Mystiek Ierland (9 dagen)

ierland busreis excursiereis groepen ierland ierland groepsreis

Overdag wandelen over ruige kliffen, struinen door kleurrijke dorpjes en ’s avonds heerlijk nagenieten in knusse pubs. Klinkt dit als (volks)muziek in de oren? Dan is Ierland de ‘place to be’! Er zijn maar weinig Europese landen waar gastvrijheid zó hoog in het vaandel staat als in Ierland. De Ieren zijn meesters in het vertellen van mystieke verhalen en folklore. Laat u verleiden door het mysterieuze Ierland en ontdek de mooiste bezienswaardigheden.

DAG 1 – Europoort-Hull
Vanuit het noorden van Nederland vertrekken we via de verschillende opstapplaatsen naar Europoort. Hier schepen we in aan boord van de luxe ferry van P&O ferries voor de nachtelijke overtocht naar Hull. Er is voldoende gelegenheid om iets te eten en te drinken in de verschillende bars en restaurants aan boord. Daarnaast kunt u zich vermaken in de bioscoop, in de belastingvrije winkel, bij live-muziek in de bar of tijdens een wandeling over het dek.

DAG 2 – Groot-Brittannië / Dublin
Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord verlaten we het schip en doorkruisen we Engeland en Wales. Via Manchester en Chester rijden we naar Holyhead om de ferry over de Ierse zee naar Emerald Isle vlakbij Dublin te nemen. “Céad mile fáilte” – duizend verwelkomingen, zoals de Ieren zeggen! Na aankomst rijden we naar ons hotel in de omgeving van Dublin waar ook het diner voor ons klaar staat.

DAG 3 – Dublin / Lisdoonvarna
Geniet van een, meestal warm, typisch Iers ontbijt. Daarna neemt de gids ons mee op een reis door de geschiedenis van Dublin. We zien onder andere het Trinity College, de St. Patrick’s Cathedral en de Ha’penny Bridge. Daarna verlaten we Dublin en gaan op weg naar de ruige westkust van het groene Ierland. Onderweg treffen we de mystieke kloosterruïnes van Clonmacnoise. Ooit was het een vooraanstaand centrum in Europa voor religie en kennis. De veelomvattende overblijfselen van de ruïnes stammen uit het jaar 545. In de late namiddag komen we aan bij ons hotel in omgeving Lisdoonvarna/Clare.

DAG 4 – Connemara National Park
Deze ochtend staat er puur natuur op het programma. We bezoeken Connemara, gelegen in het graafschap Galway. De regio heeft een beetje een Schots karakter, met groene, onbegroeide bergen en talrijke meertjes. Schapen grazen rustig op de hellingen. Typerend is ook de turfwinning wat hier nog op grote schaal gebeurt. Overheersend zijn de Twelve Bens, ronde bergtoppen die bijna overal in de streek zichtbaar zijn. Aansluitend rijden we naar Galway waar de traditionele muziek hoog in het vaandel staat. U voelt het karakter van de Ierse westkust in de bedrijvige straten: van de warme, oude pubs waar vaak een turfvuur brandt tot de winkels die Claddagh-ringen, Aran-truien en zwart eikenhouten snijwerk verkopen. Wandel door de eeuwenoude steegjes, over de kustpromenade of over één van de vier bruggen van de rivier de Corrib.

