Fabrieksreis – De wereld van Techniek (2 dagen)

Ontdek de wereld van de scheepsbouw in de Meyer Werft waar de grootste cruiseschepen worden gebouwd. Daarnaast brengen we een bezoek aan de Mercedes fabriek in Bremen. Hier krijgen we een unieke blik in het productieproces van de verschillende types van Mercedes die er worden gebouwd. Ook duiken we in de ruimtevaart waar we informatie krijgen over de bouw van raketten en hoe het is om er in te leven en te werken.  

DAG 1 – Meyer Werft / Mercedes
We vertrekken vanaf de opstapplaatsen richting Papenburg, de thuishaven van de cruiseschepen. Tijdens een rondleiding in het bezoekerscentrum van de MEYER WERFT ervaren we van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen ter wereld worden gebouwd. In het bezoekerscentrum kunnen we bewonderenswaardige cruiseschepen en innovatieve scheepsbouw der superlatieven verwachten. Het biedt een unieke blik in de bouwdokhallen op de schepen van AIDA, Disney en Co, die de specialisten van de MEYER WERFT net gebouwd hebben. Onderhoudende films, tentoonstellingsstukken, modelhutten en het Disney-themagebied staan garant voor een fascinerend kijkje in de wereld van de luxusliners. Onder leiding van een gids maken we een rondleiding over de scheepswerf, lopen we langs de schepen en horen we alles over de overtocht van schepen over de Ems.

Na dit bezoek rijden we door naar Bremen waar de moderne Mercedesfabriek gehuisvest is. Na een introductiefilm volgt een boeiende rondleiding langs het productieproces van diverse modellen zoals de Limousine-, de Estate- en Coupé-uitvoering van de C-Klasse en de terreinwagen GLK. Zie, voel en ruik de wereld van Mercedes-Benz. Ons hotel ligt in Bremen en na het diner in Bremen kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. Maak een heerlijke wandeling door de prachtige stad en bekijk de mooie markt met een schitterend Rathaus (UNESCO Werelderfgoed) met het beeld van de Bremer Stadsmusikanten. Ook mag wandeling door de ‘Böttcherstrasse’, een uniek architectuurproject van de koffiehandelaar Ludwig Roselius uit het begin van de 20e eeuw, niet ontbreken. Vergeet zeker de ‘Schnoor’ niet, het oudste stadsdeel van Bremen, waar u zich in een andere tijd waant. Kleine, smalle vakwerkhuizen uit de 15e en 16e eeuw zijn hier aaneengeschakeld als een snoer (vandaar de naam ‘Schnoor’). Een prachtige stad.

DAG 2 – Airbus Defence and Space

We beginnen de dag met ontbijt. Afhankelijk van de geboekte tijd van Airbus in Bremen is de vertrektijd gepland. Dit kan in de ochtend zijn of na de lunch. Airbus Defence & Space in Bremen is het leidende centrum voor ruimtevaart. Kijk toe hoe onderdelen voor Ariana raketten geconstrueerd worden (deze raketten lanceren satellieten de lucht in), en hoe mensen erin slagen te leven, te slapen en onderzoek te doen bij een gebrek aan zwaartekracht. Antwoorden op deze vragen krijgt u o.a. in een replica van de Columbus module. Een indrukwekkende tour waarna we weer terug naar Nederland reizen. Voordat we naar de opstapplaatsen terugrijden, genieten we onderweg van een diner/warme lunch.

Let op: Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Let op: Kinderen onder 14 jaar worden niet toegelaten bij Airbus Bremen.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Koffie/thee met cake in de touringcar
 • Overnachting in 2-persoonskamer in Ibis City Hotel Bremen o.b.v. logies/ontbijt
 • Diner op dag 1
 • Bezoek en rondleiding Meyer Werft
 • Bezoek en rondleiding Mercedes
 • Bezoek en rondleiding Airbus Defence & Space
 • Warme lunch of diner op dag 2
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1 persoonskamer € 35,-

Extra informatie

Buitenpost ; parkeerterrein (bij trappen – Edisonstraat)
Marum; Bushalte A7 (ri. Groningen)
Leek; Bushalte Midwolde / A7 (ri. Groningen)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Zuidbroek; v/d Valk Hotel
Winschoten; NS-Station

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

U dient in het bezit te zijn van een geldig Europees identiteitsbewijs of paspoort. Bij boeking hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

 • officiële voornaam/-namen volgens paspoort/id + achternaam
 • geboortedatum

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Mei
 • € 285,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef