De wereld van techniek

2-daagse reis met bezoeken aan de Meyer Werft, Airbus Defence & Space & Airbus Vliegtuigbouw Hamburg

Dag 1 

We vertrekken vanaf uw opstapplaats richting Papenburg. Papenburg is de thuishaven van de cruiseschepen. Tijdens een rondleiding in het bezoekerscentrum van de MEYER WERFT ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd.

Bewonderenswaardige cruiseschepen en innovatieve scheepsbouw der superlatieven kunt u verwachten in het bezoekerscentrum: een unieke blik in de bouwdokhallen op de schepen van AIDA, Disney en Co, die de specialisten van de MEYER WERFT net gebouwd hebben, onderhoudende films, tentoonstellingsstukken, modelhutten en het Disney-themagebied staan garant voor een fascinerende blik in de wereld van de luxusliners. Uitstekend opgeleide gidsen informeren u in het kader van een rondleiding over de scheepswerf, de schepen en de overtocht van schepen over de Ems.

Na dit bezoek rijden we door naar Bremen voor een zeer interessant bezoek aan Airbus Defence & Space. AIRBUS DEFENCE & SPACE is het leidende centrum voor de ruimtevaart. Tijdens een rondleiding hoort u alles over de ruimtevaart en ziet u hoe onderdelen van Ariana rakketten (deze raketten lanceren satellieten de lucht in) geconstrueerd worden. De gids laat u een replica van de Columbus module zien en vertelt u alles over hoe mensen erin slagen te leven, te slapen en onderzoek te doen bij een gebrek aan zwaartekracht. ‘s Avonds wordt er een heerlijk diner geserveerd in ons hotel in het centrum van de stad. De avond is ter vrije besteding. Maak een heerlijke wandeling door de prachtige stad en bekijk de mooie markt met een schitterend Rathuis (Unescowerelderfgoed) met het beeld van de Bremer Stadsmusikanten en het beeld van Roland (5 m hoog), opgericht in 1404, als symbool van de vrijheden en rechten van de stad. Wandel door de ‘Böttcherstrasse’, een uniek architectuurproject van de koffiehandelaar Ludwig Roselius uit het begin van de 20ste eeuw. Roselius liet dit straatje herbouwen in de stijl van het expressionisme. Eén van de bijzonderheden is een carillon met klokken van Meissner porselein. En vergeet zeker de ‘Schnoor’ niet, het oudste stadsdeel van Bremen, waar je je in een andere tijd waant. Kleine, smalle vakwerkhuizen uit de 15de – 16de eeuw, zijn hier aaneengeschakeld als een snoer (vandaar de naam ‘Schnoor’).

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we richting Hamburg voor een bezoek aan Airbus Hamburg. Duitsland staat bekend om zijn enorme expertise op het gebied van machinetechnologie. Waar de Duitse snelwegen worden gedomineerd door Audi, BMW en Mercedes, zo wordt de lucht geregeerd door de Duitse Airbus. Met de Airbus Factory Tour komt u alles te weten over het productieproces van dit knappe staaltje vakmanschap. U zult niet alleen de A320-familie zien, maar ook de 2 verdiepingen tellende wide-bodied vliegtuig A380. Na dit bezoek vertrekt de bus weer terug naar Nederland. – Terug naar alle lezersreizen

Hotel

Hotel Tryp by Wyndham Airport ***

Dit 3-sterrenhotel in Bremen biedt gratis WiFi en uitstekende transportverbindingen naar het centraal station van Bremen. Het centrum bevindt zich op 2 km loopafstand.

Alle kamers van Tryp by Wyndham Bremen Airport zijn modern ingericht en voorzien van satelliet-tv, een radio en een bureau. Er zijn rookvrije en drempelvrije kamers beschikbaar.

Tryp by Wyndham serveert een ontbijt en u kunt ook ontspannen in de snackbar of in de bar.

 

In-/Exclusief

Inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Overnachting in Hotel Tryp By Wyndham Airport Bremen o.b.v. logies/ontbijt
  • Bezoek & rondleiding Meyer Werft
  • Lunchpakket
  • Bezoek & rondleiding Airbus Defence & Space Bremen
  • 3-gangendiner in het hotel
  • Bezoek & rondleiding Airbus Hamburg
  • Afscheidsdiner

Exclusief: 

  • Reis-en annuleringsverzekering
  • € 12,- reserveringskosten per boeking
Opstapplaatsen
Opstapschema 7 november & 28 november
Buitenpost
Quatrebras
Zwartewegsend
Leeuwarden
Grou
Akkrum
Heerenveen
Drachten
Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Donderdag 7 t/m vrijdag 8 november 2019 € 199,- VOL!
Donderdag 28 t/m vrijdag 29 november 2019 € 199,- VOL!
1-persoonskamertoeslag € 25,-

Bij boeking hebben wij uw eerste officiële voornaam, geboortedatum en geboorteplaats nodig! U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.