DAG 5 – Cliffs of Moher – The Burren – Bunratty Castle
De Cliffs of Moher zijn een meesterwerk van de natuur en staan op de bucketlist van elke bezoeker aan Ierland. Over een lengte van 8 km storten de kliffen zich verticaal in de Atlantische Oceaan waar ze worden begroet door woest beukende golven. Een adembenemend schouwspel. Daarna zetten we koers richting The Burren (letterlijk: “grote rots”), een uniek karstlandschap in het noordwesten van het graafschap Clare in Ierland. Het kalksteengebied heeft een oppervlakte van ongeveer 300 km² waar de plaatselijk flora zich in haar mooiste kleuren toont. We maken een fotostop bij Dunguaire Castle, gelegen op een prachtige locatie aan zee. Na dit prachtige schouwspel rijden we naar Bunratty Castle & Folk Park, het meest complete en authentieke kasteel in Ierland. De plek waar Bunratty Castle staat was in 970 oorspronkelijk een handelskamp van de Vikingen. Het huidige bouwwerk is het laatste van vier kastelen die op deze plek zijn gebouwd. Na dit bezoek rijden we via Limerick naar ons hotel in County Kerry waar diner en overnachting zijn gereserveerd.

DAG 6 – Ring of Kerry
Vandaag nemen we u mee over één van de mooiste wegen van Europa, de Ring of Kerry. We zien een wild en romantisch kustlandschap, majestueuze bergen en diepblauwe meren, die in schril contrast staan met de weelderige groene weiden. Vanaf Killorglin volgt de weg voor het grootste deel de kustlijn en geniet u van de prachtige uitzichten. We rijden door naar Killarney National Park, waar we een koetsrit door het schilderachtige landschap maken. In de namiddag bereiken we Killarney. Een gezellige kleine stad met Ierse flair. Levendige straten met muziek uit de plaatselijke pubs vormen een contrast met de rust van de ochtend. Een duik in het publeven is in elk geval een aanrader.

DAG 7 – Cork / Dublin
We verlaten Kerry en rijden zuidwaarts waar we worden verwelkomd in de ‘meest Ierse stad van Ierland’, Cork. De bewoners van deze opgewekte, kosmopolitische plaats in het zuidwesten van Ierland zijn enorm trots op hun stek. En we zien makkelijk waar die liefde vandaan komt. Cork ligt op een eiland in het midden van de rivier de Lee en de positieve vibe overheerst in de hippe koffiewinkels, kunstgaleries, unieke musea en goede pubs. De stad heeft de sfeer van een veel kleinere plaats: het leven is er relaxed en niets is veel gedoe. Geniet van vrije tijd ter plaatse om de echte Ierse sfeer in u op te nemen. Aansluitend rijden we terug naar Dublin waar diner en overnachting zijn gereserveerd.

Dag 8 – Hull
‘Slán agat’ – Tot ziens! We verlaten het Ierse eiland en keren met de vroege boot terug naar Holyhead. We doorkruisen Wales en Engeland om in de avond in te checken aan boord van één van de schepen van P&O Ferries voor de nachtelijke overtocht naar Europoort. 

Dag 9 – Terugreis
Na van de laatste keer te hebben genoten van een uitgebreid ontbijtbuffet gaan we van boord waarna we, vol Ierse indrukken, naar de verschillende opstapplaatsen worden teruggebracht.

Deze reis is niet geschikt wanneer u slecht ter been en/of rollator afhankelijk bent.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overtocht Rotterdam – Hull v.v.
 • Overnachtingen in een 2-persoons binnenhut aan boord o.b.v. logies/ontbijt
 • 6 Overnachtingen in middenklasse hotels o.b.v. halfpension
 • 2-persoonskamer met douche en toilet
 • Overtocht Holyhead – Dublin v.v.
 • Stadsrondrit/wandeling Dublin
 • Entree Clonmacnoise
 • Bezoek Cliffs of Moher
 • Entree Bunratty Folk Park
 • Gidsbegeleiding Ring of Kerry
 • Huifkartocht Killarny National park
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Bijdrage SGVR € 5,- per persoon
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoonskamer/binnenhut € 495,-
 • Toeslag 1- persoonskamer/buitenhut € 607 ,-
 • Toeslag 2-persoonsbinnengut benedenbedden € 10,-
 • Toeslag 2-persoonsbuitenhut € 24,-

Extra informatie

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat – bij de trappen)
Leeuwarden; P+R Kalverdijkje (Tijsmaweg 4)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Juni
 • € 1699,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef