Wandelvakantie La Palma (8 dagen)

Verken het adembenemende landschap van La Palma tijdens een onvergetelijke wandelervaring. Dwaal door weelderige bossen, langs kronkelende paden en naar de rand van de Caldera de Taburiente. Voor meer avontuur, volg steile kustpaden naar afgelegen baaien en uitkijkpunten. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een rustige bestemming, La Palma biedt een unieke reis vol natuurlijke schoonheid en ontdekking.

DAG 1
Vertrek vanaf uw opstapplaats naar Dusseldorf voor de vlucht naar La Palma.

DAG 2 – Wandeling Cubo de La Galga
Een wandeling voor plantenliefhebbers! Vanaf het startpunt (600 meter) klimt het pad langzaam omhoog naar een hoogte van bijna 800 meter, steeds omringd door de weelderige vegetatie van het noordoosten met prehistorische varens en gigantische bomen die een groen bladerdak over het sprookjesbos vormen. Eenmaal op het hoogste punt, het uitzichtpunt Somada Alta, nemen we een korte pauze om te genieten van het uitzicht over de groene bergen en valleien naar het noordoostelijke deel van het eiland met de dorpen San Andrés en Sauces. Bij helder weer zien we in de verte de eilanden Tenerife en La Gomera liggen.

Wandelafstand: 11 km Wandelduur: ca. 5 uur Hoogtemeters: 450m/-900m

DAG 3 – Buracas en het drakenbomenbos
Deze wandeling brengt ons terug in de tijd langs de prehistorische grotten van Buracas, die beschutting boden voor de oerbewoneres, le Benoaharitis. Maar voordat we de grotten met wandtekeningen zien, lopen we langs oude amandelbomen en kleine terrasvormige velden. Ons pad leidt ons naar het enige drakenbomenbos op de Canarische Eilanden, iets heel bijzonders. Onze wandeling eindigt bij de boerenmarkt van Puntagorda. De markt biedt een overvloed aan regionale producten die wachten om geproefd te worden. Van groenten tot vlees, tabaksproducten en handwerk, er is voor elk wat wils.

Loopafstand: 6 km Wandeltijd ca. 3,5 uur Hoogtemeters: 100 m/- 400 m

DAG 4 – Roque de los Muchachos
De hoogtewandeling van vandaag blijft boven de 2.000 meter en biedt spectaculaire uitzichten op de Caldera de Taburiente en het hele eiland. De top van de Roque de los Muchachos is met 2426 meter het hoogste punt van La Palma. Dit punt biedt bij helder weer een prachtig uitzicht op en in de Caldera de Taburiente, een indrukwekkend grote krater in het hart van het eiland. Voor de wandeling naar de top, die naar het pad rond de kraterrand van de Caldera de Taburiente leidt, dient u te beschikken over een goede conditie en stevig schoeisel. Op deze hoogte kan het erg koud en windering zijn zodat extra (winddichte) kleding geen overbodige luxe is.

Wandelafstand: 6 km Wandelduur: ca. 3 uur Hoogtemeters: 300m/-150m

DAG 5 – Vrije dag
Vandaag heeft u een vrije dag en kunt uw lekker even bijkomen van de wandelingen van de afgelopen dagen.

DAG 6 – Vulkanische zuiden
Vandaag gaan we naar het zuiden van het eiland, dat wordt gekenmerkt door vulkanen. Vanaf een hoogte van 450 meter kruisen we de lavastromen van de vulkaan San Antonio en de vulkaan Teneguía uit 1971 via een pad vol wijngaarden. We eindigen de route bij de zoutvlakte Fuencaliente, een unieke plek op het zuidelijkste puntje van het eiland waar nog steeds zeezout wordt geproduceerd. Op de terugreis maken we een stop bij een nabijgelegen Bodega voor een kleine wijnproeverij met tapas.

Wandelafstand: 6 km Wandeltijd ca. 3 uur Hoogtemeters: -150m

DAG 7 – La – Cumbrecita
We beginnen onze wandeling op het beste balkon in het hart van het Nationaal Park Caldera de Taburiente, het uitkijkpunt La Cumbrecita. Het uitzicht op de vulkanische caldera is een absoluut hoogtepunt van het eiland. Vanaf hier wandelen we vervolgens naar El Riachuelo, waar we een van de belangrijkste Canarische pijnboomgebieden van het eiland vinden.

Wandelafstand: 6 km Wandeltijd ca. 3 uur Hoogtemeters: -350m/ 75m

DAG 8 – Terugreis
Transfer naar de luchthaven, terugvlucht met aansluitend busreis naar huis.

U dient voor deze reis te beschikken over een goede conditie en wandelschoenen met een goed profiel.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per luxe touringcar vanaf uw opstapplaats naar luchthaven Düsseldorf v.v.
 • Vlucht Düsseldorf-La Palma via Madrid v.v.
 • Ruimbagage (23kg) en handbagage (8kg)
 • Transfer luchthaven-hotel v.v.
 • 7 overnachtingen in Hotel Hacienda San Jorge o.b.v. halfpension
 • 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
 • 5 wandelingen op La Palma o.l.v. een ervaren wandelgids
 • Bodegabezoek met wijnproeverij en tapas
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 476,-

Extra informatie

Buitenpost; Parkeerterrein bij de trappen (Edisonstraat 1a)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35, P1 naast busstation
Assen; Ingang parking V/d Valk Hotel (Balkenweg1)
Emmen; NS – Station

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

November
 • € 1999,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef