Sächsische Schweiz (6 dagen)

busreis de bastei busreis dresden sachsische schweiz

Reis met ons mee naar de Sächsische Schweiz, een schitterende omgeving met veel natuurschoon, dichte bossen, glooiende heuvels, indrukwekkende rotsformaties en mooie rivieren. De standplaats van deze reis is de oude stad Dresden, dat niet voor niets het “Florence aan de Elbe” wordt genoemd. Prachtige gebouwen langs de rivier de Elbe zijn na de bombardementen in de Tweede Wereld oorlog weer in oude glorie hersteld. Beleef deze mooie stad en haar prachtige omgeving. Een gevarieerde reis die in alle seizoenen goed tot uiting komt.

DAG 1 – Heenreis
In de ochtend vertrekken we vanaf uw opstapplaats naar Dresden waar we aan het eind van de middag aankomen in ons hotel voor de komende dagen. Hier staat het diner voor u klaar.

DAG 2 – Boottocht Dresden / Pilnitz
We beginnen de dag met een boottocht over de Elbe en varen van Dresden naar Pillnitz. We passeren het schilderachtige rivierlandschap van Dresden aan boord van een rustieke raderstoomboot of salonschip. We passeren drie beroemde kastelen aan de Elbe: Albrechtsberg, Eckberg en Slot Lingner. Na aankomst in Pillnitz is er de gelegenheid om dit stadje op eigen gelegenheid te verkennen. Of breng een bezoek aan het paleis van Pilnitz, gebouwd in de 18e eeuw onder de keurvorst van Saksen. In het slot herbergen zich nu twee musea en rondom het slot bevindt zich de paleistuin. De tuin nodigt uit in alle seizoenen.

DAG 3 – Dresden
Onder leiding van een gids brengen we een bezoek aan de stad Dresden. Langs de Elbe vinden we veel barokke gebouwen. Na WOII en de Wende is de stad in oude stijl herbouwd waarmee het haar oude glorie heeft teruggekregen. Tijdens de stadswandeling zien we onder andere Semperoper en de Zwinger. Bijzonder is de wederopbouw van de Frauenkirche. De bouw van de nieuwe spits, een schenking door de Britten voor de bombardementen op de stad tijdens WO II, werd in 2005 voltooid. In de middag heeft u vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te beleven.

DAG 4 – Bastei / Königstein
Na het ontbijt maken we een rondje door de Sächsische Schweiz. Niet voor niets wordt dit ook wel klein Zwitserland genoemd. De regio kenmerkt zich door een prachtige natuur en mooie stadjes. We brengen eerst een bezoek aan de Bastei, een mooie rotsformatie van maar liefst 305 meter hoog. Een plekje op de 76 meter lange, natuurlijke brug geeft een prachtig panoramisch uitzicht over het Elbezandsteengebergte. Een bezoek aan de Bastei is dan ook zeer de moeite waard. In de middag brengen we een bezoek aan Vesting Königstein. Het fort is al vanuit de wijde omtrek te zien en torent hoog boven het landschap uit.

DAG 5 – Meißen
We beginnen de dag met een bezoek aan de porseleinstad Meißen. Hier bezoeken wij de porseleinfabriek. Ontdek hier het vakmanschap achter de productie van het wereldberoemde Meißenporselein. We zien hoe het porselein gemaakt en beschilderd wordt en maken kennis met de 300 jaar porseleingeschiedenis en bekijken kunstwerken uit het verleden en heden van dichtbij. Porseleinliefhebbers kunnen inkopen doen in de fabriekswinkel. In de middag heeft u vrije tijd in het oude centrum, gelegen aan de oevers van de Elbe. Vanaf de oever hebben we een mooi uitzicht op de oude Albrechtsburg en de prachtige kathedraal die allebei een bezoek waard zijn.

DAG 6 – Thuisreis
Via Leipzig en Hannover keren we terug naar Nederland waar u na een goed verzorg afscheidsdiner naar de opstapplaats teruggebracht wordt.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 5 Overnachtingen in Novalis Hotel Dresden o.b.v. halfpension
 • Boottocht Dresden – Pilnitz
 • Gids Dresden
 • Entree Bastei
 • Bezoek en entree Vesting Königstein
 • Bezoek en entree Porseleinfabriek Meißen
 • Afscheidsdiner
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 160,-

Extra informatie

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat – bij de trappen)
Leeuwarden; P+R Kalverdijkje (Tijsmaweg 4)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Assen; v/d Valk Hotel
Beilen; Bushalte de Hanekampen (Eursing – bij Carpool nrd)
Emmen; Busparkeerplaats Kerkhoflaan (thv Emmalaan 8)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Augustus
 • € 749,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef