De wereld van techniek

2-daagse reis met bezoeken aan de Meyer Werft, Mercedes Bremen & Airbus Vliegtuigbouw Hamburg

Dag 1 

We vertrekken vanaf uw opstapplaats richting Papenburg. Papenburg is de thuishaven van de cruiseschepen. Tijdens een rondleiding in het bezoekerscentrum van de MEYER WERFT ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd.

Bewonderenswaardige cruiseschepen en innovatieve scheepsbouw der superlatieven kunt u verwachten in het bezoekerscentrum: een unieke blik in de bouwdokhallen op de schepen van AIDA, Disney en Co, die de specialisten van de MEYER WERFT net gebouwd hebben, onderhoudende films, tentoonstellingsstukken, modelhutten en het Disney-themagebied staan garant voor een fascinerende blik in de wereld van de luxusliners. Uitstekend opgeleide gidsen informeren u in het kader van een rondleiding over de scheepswerf, de schepen en de overtocht van schepen over de Ems.

Na dit bezoek rijden we door naar Bremen voor een zeer interessant bezoek aan Mercedes. U krijgt in detail uitgelegd hoe een voertuig gemaakt wordt. De rondleiding duurt ongeveer 120 minuten en biedt u een kijkje achter de schermen van de autofabriek van Mercedes-Benz in Bremen. In de fabriek worden acht modellen geproduceerd, namelijk: de Limousine- Estate- en Coupé-uitvoering van de C-Klasse, de Coupé en de Cabriolet van de E-Klasse, de terreinwagen GLK.

‘s Avonds wordt er een heerlijk diner geserveerd. De avond is ter vrije besteding. Maak een heerlijke wandeling door de prachtige stad en bekijk de mooie markt met een schitterend Rathuis (Unescowerelderfgoed) met het beeld van de Bremer Stadsmusikanten en het beeld van Roland (5 m hoog), opgericht in 1404, als symbool van de vrijheden en rechten van de stad. Wandel door de ‘Böttcherstrasse’, een uniek architectuurproject van de koffiehandelaar Ludwig Roselius uit het begin van de 20ste eeuw. Roselius liet dit straatje herbouwen in de stijl van het expressionisme. Eén van de bijzonderheden is een carillon met klokken van Meissner porselein. En vergeet zeker de ‘Schnoor’ niet, het oudste stadsdeel van Bremen, waar je je in een andere tijd waant. Kleine, smalle vakwerkhuizen uit de 15de – 16de eeuw, zijn hier aaneengeschakeld als een snoer (vandaar de naam ‘Schnoor’).

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we richting Hamburg voor een bezoek aan Airbus Hamburg. Duitsland staat bekend om zijn enorme expertise op het gebied van machinetechnologie. Waar de Duitse snelwegen worden gedomineerd door Audi, BMW en Mercedes, zo wordt de lucht geregeerd door de Duitse Airbus. Met de Airbus Factory Tour komt u alles te weten over het productieproces van dit knappe staaltje vakmanschap. U zult niet alleen de A320-familie zien, maar ook de 2 verdiepingen tellende wide-bodied vliegtuig A380. Na dit bezoek vertrekt de bus weer terug naar Nederland. – Terug naar alle lezersreizen

Hotel

Hotel Ibis Bremen City**

Hotel Ibis Bremen City ligt op 15 minuten lopen van de historische binnenstad van Bremen, het centrale treinstation en het beursterrein de Messe in Bremen.

De ruime, rustige kamers van het ibis Bremen City bieden gratis WiFi. Er is ook WiFi in de lobby.

Het Ibis Bremen serveert elke ochtend een heerlijk ontbijt van 04:00 tot 12:00 uur. Als u op een ander moment van de dag of in de nacht trek krijgt, dan kunt u bij de bar hapjes en drankjes bestellen.

 

In-/Exclusief

Inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar
 • Koffie of thee met cake op de heenreis
 • Overnachting in Hotel Ibis Bremen City o.b.v. logies/ontbijt
 • Bezoek & rondleiding Meyer Werft
 • Lunchpakket
 • Bezoek & rondleiding Mercedes Bremen
 • 3-gangendiner
 • Bezoek & rondleiding Airbus Hamburg
 • Afscheidsdiner

Exclusief: 

 • Reis-en annuleringsverzekering
 • € 12,- reserveringskosten per boeking
Opstapplaatsen
Opstapschema
Buitenpost; Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Quatrebras; Bushalte Quatrebras Zuid (ri. Burgum)
Hurdegaryp; Bushalte Stationsweg
Zwartewegsend; Bushalte ri. Leeuwarden
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Transferium Oost (Zonnedauw)
Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Donderdag 12 maart 2020 € 209,- VOL!
Donderdag 2 juli 2020 € 209,- Alleen nog 1x 1-persoonskamer beschikbaar!
Donderdag 22 oktober t/m vrijdag 23 oktober 2020 € 215,- Boek nu
Donderdag 5 november t/m vrijdag 6 november 2020 € 215,- Boek nu
1-persoonskamertoeslag € 25,-

Bij boeking hebben wij uw eerste officiële voornaam, geboortedatum en geboorteplaats nodig! U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.