Elzas & Champagne

Een culinair en cultureel hoogstandje

Tijdens deze rondreis door het gebied van de Elzas, Vogezen en de Champagnestreek leeft u als Bourgondiër. Deze reis staat in het teken van lekker eten en drinken in combinatie met het genieten van de cultuur & natuur. De route leidt langs variërende fenomenale landschappen, wijngaarden, bossen, historische dorpen, kathedralen en kastelen.

Onze sterke punten:

 • Persoonlijk contact voor en tijdens de reis
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden reizen volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners

Uniek aan onze reizen:

 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Onze reizen zijn inclusief verschillende avondprogramma’s

Programma van uw groepsreis

7-daagse groepsreis Elzas en Champagne

Hieronder vindt u een voorbeeld programma van een meerdaagse groepsreis naar Elzas en Champagne. Het programma is volledig naar uw wens aanpasbaar.

Dag 1 Heenreis
Via uw opstapplaats rijden we naar Ludwigshafen aan de Rijn. Ons 4* hotel bevindt zich in het centrum. We dineren vanavond in het hotel.

Dag 2 Straatsburg
We rijden vandaag via de Duitse wijnroute naar de Franse grens en vervolgen onze route door de noordelijke Elzas richting Straatsburg. Na de lunch die bestaat uit het typische Elzas-gerecht “flammkuchen”, bezichtigen we onder leiding van een gids het centrum van Straatsburg en maakt u kennis met o.a. de Straatsburger Munsterkerk, het Europaparlement en La petite France. La petit France ligt in het hart van Straatsburg en is één van de meest charmante en schilderachtige plekken in Frankrijk. De smalle straatjes vol kinderkopjes en kanalen die het gebied doorkruisen, vormen een charmant contrast met de kleurrijke oude vakwerkhuizen uit de 16e eeuw. Het geheel wordt opgefleurd door vele bloemen en gezellige restaurantjes. Als afsluiting maken we een romantische boottocht door de kanalen van Straatsburg. Overnachting en diner in ons hotel in de omgeving van Colmar.

Dag 3 Colmar en Koenigsbourg
Na het ontbijt rijden we naar de hoofdstad van de Elzas, Colmar.  De stad biedt de intimiteit van een gemiddeld grote stad met een opmerkelijke rijkdom aan erfgoed. De geboortestad van de beroemde beeldhouwer Bartholdi, vader van het beroemde Vrijheidsbeeld, is ook de geboortestad van Hansi, de beroemdste illustrator uit de Elzas. Tijdens de tour zult u met plezier door het grote historische centrum van de stad lopen, dat bekend staat om zijn vakwerkhuizen aan de Quai de la Poissonnerie en het Musée d’Unterlinden. Vanuit Colmar  rijden we verder naar de Haut-Koenigsbourg, een middeleeuws kasteel gelegen in de Franse stad van Orschwiller in de Bas-Rhin in de Elzas, voor een bezichtiging. Na de bezichtiging rijden we door naar de pittoreske plaats Riquewihr met zijn vele vakwerkhuizen en stadsmuur. Vervolgens zullen we een voor deze streek typische wijnkelder bezoeken, om daarna te genieten van een heerlijke proeverij. Aan het eind van de middag rijden we terug naar het hotel voor het diner en overnachting.

Dag 4 Kaasboerderij en Troyes
Vanochtend rijden we na het ontbijt richting Munster. Onderweg stoppen we bij een kaasboerderij, waar we een proeverij hebben. Door de Vogezen rijden we verder naar Troyes voor een rondleiding. Het is een middeleeuwse stad waar in het oude centrum nog veel bewaard is van de vakwerkhuizen die hier kenmerkend zijn. Het beschermde stadsdeel is ca. 53 ha waarvan ongeveer 2 ha voetgangersgebied. Wist u trouwens dat het centrum in de vorm van een champagne-kurk is gebouwd? Troyes heeft ook een aantal kerken met fabelachtig mooie gebrandschilderde ramen. Overnachting in Reims.

Dag 5 Reims en Apernay
Aan het begin van de middag rijden we naar de prachtige stad Reims. In de omgeving zie je de Onze Lieve Vrouwekathedraal al boven de stad uitsteken, de plaats waar de koningen van Frankrijk allemaal zijn gekroond. Uiteraard brengen we een bezoek aan deze kathedraal en bezichtigen we de stad onder leiding van een gids. Vervolgens gaan we een prachtige boottocht maken langs de wijngaarden van de Champagne streek. Aan boord kunt u tijdens de lunch van het mooie landschap genieten. In Epernay verlaat u de boot om één van de vele vele champagnehuizen te bezoeken. Na de rondleiding volgt natuurlijk een glas heerlijke champagne. Een bezoek aan het bijbehorende museum met 66 meter hoge toren die uitzicht biedt op de mooie omgeving mag natuurlijk niet ontbreken. Diner is vanavond in een lokaal specialiteitenrestaurant. Na het diner gaan we terug naar ons hotel voor de overnachting.

Dag 6 Champagne
Vandaag rijden we na het ontbijt de Champagne-route langs de prachtige plaatsen Verzenay, Louvois, Ay en hautvillers. Vroeg in de middag komen we in Chamery, waar we op een boemeltrein stappen die ons vervoert door het hart van dit prachtige wijngebied. U krijgt tijdens de rit alles te horen over de productie van de champagne. De route eindigt met een bezoek aan een champagnekelder en proeverij. Als afsluiting van deze culinaire en culturele reis hebben we vanavond voor u het diner gereserveerd in een stijlvol restaurant in de omgeving van Reims. Hier kunnen we proosten met champagne op de heerlijke belevenissen van de afgelopen dagen.

Dag 7 Terugreis
Na alle indrukken en belevenissen van de afgelopen dagen, vertrekken we na het ontbijt weer naar huis.

– Terug naar alle excursiereizen

In-/Exclusief

Inclusief:

 • Alle excursies incl. entreegelden / proeverijen
 • Vervoer per luxe touringcar
 • Hotelovernachtingen
  • 1 overnachting Europa hotel *** in Ludwigshafen
  • 2 overnachtingen in hotel la Vallée Noble *** in Soultzmatt
  • 3 overnachtingen hotel Ibis Reims Centre ***
 • Lunch op dag 2 en dag 5
 • Reis is o.b.v. halfpension
Verzekeringen

Het is ook mogelijk een reis- of annuleringsverzekering via ons af te sluiten.

Annuleringsverzekering:
De premie van een annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom +
€ 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting (van het totaalbedrag aan premie en
poliskosten).

Reisverzekering:
De premie van een Europeesche reisverzekering is afhankelijk van welke
dekking u wenst af te sluiten. Vanaf € 2,65 per persoon per dag.

Boekingsproces

Het boekingsproces ziet er als volgt uit:
1. Accepteren offerte en definitieve vaststelling programma
2. Start inschrijving in overleg
3. Einde inschrijving in overleg
4. Aanbetaling per deelnemer na einde inschrijving
5. Definitieve deelnemerslijst voor vertrek
6. Gewenste extra’s en opties doorgeven voor vertrek
7. Kamerindeling voor vertrek
8. Voorlopige reisgegevens controleren voor vertrek
9. Definitieve reisgegevens voor vertrek
10. Betaling eindfactuur voor vertrek
11. Evaluatie van de reis na afloop van de groepsreis

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bedrijf / instelling

Aanhef
DhrMevr

Achternaam (verplicht)

Voorletter(s)

Uw email (verplicht)

Straat + huisnummer

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Reis informatie

Reisdatum

Aantal reizigers

Vertrekplaats

Vertrektijd

Bestemming

Thuiskomst datum

Thuiskomst tijd

Wenst u vrijblijvend advies bij het samenstellen van uw programma?

Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Opmerkingen