen koepel. De bouw van deze koepel had nogal wat voeten in de aarde, en de meningen over het uiterlijk van de koepel zijn verdeeld. Het goede nieuws is dat de koepel open is voor toeristen en dat je vanaf daar een geweldig 360 graden uitzicht over Berlijn hebt!

Entree gratis

Mauermuseum am Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie was een belangrijke grensovergangspost ten tijde van de Berlijnse muur. Omdat deze post heel druk was en veel werd gebruikt, is het de bekendste grensovergangspost van Berlijn geworden. Met de val van de Berlijnse muur werd ook Checkpoint Charlie met de grond gelijk gemaakt, maar later is er een replica geplaatst. Het Mauermuseum bevindt zich bij de replica van Checkpoint Charlie. Hier kan je veel leren over de grenspost en ook over de Berlijnse muur, de DDR en de oorlog in het algemeen.

v.a. €7,50 (prijs per persoon) 

Pergamon Museum

Het Pergamon Museum behoort tot de bekendste en belangrijkste musea van Berlijn. Het museum is gebaseerd op archeologie en kunst en er is veel te zien over Griekse en Romeinse kunst. Het museum is ingedeeld in verschillende afdelingen, met Assyrische, Babylonische, Perzische en islamitische kunstwerken. Pergamon is een plek in Turkije, en het beroemde Pergamonaltaar is ook te zien in het museum. In het Pergamon Museum kun je zeer waardevolle archeologische vondsten en interessante exposities over cultuur en architectuur bewonderen. Er is ook de mogelijkheid voor een rondleiding, zodat je geen enkele highlight mist!

Entree gratis

Schloss Charlottenburg

In het rijtje indrukwekkende gebouwen in Berlijn hoort ook zeker Schloss Charlottenburg. Dit paleis is het grootste van Berlijn. Je kunt hier de voormalige slaapkamer van Friedrich I bewonderen, evenals de prachtige kapel, de porseleinverzameling en nog veel meer. De 55 hectare kasteeltuin is al net zo mooi als het kasteel zelf. De tuin wordt erg goed bijgehouden en er staan verschillende oude gebouwen in, zoals een tempel en een paviljoen. Combineer een bezoek aan het kasteel met een rondwandeling door de tuin en je bent wel even zoet!

v.a. €7,00 (prijs per persoon) 

Park Sanssouci

Frederich II was degene voor wie park Sanssouci aangelegd werd. Sanssouci betekent ‘zonder zorgen’. Het park is gelegen in Potsdam en het is een rustige plek waar je even helemaal ontsnapt aan de drukte van de stad. Potsdam staat bekent om de kastelen en paleizen die het heeft, en park Sanssouci is daar een hele bekende van. Het hele complex is UNESCO Werelderfgoed, en dat is te zien. Het grote paleis in Rococo-stijl is prachtig en verder is er een huis in Chinese stijl, een schilderijencollectie, meerdere tempels en kastelen en nog veel meer. Park Sanssouci is de plek bij uitstek om je te vergapen aan koninklijke pracht!

Entree gratis

Zoo Berlin

Deze dierentuin in Berlijn is de oudste van Duitsland en tegelijkertijd ook de dierentuin met de meeste soorten ter wereld. Bonobo’s, ijsberen, flamingo’s en neushoorns: je vindt ze hier allemaal. Uniek aan de dierentuin is dat ze panda’s hebben, die vind je nergens anders in Duitsland. Naast het bekijken van de dieren kun je ook voedershows bijwonen, spelen in de grote speeltuin en dieren aaien bij de kinderboerderij. Ook zijn er verschillende shows, bijvoorbeeld over zeeleeuwen. Op verschillende gebieden is de Zoo Berlin een van de meest moderne en vooruitstrevende dierentuinen van Europa. Al met al zeker een bezoek waard!

v.a. €7,00 (prijs per persoon) 

Gedenkstätte Berliner Mauer

Voor wie graag alles wil weten over de Berlijnse Muur, is het bezoekerscentrum over de Berlijnse Muur absoluut een aanrader. Met verschillende tentoonstellingen, zowel binnen als buiten, wordt een duidelijk beeld geschetst van hoe het was ten tijde van de Berlijnse Muur. Daarnaast zijn er verscheidene monumenten ter nagedachtenis aan de Berlijnse Muur die zeker het bezoeken waard zijn. In de Bernauer Strasse kun je zien waarover je net veel geleerd en gezien hebt: hier staat het langste bewaarde stuk van de Berlijnse Muur, grotendeels in originele staat.

Entree gratis

Het Joodse Berlijn

Het Joodse Berlijn van voor de Tweede Wereldoorlog is grotendeels verwoest. Toch is het Joodse Berlijn zoals het nu is zeker een bezoek waard. Hier is te zien hoe dit gedeelte van Berlijn weer opgebouwd is na de oorlog, met onder andere een prachtige synagoge. Ook zijn er plaatsen die herinneren aan de verwoestingen gedurende de Tweede Wereldoorlog en valt er veel te leren over wat de Joden meemaakten tijdens de oorlog. Daarnaast is er een informatiecentrum wat veel informatie verschaft over de geschiedenis van het Joodse volk. De rol die het Joodse volk gespeeld heeft in Berlijn is van groot belang, en een bezoek aan het Joodse Berlijn mag dan ook zeker niet ontbreken!

Entree gratis

Anne Frank Zentrum

Het Anne Frank Zentrum in Berlijn is wat het Anne Frank Huis in Amsterdam is. Hier kan je alles te weten komen over het leven van Anne Frank en natuurlijk speelt ook haar dagboek een grote rol. Het Anne Frank Zentrum organiseert een groot aantal educatieve rondleidingen voor schoolgroepen, met bijvoorbeeld de nadruk op het dagboek, de familie Frank of het leven van Anne Frank. Het centrum biedt stof tot nadenken en het leert je wat vrijheid, gerechtigheid en democratie nou eigenlijk echt betekenen. Je ontdekt hier welke invloed het leven van Anne Frank gehad heeft op het leven nu. Een bezoek aan het Anne Frank Zentrum is een interessant en educatief uitje!

v.a. €3,50 (prijs per persoon) 

U verblijft in een middenklasse hotel in Berlijn, die zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon en tv. Deze hotels zijn gelegen in of op korte afstand van het centrum en hebben een goede verbinding per openbaar vervoer. De verzorging tijdens uw verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Van wens tot groepsreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw groepsreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw groepsreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een groepsreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een groepsreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de groepsreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsreizen
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Welke mogelijkheden wilt u ter plaatse geregeld hebben? (door middel van aanvinken) *
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef