Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

De wereld van Techniek (2 dagen)

2-Daagse reis met bezoeken aan de Meyerwerft, Volkswagen Emden & Airbus Hamburg.

Dag 1
We vertrekken vanaf uw opstapplaats richting Papenburg. Papenburg is de thuishaven van de cruiseschepen. Tijdens een rondleiding in het bezoekerscentrum van de MEYER WERFT ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd. Bewonderenswaardige cruiseschepen en innovatieve scheepsbouw der superlatieven kunt u verwachten in het bezoekerscentrum: een unieke blik in de bouwdokhallen op de schepen van AIDA, Disney en Co, die de specialisten van de MEYER WERFT net gebouwd hebben, onderhoudende films, tentoonstellingsstukken, modelhutten en het Disney-themagebied staan garant voor een fascinerende blik in de wereld van de luxusliners. Uitstekend opgeleide gidsen informeren u in het kader van een rondleiding over de scheepswerf, de schepen en de overtocht van schepen over de Ems.

Na dit bezoek rijden we door naar Emden voor een zeer interessant bezoek aan Volkswagen. U krijgt in detail uitgelegd hoe een voertuig gemaakt wordt. Ervaar de verschillende productiefasen in de voertuigproductie van dichtbij. Laat u inspireren door de interactie tussen mens en technologie. ‘s Avond’s wordt er een heerlijk diner geserveerd. Na het diner is de avond ter vrije besteding. Maak een heerlijke wandeling door de prachtige stad en bekijk de mooie markt met een schitterend Rathuis (Unescowerelderfgoed) met het beeld van de Bremer Stadsmusikanten en het beeld van Roland (5 m hoog), opgericht in 1404, als symbool van de vrijheden en rechten van de stad. Wandel door de ‘Böttcherstrasse’, een uniek architectuurproject van de koffiehandelaar Ludwig Roselius uit het begin van de 20ste eeuw. Roselius liet dit straatje herbouwen in de stijl van het expressionisme. Eén van de bijzonderheden is een carillon met klokken van Meissner porselein. En vergeet zeker de ‘Schnoor’ niet, het oudste stadsdeel van Bremen, waar je je in een andere tijd waant. Kleine, smalle vakwerkhuizen uit de 15de – 16de eeuw, zijn hier aaneengeschakeld als een snoer (vandaar de naam ‘Schnoor’).

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we richting Hamburg voor een bezoek aan Airbus Hamburg. Duitsland staat bekend om zijn enorme expertise op het gebied van machinetechnologie. Waar de Duitse snelwegen worden gedomineerd door Audi, BMW en Mercedes, zo wordt de lucht geregeerd door de Duitse Airbus. Met de Airbus Factory Tour komt u alles te weten over het productieproces van dit knappe staaltje vakmanschap. U zult niet alleen de A320-familie zien, maar ook de 2 verdiepingen tellende wide-bodied vliegtuig A380. Na dit bezoek vertrekt de bus weer terug naar Nederland. Op de terugreis maken we een stop voor het afscheidsdiner.

N.B. Niet geschikt voor mindervaliden

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Koffie/thee met cake in de touringcar
 • Overnachting in 2-persoonskamer in Ibis City Hotel Bremen o.b.v. LO
 • Diner op dag 1 en 2
 • Bezoek en rondleiding Meyer Werft
 • Bezoek en rondleiding Volkswagen
 • Bezoek en rondleiding Airbus
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon

Extra informatie

Buitenpost ; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)06.05 uur
Hurdegaryp; Bushalte bij station06.30 uur
Leeuwarden; Kalverdijkje06.45 uur
Heerenveen; Carpool t/o McDonald’s07.15 uur
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)07.40 uur

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

 

Buitenpost ; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)6.20 uur
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)6.50 uur
Marum; Bushalte A7 (ri. Groningen)7.00 uur
Leek; Bushalte Midwolde / A7 (ri. Groningen)7.10 uur
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)7.20 uur
Zuidbroek; v/d Valk Hotel8.00 uur
Winschoten; NS-Station8.20 uur

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

 

U dient in het bezit te zijn van een geldig Europees identiteitsbewijs of paspoort. Bij boeking hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

 • eerste officiële voornaam volgens paspoort/id + achternaam
 • geboortedatum
 • geboorteplaats

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Januari
 • Februari
 • Maart
 • € 249,-
  © Veenstrareizen 2022
  Ontwikkeld met Lef