Wandelvakantie Mullerthal-Luxemburg (6 dagen)

We maken ons op voor een paar mooie wandeldagen in Luxemburg. Maak kennis met de prachtige natuur die rond deze tijd van het jaar in herfsttooi is gestoken. De wandelroutes leiden ons door en langs kloven en mooie rotsformaties. Daarnaast genieten we onderweg van de mooiste uitzichten. Na afloop van de tochten staan er mooie excursies op het programma naar onder andere de kastelen van Beaufort, het gezellige toeristenplaatsje Echternach en stad-Luxemburg. We sluiten het bezoek aan Luxemburg af met een bezoek aan de fototentoonstelling Family of Man in Clervaux.

DAG 1 – Durbuy / Vianden
Nadat ieder van de opstapplaatsen is gehaald, rijden we via Maastricht en Luik naar het Belgische plaatsje Durbuy. De middeleeuwse stadskern is echt authentiek. De 17de en 18de -eeuwse huizen staan er prachtig bij. De schakeling van smalle straatjes, geplaveid met eeuwenoude stenen dragen bij aan de middeleeuwse sfeer. Aansluitend rijden we naar onze standplaats Vianden van waaruit we naar het beginpunt van de wandelroutes worden gebracht.

DAG 2 – Beaufort
De wandeling van vandaag start bij de kastelen van Beaufort. De route voert langs het kasteel over een steiger tot de oude wasplaats van het kasteel, de Klingelbur. Langs de Klaisgen en langs de rotsformaties bij de Birkbaach en de Herkuleskapp volgt de route de rand van het plateau van Beaufort. We wandelen boven langs het natuurbosreservaat Saueruecht en dalen af naar het pittoreske dal van de Halerbaach en de Haupeschbaach. Hier vormen kleine houten bruggetjes, weelderige mosgroei en enorme rotsblokken het kenmerkend landschap. De grote finale is een prachtig uitzicht op het kasteel met de kleine vijver ervoor. Eenmaal terug kunnen we een bezoek aan de kastelen van Beaufort niet overslaan. Hier vinden we het middeleeuwse kasteel en het aangrenzende een renaissancekasteel. Dit is de plek waar de bekende Cassero (likeur gemaakt van zwarte bessen) wordt gemaakt.

Rondwandeling 10,6 km, duur ca. 5 uur. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld/pittig.

DAG 3 – Echternach-Berdorf
Deze route verbindt de oudste stad van Luxemburg met twee van de meest indrukwekkende geologische hoogtepunten, de Wolfsschlucht en de Huel Lee. Vanaf de basiliek in het hart van Echternach wandelen we steil omhoog naar het uitkijkpunt Trooskneppchen. Als beloning krijgen we een schilderachtig uitzicht op Echternach. Kort daarna wandelen we door de steile, gladde spleet van de Wolfsschlucht en verder over het bospad door het Aesbaachtal. Halverwege de route bereiken we de grot Huel Lee en het amfitheater dat voorheen werd gebruikt als steengroeve voor molenstenen. Via verdere rotsformaties keren we terug naar Echternach. Het is heerlijk toeven in het toeristenplaatsje waar we nog even van vrije tijd kunnen genieten.

Rondwandeling 13 km, duur ca. 6 uur. Moeilijkheidsgraad: pittig. Grote hoogteverschillen (155 m).

DAG 4 – Mullerthal-Consdorf
Vandaag leidt de wandeltocht ons langs fascinerende zandsteenrotsen tussen de plaatsen Mullerthal en Consdorf. Onderweg nemen we een kijkje bij de karakteristieke waterval in de regio, de Schiessentümpel. Met de idyllische brug van steen en hout en de omringende rotsen en vegetatie, is de Waterval uitgegroeit tot een populaire excursie in de regio. Ook wandelen we langs de rotsen Eileberg, Goldkaul en de Shelmelee. De eigenaardige namen komen vaak voort vanuit de mythen en legenden rondom de plaatsen. Door de verweringsprocessen zien de zandstenen rotsen er soms uit als bizarre figuren of gezichten.

Rondwandeling 9 km, duur ca. 5 uur. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld/pittig.

DAG 5 – Berdorf-Raiberhiel
Een dag die wordt omgeven door kloven en prachtige uitzichtpunten. Al snel bereiken we de romantische kloof van Ruetsbech. Het is heerlijk om rond te dolen in de mysterieuze Rutsbergschleiffe of de Raiberhiel. Onderweg kan de ijzeren ladder naar het Adlerhorst worden beklommen. Daarnaast wordt een klim naar de prachtige uitzichtpunten Rutsbechplateau of Däiwelinsel aanbevolen. De cirkelvormige route doorkruist een oude Romeinse weg, volgt het smalle pad langs de rotsachtige bergkam.

Rondwandeling 4,1 km, duur ca. 3 uur. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

Aansluitend brengen we in de middag een bezoek aan de stad Luxemburg. Een plaatselijke gids leidt ons rond langs de kathedraal, het Groothertogelijk Paleis, de Adolfsbrug en de Kazematten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarna keren we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 6 – Clervaux / terugreis
Op deze laatste dag brengen we een bezoek aan de fototentoonstelling The Family of Man in Clervaux. Ook deze staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een manifest voor vrede en fundamentele gelijkheid van alle mensen. De collectie bestaat uit 503 foto’s van 273 fotografen uit 68 landen en werd door Edward Steichen samengesteld. Na dit bezoek rijden we via Luik en Maastricht terug naar Nederland. Hier wordt ieder naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Een erg goede conditie en stevige wandelschoenen zijn een vereiste voor deelname aan de wandelroutes.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 5 Overnachtingen in Grand Hotel Bellevue in Vianden o.b.v. halfpension
 • 2-persoonskamer met bad/douche en toilet
 • Wandelingen met gidsbegeleiding
 • Entree en rondleiding kastelen van Beaufort
 • Rondwandeling met plaatselijke gids Luxemburg
 • Entree Family of Man fototentoonstelling
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer standard € 60,-
 • Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 168,-

Erratum: In tegenstelling tot wat in de reisbrochure staat vermeld vertrekt deze reis op 27 oktober 2024.

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Assen; v/d Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Meppel; McDonald’s

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Oktober
 • € 699,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef