Rondreis Zuid-Engeland (9 dagen)

De prachtige zuidkust van Devon en Cornwall met z’n palmbomen en tuinen doet ons aan de tropen denken. Het is een van de meest populaire toeristengebieden van Groot-Brittannië. De zuidkust van de ‘Engelse Rivièra’ is erg geschikt voor het maken van prachtige excursies waarna er aan het strand van de zon genoten kan worden. Aan de noordkant bieden de golven van de Atlantische Oceaan de surfers een mooie uitdaging. Ook hier zijn mooie plaatsen te vinden. De zandstranden met hoge kliffen en ruige kust bieden hier en daar verscholen authentieke vissershaventjes. Oude dorpjes en mooie ‘manors’ sieren het heuvelachtige binnenland. Een rondreis waarbij we zowel de zuidkust als de noordkust van Devon, Cornwall en Somerset verkennen.

DAG 1 – Portsmouth
Na een vroeg vertrek rijden we via Oosterhout naar België en Frankrijk. We vervolgen de reis naar Calais waar we onze plaats innemen bij de Eurotunnel. Deze brengt ons in een goed half uur door het Nauw van Calais naar Folkstone. Van hier uit rijden we verder naar de omgeving van Portsmouth waar de eerste overnachting is gereserveerd.

DAG 2 – Portsmouth / Torquay
Deze ochtend brengen we een bezoek aan Portsmouth. Liefhebbers brengen een bezoek aan de historische werf van Portsmouth waar verschillende schepen, waaronder HMS Victory, aan de kade liggen. Tegen betaling kunt u aan boord van een aantal schepen of tentoonstellingen bezichtigen. Vlakbij liggen de Gunwharf Quays waar verschillende winkelmerken hun outletstore hebben. Ook vinden we hier de Spinnaker Tower. Een toren waar we van maar liefst 100 meter hoogte een prachtig uitzicht op Portsmouth en de kust hebben. Durft u het aan om over het deel met de glazen vloer te lopen? In de loop van de ochtend reizen we verder naar het gezellige toeristenplaatsje Torquay waar we de komende 2 nachten verblijven.

DAG 3 – Round Robin
Vandaag wacht ons een prachtige dag. Met de bus toeren we namelijk naar Totnes. Hier vandaan varen we met een boot over de rivier de Dart naar het plaatsje waar de Dart uitmondt, Dartmouth. In het gezellige plaatsje kunt u heerlijk wandelen. Vervolgens steken we over met de ferry naar de andere kant van het water naar Kingswear, waar de stoomtrein voor ons klaarstaat. Deze brengt ons door het Britse landschap naar Paignton. Hier staat de bus voor ons klaar om ons terug naar Torquay te brengen. De route en tijden van de tocht zijn afhankelijk van de getijden en kunnen worden aangepast. 

DAG 4 – Polperro / Wadebridge
Langs Plymouth rijden we deze ochtend naar Polperro. Het is een klein maar bekend vissersdorp met nauwe steegjes tussen witte huizen. Eertijds was het een smokkeldorp. Hier vandaan zien we ook een stukje van de unieke kust van Cornwall. Verschillende wandelroutes leiden langs steile kliffen en mooie stranden. Na vrije tijd reizen we verder naar ons hotel in de omgeving van Padstow/Wadebridge. Hier verblijven we de komende 2 nachten.

DAG 5 – Land’s End / Lost gardens of Heligan
Een bezoek aan het meest zuidwestelijke puntje van Cornwall, Land’s End staat op het programma. Vanaf de granieten kliffen die vanuit de Atlantische Oceaan rijzen hebben we een geweldig uitzicht op de vuurtoren en, bij helder weer, de eilanden van Scilly. Na dit bezoek rijden we verder naar de Lost gardens of Heligan. De verloren tuinen, die in 1990 werden ontdekt door John Willis en de Nederlander Tim Smit, is tegenwoordig een paradijs voor de ontdekkingsreiziger, natuur-, plantenliefhebbers en romantici. De kronkelige paden zijn meer dan twee eeuwen geleden aangelegd en leiden ons langs de Victoriaanse ommuurde groentetuin en op een subtropische reis door bamboetunnels en onder majestueuze boomvarens, gigantische rabarber en bananen door. Het landgoed onthult een verloren wereld van traditionele en zeldzame rassen, wilde dieren en oude bossen. Aansluitend keren we terug naar ons hotel.

DAG 6 – Tintagel Castle / Lynton&Lynmouth
Op onze weg naar het noorden van Cornwall vinden we aan de kust het plaatsje Tintagel. Vlakbij, boven op de kliftoppen, ligt het eeuwenoude Tintagel Castle dat bekendheid geniet vanwege het verleden met Koning Arthur. Naast de ruines van het kasteel vinden we beneden bij het strand de grotten van Merlijn. Het ruige gebied met steile hellingen en dalen en ongelijke paden kan een uitdaging zijn. Daarom is het belangrijk dat u goed ter been bent. We reizen verder naar ons hotel in Lynton dat samen een tweelingdorp vormt met het pittoreske Lynmouth. Waar Lynmouth charmante vissershuisjes en winkels rond de mooie haven biedt, vinden we in Lynton een levendig Victoriaans dorp met een mix van heden en verleden. De dorpen liggen 150 meter boven elkaar en zijn met elkaar verbonden met de Lynton & Lynmouth Cliff Railway.

DAG 7 – Cheddar kloof / Radstock
We genieten in de ochtend van vrije tijd in ons gastdorp waarna we langs de kustlijn, naar het plaatsje Cheddar vertrekken. Het dorp geniet niet alleen bekendheid vanwege de kaas, maar is ook het beginpunt van de diepste kloof van Engeland. We rijden door de kloof en zien de indrukwekkende kalkstenen kliffen die op sommige plaatsen wel 137 meter hoog zijn. Ze verrijzen soms bijna verticaal uit de grond. In de middag arriveren we in de omgeving van Radstock waar diner en overnachting zijn gereserveerd.

DAG 8 – Bath / Kent
Deze ochtend brengen we een bezoek aan de Georgiaanse binnenstad van Bath. We vinden er veel bekende bouwwerken zoals de Royal Crescent en The Pump Room waar voorheen veel bronwater werd gedronken. Tegenwoordig kunt u er heerlijk lunchen. Dan wordt het tijd om verder te rijden naar Tonbridge waar zich het laatste overnachtingshotel bevindt.

DAG 9 – Terugreis|
Na een vroeg ontbijt rijden we naar Folkstone waar we inchecken voor de oversteek naar Calais via de Eurotunnel. Eenmaal terug in Nederland keren we terug naar de verschillende opstapplaatsen.

Deze reis is niet geschikt indien u slecht ter been bent en/of rolstoel afhankelijk bent.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Calais-Folkstone, Eurotunnel
 • 8 overnachtingen in een middenklasse hotel o.b.v. halfpension
 • 2-persoonskamer met douche en toilet
 • Round Robin (boot-en treinrit)
 • Bezoek Land’s End
 • Entree Lost gardens of Heligan
 • Entree Tintagel Castle
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 375,-

Extra informatie

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat 1a – bij de trappen)
Leeuwarden; P+R Kalverdijkje (Tijsmaweg 4)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Assen; v/d Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Meppel; McDonald’s

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Augustus
 • € 1499,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef