Seniorenreis Moezel (5 dagen)

Het mooie weer aan de Moezel zorgt er jaar in jaar uit voor dat de oogst van de druivenranken ieder jaar weer de heerlijkste wijnen opbrengt. Tijdens deze reis maken we kennis met de wijnen, maken mooie excursies naar onder andere de geiser in Andernach, zien we het Benedictijner klooster in Maria Laach en maakt u kennis met het verhaal van de nimf Loreley aan de Rijn. 

DAG 1 – Heenreis
Nadat ieder van de verschillende opstapplaatsen is opgehaald rijden we naar onze oosterburen. Onderweg genieten we van het lunchpakket dat we krijgen aangeboden. Aansluitend rijden we verder naar ons hotel gelegen aan de Moezel. Hier worden we in de middag verwelkomd met koffie en gebak. Een van de hotelmedewerkers neemt ons vandaag mee voor een korte wandeling door het dorp.

DAG 2 – Boottocht Rijn of Moezel
Een heerlijk dagje aan de Rijn of de Moezel. Vanuit ons hotel rijden we naar het plaatsje Zell aan de Moezel. Hier schepen we in aan boord van een rondvaartschip en maken een mooie tocht over de meanderende Moezel langs de wijngaarden die op nagenoeg iedere helling van de Moezel te vinden zijn. We stappen uit in het bekende Cochem waar u vrije tijd heeft. NB: tijdens de reis met vertrek op 2 juni is de Moezel gestremd voor de scheepvaart. Daarom maken wij op die dag een rondvaart over de Rijn. Vanaf St. Goar varen we met een van de lijndienstboten van KD-Lines langs mooie wijnplaatsjes naar het gezellige plaatsje Rüdesheim waar u van vrije tijd geniet. Eenmaal terug in ons hotel kunnen we deze dag genieten van een wijnproeverij in de nostalgische wijnkelder van het hotel. We nemen vandaag een lunchpakket mee vanuit het hotel.

DAG 3 – Geiser / Maria Laach
Deze ochtend rijden we naar Andernach om een kijkje te nemen bij de koudwatergeiser, ooit ontstaan door boringen voor de winning van koolzuur. Na een bezoek aan het Belevingscentrum over de Geiser varen we met een boot naar het schiereiland waar we zien hoe de geiser op gezette tijden zijn water uit spuwt. In de middag brengen we een bezoek aan het bekende benedictijnerklooster van Maria Laach. De torens van de basiliek domineren terwijl we rondom het klooster een kwekerij, een klooster- en boerderij winkel vinden. Ook hebben de monniken, die er tegenwoordig nog hun ambt uitoefenen, een lange traditie van ambachten, waaronder een smederij en een keramiekfabriek. We nemen vandaag een lunchpakket mee vanuit het hotel.

DAG 4 – Koblenz / Loreley
Vandaag rijden we naar Koblenz. Hier stappen we in de Altstadt express voor een rondrit door de binnnstadt. Vervolgens maken we een mooie rit langs de Rijn die aan de rand van de Eifel ligt. We passeren de Loreley, waarvan wordt gezegd dat deze nimf met haar gezang vele schippers in verwarring bracht. Toen zij naar Loreley wilden kijken, werden de schepen meegezogen in de maalstroom waardoor zij vergingen. Via een mooie route keren we terug naar ons hotel. We nemen vandaag een lunchpakket mee vanuit het hotel.

DAG 5 – Königswinter / terugreis
We nemen afscheid van ons hotel en rijden naar Königswinter gelegen aan de Rijn. Met de Drachenfelsbahn gaan we de Drachenfels op om bij het gelijknamige slot te kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de Rijn en het Zevengebergte. Nadat we op Rijnniveau zijn teruggekeerd, gaan we terug richting Nederland. Hier genieten we van een warme lunch waarna ieder naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht. 

Hotelgegevens
We verblijven in hotel Zur Krone in het plaatsje Oberfell. Het hotel ligt, gescheiden door een weg, aan de Moezel. De kamers zijn voorzien van televisie met Nederlandse zenders en een badkamer met douche en toilet. 
Verzorging: All Inclusive

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 4 Overnachtingen in Hotel zur Krone in Oberfell o.b.v. all inclusive
 • 2-persoonskamer met bad/douche en toilet
 • Lunchpakket dag 1
 • Boottocht Moezel
 • Entree geiser Andernach
 • Stadswandeling met gids Moezel
 • Drachenfelsbahn
 • Warme afscheidslunch
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 80,-

Extra informatie

Ontvangst met koffie/thee met gebak
4 x overnachting met uitgebreid ”Enjoy” ontbijtbuffet
3 x lunchpakket (excl. drinken)
4 x driegangenkeuze menu
Koffiecorner: koffie en thee gehele dag –  gratis
Dagelijks alle drankjes van 17.00 uur t/m 24.00 uur – gratis (bieren, wijnen, fris-en vruchtendranken, jenevers en Apfelkorn)
Wijnproeverij in de nostalgische wijnkelder – gratis
Iedere avond vertier en entertainment, o.a. live muziek, dorpswandeling en een wijnproeverij. Hierbij wordt regelmatig een bittergarnituur geserveerd
Kortingskaartjes boottocht over de Moezel (seizoensgebonden)

 

 

Onze seniorenreizen zijn geschikt wanneer u minder goed ter been bent en/of houdt van een minder druk programma. Dit betekent dat er zoveel als mogelijk rekening wordt gehouden met het meenemen van een rollator. Hierbij gaan wij er van uit dat u minimaal een kilometer kunt wandelen! Daarnaast is het mogelijk eens een excursie over te slaan. Bovendien gaat er reisleiding mee. Hij/zij kan u, zo nodig, assisteren. De reisleiding heeft echter geen verzorgende taken zoals het aantrekken van steunkousen of het plakken van pleisters (morfine/fentanyl of soortgelijk).

Let op!
De excursies en het hotel zijn niet persé zonder
drempels. Wij letten niet op verhoogde toiletten, lage
douche-instappen etc.

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat – bij de trappen)
Leeuwarden; P+R Kalverdijkje (Tijsmaweg 4)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Juli
 • € 799,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef