Persoonlijke aandacht
SGVR zekerheid
De mooiste vakanties

Smokkeltocht

De grensstreek van de Berkel tussen Nederland en Duitsland heeft iets magisch. In 1992 verdween de grenscontrole tussen Nederland en Duitsland en was het smokkelen voorbij. Voor de bewoners van het Berkelland was smokkelen een ‘way of life’ en dat heeft veel leuke verhalen en grappige anekdotes opgeleverd.

Op de heenreis richting Alstätte maken we een stop voor koffie/thee met gebak. Rond 12.15 uur arriveren we in Alstätte voor een goed verzorgd stamppot buffet bestaande uit: vers bereide Boerenkool, overheerlijke hutspot en zuurkool stamppot. Begeleid door overheerlijke uitgebakken speklapjes, huisgemaakte rookworst, gemarineerde ribbetjes, mini gehaktballetjes in jus, zelf gemaakte mosterd, diverse tafel zuurwaren. Nadat iedereen is uitgegeten, staat de gids al bij de bus voor de ca. 2 uur durende Smokkelstamppot route.


Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige verhalen en anekdotes en sagen. Al met al een onvergetelijke middag die u langs weggetjes en gehuchten heeft gebracht waar u nog nooit geweest bent en van gehoord hebt. Tegen 15.30 uur is de rondrit afgelopen en rijden we weer terug naar het noorden.


Inbegrepen

Inbegrepen
  • Reis per luxe touringcar
  • Stamppottenbuffet
  • Smokkelroute o.l.v. een gids
  • Koffie/thee met gebak
Niet inbegrepen
  • € 3,50 reserveringskosten per boeking

Extra informatie

Buitenpost; Achterzijde station07.05 uur
Noardburgum; Bushalte Swarte Mar (bij rotonde)07.25 uur
Tytsjerk; Bushalte Swarteweisein – E10 (ri. Leeuwarden)07.35 uur
Leeuwarden; Kalverdijkje07.45 uur
Leeuwarden; de Fabriek08.00 uur
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)08.30 uur
Heerenveen; Carpool t/o McDonald’s08.55 uur

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden. U bent ’s avonds tussen kwart voor 6 en kwart voor 8 weer terug bij uw opstapplaats.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

November
  • € 85,-
    © Veenstrareizen 2023
    Ontwikkeld met Lef