Shortbreak Noorse Riviéra (6 dagen)

Een reis waarbij we op weg naar Noorwegen een bezoek brengen aan Denemarken. Hier ontdekken we waarom Aarhus ook wel ‘Klein Kopenhagen’ wordt genoemd. Eenmaal in Noorwegen aangekomen verkennen we Stavanger, is het mogelijk op een RIB-boot een tocht langs het Lysefjord te maken of de bijzonder mooie wandeling naar de Preikestolen die boven het Lysefjord ligt. Daarnaast zien we de gekleurde huisjes waar Noorwegen zo bekend om staat in Sogndalstrand en geweldige ‘streetart’ in Flekkefjord dat een eigenzinnig contrast vormt met de traditionele witte huizen. Als afsluiter bezoeken we de vuurtoren bij Lindesnes op de Zuidkaap van Noorwegen.

DAG 1 – Heenreis
Op onze reis naar Zuid-Noorwegen rijden we naar Denemarken. Aan het einde van de middag komen we aan in de historische stad Kolding, prachtig gelegen aan het Koldingfjord, Oost-Jutland. Het oude centrum is knus en er zijn leuke winkeltjes, restaurants en cafés waar u op eigen gelegenheid prima kunt dineren. Aansluitend rijden we naar ons hotel voor de overnachting in omgeving Kolding.

DAG 2 – Aarhus en overnachting aan boord
Na het ontbijt vertrekken we naar de op één na grootste stad van Denemarken, Aarhus. Tijdens een stadstour zien we onder andere de Store Torv (Grote Plein) met het prachtige theater en de St. Clement’s kathedraal. In de middag is er tijd om de stad zelf te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het openlucht museum ‘Den Gamle By’. Hier krijgt u een goed inzicht in het stadsleven van de afgelopen eeuwen. De ongeveer 75 huizen, winkels en oude werkplaatsen zijn liefdevol ingericht met historisch meubilair. Halverwege de middag rijden we naar Hirtshals waar we om 20.00 uur aan boord gaan van de MS Bergensfjord van Fjordline voor de nachtelijke overtocht naar Stavanger. De verschillende restaurants nodigen uit om iets te eten. Daarnaast is er aan boord genoeg vertier. Zo kunt u belastingvrij shoppen of genieten in één van de bars of nachtclubs aan boord.

DAG 3 – Stavanger
In de vroege ochtend, rond 6.30 uur, meren we aan in Stavanger. We rijden direct naar het centrum van de stad, waar u gelegenheid krijgt te ontbijten en de stad te ontdekken. Stavanger biedt één van de mooiste oude stadscentra van Noorwegen, originele musea, een levendige boulevard en het is de toegangspoort tot de bekende Preikestolen. In de middag krijgt u de gelegenheid een RIB-boot Lysefjord excursie te maken (optioneel, kosten € 120 p.p.). We varen dicht langs de bergen in de Lysefjord en zien onder andere de Fanthahala, Preikestolen en de whiskey waterval. Een andere mogelijkheid is het maken van een wandeling naar de Preikestolen (4 uren). Preikestolen (‘De Preekstoel’) ligt 604 meter boven het Lysefjord en de tocht naar boven is één van de bekendste bergwandelroutes in Noorwegen. Op de route zijn veel hoogteverschillen, daarom is een goed conditie vereist. Aan het einde van de middag checken we in bij ons hotel nabij het centrum van Stavanger.  Ideaal gelegen in de buurt van verschillende restaurants waar u het diner kunt gebruiken.

DAG 4 – Sogndalstrand / Flekkefjord
Vanochtend rijden we naar Sogndalstrand waar we samen met een gids een stadswandeling maken. In dit dorp worden zowel de houten huisjes uit de jaren 1700 en 1800 beschermd als wel het omliggende culturele landschap. Oorspronkelijk was deze kleine gemeenschap een havenplaats voor zeilschepen en één van de belangrijkste havens van het land. De ‘sokna’, een zalmrivier stroomt door het dorp. Geniet van een wandeling door de charmante autovrije straatjes met authentieke winkeltjes. Aansluitend rijden we verder naar het Flekkefjord. Hier vinden we de bekende Nederlandse wijk ‘Hollenderbyen’. Deze wijk bestaat uit oude witte houten huizen in kleine steegjes rond de stad. De wijk werd gebouwd door de haringvisserij in de jaren 1800. De grote visvangst tilde het dorp naar grote rijkdom en van de winst werden de huizen gebouwd. Een aantal huizen in ‘The Dutch Quarter’ is versierd met fantastische street art van zowel nationale als internationale kunstenaars. Aan het einde van de middag checken we in bij ons hotel omgeving van Flekkefjord. In de omgeving is voldoende gelegenheid om in de avond het diner te gebruiken.

DAG 5 – Lindesnes
Vandaag rijden we naar de Noorse ‘’Zuidkaap’’. Hier bezoeken we de vuurtoren van Lindesnes, de oudste van Noorwegen gedateerd uit 1656. Hij staat op het zuidelijkste puntje van het Noorse vasteland, 2518 km van de Noordkaap. Een gids laat ons alles weten over de vuurtoren die is aangewezen als nationaal vuurtorenmuseum. Daarnaast vertellen verschillende tentoonstellingen over de ontwikkeling en geschiedenis van vuurtorens en maritieme cultuur. Ook wordt ons ter plaatse een lunch aangeboden. Na dit bezoek rijden we door naar Kristiansand waar we inschepen voor de overtocht naar Hirtshals. Aan boord is er voldoende gelegenheid iets te eten in één van de restaurants. Rond 21.30 uur komen we aan in de omgeving van Aarhus waar de overnachting is gereserveerd.

DAG 6 – Terugreis
We nemen afscheid van het hotel en keren, met voldoende pauzes onderweg terug naar Nederland. Hier worden we, met vele indrukken, terug naar de verschillende opstapplaatsen gebracht.

Voor deze reis is een goede conditie vereist. Het meenemen van een rollator is daarom niet geschikt.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overtocht Hirtshals – Stavanger
 • 1 Overnachting aan boord van Fjordline in een 2-persoons binnenhut (logies)
 • 4 Overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt
 • Stadstour met gids Aarhus
 • Wandeling met gids Sogndalstrand
 • Entree, rondleiding en lunch vuurtoren Lindesnes
 • Overtocht Kristiansand – Hirtshals aan boord van Fjordline
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer/-binnenhut v.a. € 205,-
 • Toeslag 1-persoonskamer/-buitenhut v.a. € 220,-
 • 2- persoonsbuitenhut = op aanvraag
 • Optionele excursie RIB boottour € 120,-

Extra informatie

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat 1a – bij de trappen)
Leeuwarden; P+R Kalverdijkje (Tijsmaweg)
Drachten; Zonnedauw (Brievenbus ingang Transferium)
Beilen; Carpoolplaats (Domoweg 3)
Assen; Ingang parking v/d Valk hotel
Zuidbroek; V/d Valk Hotel (Burg. Omtaweg 2-4)
Winschoten; NS-Station

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Mei
 • Juli
 • September
 • € 769,-

  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef