De wereld van techniek

2-daagse reis met bezoeken aan de Meyer Werft, Mercedes & Airbus

Dag 1 

We vertrekken vanaf uw opstapplaats richting Papenburg. Papenburg is de thuishaven van de cruiseschepen. Tijdens een rondleiding in het bezoekerscentrum van de MEYER WERFT ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd.

Bewonderenswaardige cruiseschepen en innovatieve scheepsbouw der superlatieven kunt u verwachten in het bezoekerscentrum: een unieke blik in de bouwdokhallen op de schepen van AIDA, Disney en Co, die de specialisten van de MEYER WERFT net gebouwd hebben, onderhoudende films, tentoonstellingsstukken, modelhutten en het Disney-themagebied staan garant voor een fascinerende blik in de wereld van de luxusliners. Uitstekend opgeleide gidsen informeren u in het kader van een rondleiding over de scheepswerf, de schepen en de overtocht van schepen over de Ems.

Na dit bezoek rijden we door naar Bremen voor een zeer interessant bezoek aan de moderne Mercedesfabriek. Na een introductiefilm volgt
een boeiende rondleiding langs het productieproces van diverse modellen zoals de Limousine-, de Estate- en Coupé-uitvoering van de
C-Klasse en de terreinwagen GLK. Zie, voel en ruik de wereld van Mercedes-Benz. ‘s Avonds wordt er een heerlijk diner geserveerd in ons hotel in het centrum van de stad. De avond is ter vrije besteding. Maak een heerlijke wandeling door de prachtige stad en bekijk de mooie markt met een schitterend Rathuis (Unescowerelderfgoed) met het beeld van de Bremer Stadsmusikanten en het beeld van Roland (5 m hoog), opgericht in 1404, als symbool van de vrijheden en rechten van de stad. Wandel door de ‘Böttcherstrasse’, een uniek architectuurproject van de koffiehandelaar Ludwig Roselius uit het begin van de 20ste eeuw. Roselius liet dit straatje herbouwen in de stijl van het expressionisme. Eén van de bijzonderheden is een carillon met klokken van Meissner porselein. En vergeet zeker de ‘Schnoor’ niet, het oudste stadsdeel van Bremen, waar je je in een andere tijd waant. Kleine, smalle vakwerkhuizen uit de 15de – 16de eeuw, zijn hier aaneengeschakeld als een snoer (vandaar de naam ‘Schnoor’).

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we richting Hamburg voor een bezoek aan Airbus Hamburg. Duitsland staat bekend om zijn enorme expertise op het gebied van machinetechnologie. Waar de Duitse snelwegen worden gedomineerd door Audi, BMW en Mercedes, zo wordt de lucht geregeerd door de Duitse Airbus. Met de Airbus Factory Tour komt u alles te weten over het productieproces van dit knappe staaltje vakmanschap. U zult niet alleen de A320-familie zien, maar ook de 2 verdiepingen tellende wide-bodied vliegtuig A380. Na dit bezoek vertrekt de bus weer terug naar Nederland. – Terug naar alle lezersreizen

Hotel

5 juli 2019:
Hotel Best Western Zur Post ***

Dit 4-sterrenhotel ligt tegenover het centraal station en de Arena van Bremen. Het beschikt over een groot fitness- en wellnesscentrum met een zwembad, een stoombad, sauna’s en een hot tub, waarvan u gebruik kunt maken tegen een kleine toeslag.

De kamers en suites van het Best Western Hotel zur Post zijn klassiek ingericht en voorzien van een flatscreen-tv en een minibar. De meeste kamers hebben airconditioning.

Café Hauptmeier serveert elke ochtend een ontbijtbuffet en huisgemaakt gebak in de middag. In het aangrenzende restaurant worden streekgerechten uit Tirol geserveerd en de Watch Bar schenkt een ruime keuze aan cocktails.

7 november & 28 november 2019:
Hotel Tryp by Wyndham Airport ***

Dit 3-sterrenhotel in Bremen biedt gratis WiFi en uitstekende transportverbindingen naar het centraal station van Bremen. Het centrum bevindt zich op 2 km loopafstand.

Alle kamers van Tryp by Wyndham Bremen Airport zijn modern ingericht en voorzien van satelliet-tv, een radio en een bureau. Er zijn rookvrije en drempelvrije kamers beschikbaar.

Tryp by Wyndham serveert een ontbijt en u kunt ook ontspannen in de snackbar of in de bar.

 

In-/Exclusief

Inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Overnachting in Hotel Bremen o.b.v. logies/ontbijt
  • Bezoek & rondleiding Meyer Werft
  • Lunchpakket
  • Bezoek & rondleiding Mercedes
  • 3-gangendiner in het hotel
  • Bezoek & rondleiding Airbus Hamburg

Exclusief: 

  • Reis-en annuleringsverzekering
  • € 12,- reserveringskosten per boeking
Opstapplaatsen
Opstapschema 7 november & 28 november
Buitenpost
Quatrebras
Zwartewegsend
Leeuwarden
Grou
Akkrum
Heerenveen
Drachten
Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Donderdag 7 t/m vrijdag 8 november 2019 € 199,- Extra: 3-gangendiner op 2e dag Boek nu
Donderdag 28 t/m vrijdag 29 november 2019 € 199,- Extra: 3-gangendiner op 2e dag Alleen telefonisch te reserveren!
1-persoonskamertoeslag € 25,-

Bij boeking hebben wij uw eerste officiële voornaam, geboortedatum en geboorteplaats nodig! U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.