Dagtocht Op Weg naar de Vrijheid

op weg naar vrijheid Market Garden Dagtocht Slag naar Arnhem

Het is zondag 17 september 1944, Nederland lijdt nog steeds onder het juk van de nationaal-socialistische bezetting. Als een geschenk uit de hemel springen er tijdens Operatie Market Garden rond Groesbeek en Nijmegen op deze zondag 8.000 Amerikaanse parachutisten om Nederland te bevrijden. Tegelijkertijd begint de opmars van het Britse landleger vanuit België door Brabant richting Nijmegen en Arnhem met als doel in één snelle actie de bruggen over de waterwegen in zuid-oost Nederland te veroveren. Hoewel Arnhem een brug te ver was, werd het Rijk van Nijmegen bevrijd en werd van hieruit de basis gelegd voor de bevrijding van Nederland en West-Europa vanaf februari 1945 met het grote Rijnlandoffensief (Operatie Veritable).

Programma dagtocht Op Weg naar de Vrijheid

‘s Ochtends rijden we naar Groesbeek waar we de dag beginnen met koffie en bevrijdingsgebak. Na de koffie ontmoeten we onze battlefieldtourgids. We rijden o.l.v. de gids door het Rijk van Nijmegen langs de landingsterreinen en monumenten van Operatie Market Garden, de grootste luchtlandingsoperatie ooit. In de bus ontvangt u een lunchpakket. Na de bustour gaan we terug naar het bevrijdingsmuseum waar we een film getoond krijgen over ‘Market Garden’. Na de film krijgt u de tijd op eigen gelegenheid het museum te bezichtigen.

Dagplanning
10:15 – 11:00   2x Koffiee/thee met gebak
11:00 – 12:30  Battlefieldtour ‘Operatie Market Garden’ in en rond Groesbeek
12:30 – 13:30  Lunch
13:30 – 14:00  Inleiding + Film Market Garden (Bevrijdingsmuseum)
14:00 – 15:30  Rondgang Bevrijdingsmuseum op eigen gelegenheid

Onze sterke punten:
 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsdagtocht
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden groepsdagtochten volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners
Uniek aan onze groepsdagtochten:
 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Bij onze groepsdagtochten heeft u geen verrassingen achteraf, in de reisomschrijving staat omschreven wat bij de prijs is inbegrepen

Wij zijn ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een groepsdagtocht regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Vervoer
 • 2x koffie/thee met bevrijdingsgebakje
 • Battlefieldtour o.l.v. gids “Market Garden”
 • Lunch
 • Bezoek bevrijdingsmuseum

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsdagtochten / personeelsuitjes
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Extra (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef