Seniorenreis Blankenberge, België

De mooiste busreis naar België maken? Op nog geen 2 uur rijden vanaf de Nederlandse grens vinden we in het mooie Vlaanderen de kustplaats Blankenberge. In deze drukbezochte Belgische plaats kunt u heerlijk flaneren over de boulevard of lekker uitwaaien op het strand. Boek uw busreis België hieronder snel en voordelig!

Met de bus naar Blankenberge (België)

Blankenberge is ideaal gelegen om leuke uitstapjes naar steden als Antwerpen, Brugge en Gent te maken. Tijdens deze 5-daagse busreis zullen we één van de meest spectaculaire boottochten van België maken. Om de hoogteverschillen tussen het Vlaams-Brabantse en het hoger gelegen Henegouws plateau te overbruggen, wordt gebruik gemaakt van gigantische scheepliften. U zult tijdens deze busreis door België meemaken hoe dat gaat. Dit is een onze unieke goedkope busvakanties met zowel cultuur, natuur als techniek.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de reis
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden reizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze reizen:

 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Onze reizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Excursiemogelijkheden

Heenreis + Excursie 1 België, Kamelenmelkerij en Blankeberge

’s Morgens vertrekken we vanaf de verschillende opstapplaatsen om vervolgens via Zwolle naar omgeving Apeldoorn te rijden. Hier zullen we onze eerste stop houden en genieten van een lekkere kop koffie met gebak. Na de koffiestop vervolgen we onze busreis door België en gaan we naar de Kamelenmelkerij Smits in Berlicum. Hier beginnen we onder het genot van een kopje koffie met de presentatie over de kameel en de kamelenmelkerij. Na de presentatie krijgen we een rondleiding door het bedrijf en kunt u aansluitend zelf pannenkoeken maken van kamelenmelk. Nadat u alles te weten bent gekomen over de kamelenmelkerij gaan we met de bus naar de toeristische kustplaats Blankenberge. Eenmaal aangekomen bij ons hotel Sabot dÓr kunt u inchecken en uw kamer opzoeken. ‘s Avonds zal er een heerlijk diner geserveerd worden.

Busreis België

Excursie 2 Brugge met rondwandeling o.l.v. een gids

Wanneer je Brugge binnenloopt lijkt het wel op één groot openluchtmuseum. De historische binnenstad is een grote verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen en prachtige gevels die herinneren vroegere tijden in België. Het geluid van de paarden die nog steeds door de straten van Brugge lopen versterkt dit gevoel. Na aankomst maken we een rondwandeling o.l.v. een stadsgids. Daarna kunt u deze mooie stad op eigen gelegenheid verkennen. Dit kan lopend maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een rondvaart door één van de vele grachten die Brugge rijk is. Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel waar we ’s avonds aan kunnen schuiven voor het diner.

Excursie 3 Antwerpen met rondrit o.l.v. een gids

Na het ontbijt bent u vrij om het mooie Blankenberge te verkennen. Aan het einde van de morgen gaan we naar de diamantstad van België: Antwerpen. Na aankomst met de bus krijgt u voldoende tijd om het gezellige centrum te bezoeken. De Grote Markt met het Raadhuis en de Grote Kerk vormen het hart van de stad. Later in de middag volgt een rondrit o.l.v. een gids die u al het moois van Antwerpen laat zien. Na de rondrit nemen we afscheid van Antwerpen en gaan we terug naar ons hotel in Blankenberge waar we wederom kunnen dineren.

Seniorenreis België Blankenberge

Excursie 4 Strepy-Thieu

Vandaag rijden we met de bus naar het zuiden. Hier zullen we een bezoek brengen aan de scheepsliften van Strepy-Thieu. Maar voordat we aan boord gaan, brengen we eerst een bezoek aan de nieuwe lift en het informatiecentrum.‘s Middags gaan we naar de oude scheepsliften wat inmiddels als toeristische attractie bestempeld wordt. Per boot maakt u een spectaculaire vaartocht waar u met de scheeplift van Strepy-Thieu ongeveer 76 meter omhoog/omlaag wordt gebracht. Na deze enerverende dag gaan we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Excursie 5 Terugreis en Brocante markt Gent

’s Morgens na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we met de bus naar Gent. In deze stad is elke vrijdag een rommelmarkt op het “Bij Sint Jacobs” plein. De handelaren willen u graag de oudste prondelmarkt van België leren kennen. Op de markt kunt u antiek, brocant, curiosa en allerlei tweedehandse spullen kopen. Aan het begin van de middag start de busreis terug naar huis, maar voordat we afscheid van elkaar nemen hebben we nog een diner

Accommodaties

Hotel Sabot D’Or ***

Verzorging:

 • Halfpension

Ligging:

 • 1 km vanaf het strand
 • In Blankenberge

Faciliteiten:

 • Restaurant
 • Bar
 • Lift
 • Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten:

 • Douche
 • Toilet
 • Tv

 

In-/Exclusief

Inclusief:

 • Alle beschreven excursies
 • Gebruik van de rolstoelbus, die voorzien is van een lift die u kunt gebruiken als u een rolstoel / rollator gebruikt
 • Overnachtingen in Hotel Sabot D’Or
 • Geen lange stukken lopen en geen overvol excursieprogramma
 • Hulp bij het in- en uitstappen
 • Kofferservice
Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Onze aanpak

Van wens tot seniorenreis in 5 stappen. Hoe gaat het boeken van uw seniorenreis bij Veenstra Reizen in zijn werk? Er is veel voorbereiding nodig, zodat u tijdens uw seniorenreis alleen voor aangename verrassingen komt te staan.

Stap 1 contact: De eerste stap om een seniorenreis te boeken is persoonlijk contact met één van onze medewerkers.

Stap 2 ons voorstel: Op basis van uw wensen krijgt u van ons een reisvoorstel. U ontvangt een uitgebreide offerte met een complete dagindeling en tijdsplanning. Onze lokale kennis maakt het verschil, we komen met grote regelmaat op onze bestemmingen. Bovendien hebben we direct contact met onze lokale partners, zodat we weten wat zich ter plaatse afspeelt. Onze medewerkers willen graag ervaringen met u delen om zo een seniorenreis tot een succes te maken.

Stap 3 definitieve boeking: Als ons reisvoorstel volledig naar uw wens is, maken we alles definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor.

Stap 4 definitieve reisschema: Als alles is bevestigd, sturen wij u het definitieve reisschema.

Stap 5 evaluatie: Na afloop van de reis horen wij graag hoe de seniorenreis is verlopen.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen