Seniorenreis Zwarte Woud (Duitsland)

Deze reis nemen wij u mee naar het Zwarte Woud. Het gebied is een waar eldorado, groene heuvels, kronkelende riviertjes, veel bos, vakwerkstadjes en prachtige uitzichten. Veel mensen vinden het de mooiste vakantieplaats van Duitsland.

◄ Terug naar alle seniorenreizen

Excursie mogelijkheden

Dag 1 Heenreis Zwarte Woud

Na de ophaalroute rijden we via ons koffieadres en nog een aantal stops naar het Zwarte Woud. Aan het einde van de middag / begin van de avond zullen we aankomen bij ons hotel. Hier zullen de kamer sleutels worden verdeeld en mag u vervolgens aanschuiven voor het diner.

Dag 2 Schwarzwald Hochstrasse & Mummelsee

Vandaag maken we een tour over de prachtige Schwarzwald hochstrasse, deze 65 km lange panoramische weg gaat van Baden door het noordelijke Zwarte Woud naar Freudenstadt. Deze weg is de oudste en misschien wel de mooiste route door het Zwarte Woud. De weg slingert van 600 tot wel 1000 meter hoogte naar de top van de Bühlerhöhe. Tijdens deze tocht zullen we halverwege een stop maken bij Mummelsee. Hier kunt u een mooie wandeling maken of genieten van het prachtige uitzicht.

Dag 3 Techniekmuseum in Sinsheim

Na het ontbijt gaan we naar het techniekmuseum in Sinsheim. In dit indrukwekkende auto– en techniekmuseum vindt u o.a. oldtimers, mechanische muziekinstrumenten, motoren, American dreamcars, vliegtuigen, locomotieven, tractoren, krijgsgeschiedenis en nog veel meer moois.

Seniorenreizen Gengenbach Engelgasse

Dag 4 Gengenbach

‘s Morgens kunt u rustig aan doen en genieten van de omgeving rond het hotel. Na de lunch gaan we naar Gengenbach, hier krijgt u de tijd om gezellig te slenteren door dit sfeervolle dorp met gezellige winkeltjes. Na het bezoek aan Gengenbach rijden we via een mooie route weer terug naar ons hotel voor het diner.

Dag 5 Freiburg, Titisee & de watervallen van Triberg

Vandaag gaan we eerst naar Freiburg, hier krijgt u vrije tijd om deze prachtige stad te verkennen. Hierna rijden we via een mooie route naar Titisee, hier vindt u een mooi meer en gezellige terrasjes. Op de terugreis brengen we nog een bezoek aan de terrasvormige watervallen van Triberg.

Accommodaties

Landgasthof Zum Walkenstein

Algemeen:

Het hotel ligt centraal gelegen in het plaatsje Oberwolfach, vanaf hier kunnen we veel mooie excursies maken. Het hotel waar we overnachten ligt op loopafstand van het centrum en is voorzien van: een lift, terras, meerdere restaurants en een sfeervolle stube. ’s Morgens staat een goed ontbijtbuffet voor u klaar en ‘s avonds wordt een drie gangen diner geserveerd ( 1 x buffet ). Tot slot wordt er een gezellige feestavond met livemuziek georganiseerd.

Faciliteiten
– Receptie
– Lift
– Restaurant
– Terras
– Tuin

Kamerfaciliteiten:
– Douche/bad
– Toilet
– Radio
– Tv

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Opmerkingen