Zweden

Zweden is het grootste land van het Scandinavische schiereiland en beslaat een oppervlakte elfmaal zo groot als Nederland. De lengte van zuid naar noord is 1574 km en de grootste breedte is van oost naar west 499 km. Het Zweedse land heeft een fascinerende natuur die rust en ruimte uitstraalt, maar die ook spectaculair kan zijn en uitnodigt tot avontuur, de grootste nationale parken van West-Europa liggen in dit land. Het land is met zekerheid al bewoond vanaf de nieuwe steentijd door Germanen (3000-1500 v Chr.) de voorouders van de huidige Zweden.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsreis
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden groepsreizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze groepsreizen:

 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Onze groepsreizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw groepsreis

8-daagse groepsreis Zweden

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Zweden. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 heenreis
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Duitsland waar we onze eerste koffiestop maken. Hierna rijden we via Oldenburg, Bremen en Hamburg naar Puttgarden voor de oversteek. We vervolgen onze heenreis naar onze eerste overnachtingshotel in de omgeving van Roskilde.

Dag 2 Roskilde
Na een goed ontbijt vertrekken we naar Roskilde voor een bezoek aan het vikingenmuseum. In het museum liggen complete en deels gereconstrueerde Vikingschepen die men bij opgravingen terug heeft gevonden. Verder kunt u op een werf zien hoe men op de oude manier replica schepen bouwt. Er bestaat een mogelijkheid om een tochtje te maken met een Vikingschip. We sluiten de dag af met een bezoek aan de prachtige kathedraal van Roskilde.

Dag 3 Zweden
Vandaag verlaten we het Deense Seeland en rijden we via Kopenhagen naar Zweden. Na Malmö en Kristianstad komen we aan in de omgeving van Karlskrona. Onderweg brengen we een bezoek aan het plaatsje Höör; ten noordoosten van deze stad ligt het grootste grafveld uit de ijzertijd in Zuid-Zweden. Van hier rijden we naar de Forsakar-kloof, door deze 40 meter diepe kloof stroomt de Forsakarbäck welke 9 meter omlaag stort. Dit alles ligt in een prahcit natuurgebied. We vervolgen onze route via de kust terug naar Karlskrona.

Dag 4 Eringsboda – Kosta Boda
Vandaag gaan we naar Eringsboda en bezoeken daar Blomsergärden die is aangelegd voor Verner Svensson een arme boer die het emigrantenland, de provincie Smaland, had verlaten om een boerderij op te zetten in ander gebied, door hard te werken creërde hij de Blomstergärden. In de vijftiger en zestiger jaren een populaire bestemming, in Zweden. Hierna vertrekt u naar Kosta Boda waar we een glasblazerij bezoeken. Kosta Boda glaswerk is wereldberoemd modern design met een artistieke uitstraling. Het hart van het eeuwenoude bedrijf ligt middenin in de Zweedse bossen, waar kustenaars en ontwerpers hun creaties vorm geven. U herkent de Kosta Boda objecten aan de combinatie van hoge kwaliteit en eigenzinnige vormen en kleuren. In de winkels bij de fabrieken kunt u tegen redelijke prijzen dit vaak unieke glaswerk kopen. Via een mooie route rijden we terug naar Karlskrona.

Dag 5 Torhamn – Öland
Na een goed ontbijt vertrekken we naar Torhamn, 25 km gelegen ten zuiden van Karlskrona. Hier vinden we de grootste groep prehistorische rotstekeningen van Blekinge, 140 tekenen van mensen, schepen en voetstappen uit de periode 1500-500 v Chr. Daarna brengen we een bezoek aan de stad Kalmar, welke is gelegen aan Kalmarsund, die het eiland Öland van het vaste land scheidt. Kalmar is één van de oudste steden van Zweden. Via een grote brug van 6 km lang rijden we naar het eiland Öland. Op dit eiland bevindt zich ook de zomerresidentie van de koning, “Solliden” in de buurt van Borgholm slot. Na een bezoek aan dit eiland keren we terug naar Karlskrona voor diner en overnachting.

Dag 6 Smäland
Vandaag maken we een rondrit door de provincie Smäland, via Emmaboda rijden we naar de omgeving van Växjö; deze grote industriestad is het cultuurcentrum en bisschopszetel van Smaland. De Angelsaksische monnik Sigfrid bouwde in de elfde eeuw toen het christendom in Zweden werd geïntroduceerd hier de eerste houten kerk. Na het bezoek aan Växjö maken we een rondrit door de omgeving via o.a. Braas naar Granhult met een zeer bezienswaardige middeleeuwse houten kerk. Dan keren we terug naar het meer van Asnen (de omringende Gottasaheuvels bij het aangrenzende Grimslov behoren tot een fraai natuurgebied met beukenbossen), waar beuken staan van meer dan 250 jaar oud. Aan het einde van de middag keren we terug in ons hotel in Karlskrona.

Dag 7 Frederiksborg
Na een goed ontbijt zetten we de koffers weer in de bus en vertrekken we richting Denemarken. Via Helsingborg en Helsingor komen we Denemarken binnen. In Hillerod maken we een stop voor een kijkje bij de Frederiksborg, een mooi voorbeeld van Vlaams-Hollandse renaissance. Het slot doet dienst als museum voor de Deense geschiedenis. Daarna door naar Maribo op het eiland Lolland, een aardig stadje met leuke plekjes, en een aantrekkelijke ligging. Hier brengen we de laatste nacht van deze reis door.

Dag 8 terugreis
De laatste dag alweer. Na het ontbijt vertrekken we naar Rodbyhaven voor de overotcht naar Puttgarden, onderweg naar Nederland natuurlijk de nodige stops. Dan rijden we naar Zuidlaren in Nederland voor ons afscheidsdiner. Van hier wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

– Terug naar alle excursiereizen

In-/Exclusief

Inclusief:

 • Alle beschreven excursies
 • Veerkosten Puttgarden – Rodby
 • Afscheidsdiner
 • Hotelovernachtingen
 • Vervoer per luxe touringcar
Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de groepsreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen