Idyllisch Engeland

Het echte, idyllische Engeland vindt u in de Cotswolds. Welkom in deze bijzondere, prachtige streek. Na een weekendje of vakantie naar de Cotswolds komt u altijd thuis met het gevoel er nog een keer naartoe te willen gaan ‘Wolds’ slaat op de glooiende heuvels van de county’s Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire en Worcestershire, die samen de Cotswolds vormen. De regio is rijk aan bezienswaardigheden en activiteiten. En het maakt niet uit in welk seizoen u er komt! U ziet hier typisch Engelse dorpjes, opgetrokken uit zandsteen, alsook prachtige marktdorpjes, fraaie paleizen en landhuizen, eindeloos veel natuur, waarvan een deel wordt beschermd in reservaten, uitgebreide tuinen en onvergetelijke vergezichten.

Dag 1 Aankomst Hoek van Holland
We vertrekken in de middag vanaf uw opstapplaats richting Hoek van Holland voor de ferry overtocht met Stena Line naar Harwich. Overnachting aan boord.

Dag 2 Harwich – Cotswolds
‘s Ochtends verlaat u het schip in Harwich. Ten noorden van Londen, laat in de ochtend, bereikt u de wereldberoemde universiteitsstad Oxford – Oxford is een prachtige universiteitsstad met veel bijzondere historische gebouwen en een heel rijke geschiedenis en cultuur. Hoewel Engeland verschillende universiteitssteden kent is Oxford de oudste en staat samen met Cambridge bekend als één van de beste plekken ter wereld om te studeren. We maken hier een stop voor de lunch zodat u de prachtige universiteitsgebouwen kunt bewonderen.

Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan Blenheim Palace. Ontdek één van de mooiste en meest beroemde landhuizen van Groot-Brittannië. Dit op het Werelderfgoedlijst staande woonpaleis is in 1705 gebouwd voor John Churchill. Nakomeling en bekend staatsman Winston Churchill is hier geboren en er is een permanente tentoonstelling over hem te bezichtigen. Naast de plafondschilderingen is er een indrukwekkende collectie aan schilderijen te bewonderen in het paleis. De door Capability Brown, Engelands meest invloedrijke tuinarchitect, aangelegde tuin is een lust voor het oog.

‘s Avonds komt u aan bij uw locatiehotel in de Cotswolds. Diner en overnachting

Dag 3 Verblijf in de Cotswolds
De Cotswolds is een van de mooiste gebieden van Engeland. Wie houdt van mooie dorpjes kan hier zijn hart ophalen. Je struikelt er bijna over de idyllische plaatsjes, schilderachtige gehuchten en prachtige dorpen.

Het gebied de Cotswolds is gelegen tussen Birmingham en Londen in het zuidoosten van Engeland. Overal in de regio zijn prehistorische vondsten opgegraven. Het gebied werd al bewoond in de prehistorie. Ook de Romeinen lieten er hun sporen na. De meeste dorpjes hebben echter vooral gebouwen uit de late middeleeuwen. Toen waren de Cotswolds een bloeiend centrum voor de wolhandel. De vele prachtige kerken in de kleine dorpjes zijn hier nog en overblijfsel van.

We maken een rondrit door de prachtige omgeving met stops in o.a. Chipping Campden en Bourton on the Water, wat door zijn vele oude bruggen over de rivier ook wel het Venetië van de Cotswolds wordt genoemd. Ook de plaatsen Cotswolds en Burford en Winchcombe mogen vandaag niet ontbreken.

Dag 4 Verblijf in de Cotswolds

Ten noorden van de Cotswolds ligt Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van de beroemdste schrijver en dichter van Engeland. Dompel jezelf onder in de wereld van William Shakespeare en bezoek die plaatsen die het genie hebben geïnspireerd: zijn geboorteplaats met bijgevoegd Shakespeare Centre, Hall’s Croft, het voormalige huis van zijn dochter Susanna, of de 500 jaar oude geboorteplaats van zijn vrouw, Anne Hathaway’s Cottage. Tot op de dag van vandaag heeft de stad het karakter van een Elizabethaanse marktstad behouden; overal vind je oude vakwerkhuizen, pittoreske hoekjes en pleinen. De rivier de Avon heeft prachtige parken en openbare tuinen.

Daarna bezoeken we de plaats Warwick. Warwick is beroemd om zijn historische charme en het kasteel, Warwick Castle, op een steile klif met uitzicht op de rivier de Avon. Het stadsbeeld van Warwick kenmerkt de prachtige vakwerkhuizen, een mix van de Tudor-periode en de 17e eeuw. Optioneel kunt u het kasteel bezoeken.

Dag 5 Cotswolds – Harwich 

Vandaag gaat uw reis verder naar Cambridge. Onze gids laat u “een perfect stukje” Engeland zien met één van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Het hart van de stad en is verdeeld in meer dan 30 hogescholen. Een architectonisch juweeltje is de
gotische kapel van King’s College, dat ongetwijfeld het herkenningspunt van Cambridge is. In de hallenkerk met ‘s werelds grootste en meest indrukwekkende ventilatorkluis, worden grote ramen verlicht met ornamenten en scènes van gekleurd glas, die erg populair waren tijdens het bewind van het huis Tudor (14e / 15e eeuw) in Engeland.

‘S Avonds laat nemen we afscheid van Groot-Brittannië. In Harwich stappen ze op een Stena Line-veerboot en keren laat in de avond terug naar Hoek van Holland. Overnachting aan boord.

Dag 6 Hoek van Holland – opstapplaats

Na de ontscheping in Hoek van Holland gaat u gepaard met prachtige herinneringen aan de Cotswolds weer terug naar uw opstapplaats.

In-/Exclusief

Inclusief:

  • Overtocht Hoek van Holland-Harwich v.v.
  • 2 overnachtingen een 2-persoons slaapkabine o.b.v. logies en ontbijt
  • 3 overnachtingen in middenklasse hotel in omgeving Gloucester o.b.v. halfpension
  • Bezoek en entree Blenheim Palace, Park & Gardens
  • Toegang geboortehuis Shakespeare
  • Rondrit Cotswolds
  • Stadstour Cambridge o.l.v. een gids
  • Reisleider tijdens de gehele reis

Exclusief: 

  • Reis-en annuleringsverzekering
  • € 12,- reserveringskosten per boeking
Opstapplaatsen

Buitenpost
Drachten
Hoogkerk
Haren
Assen
Hoogeveen
Meppel

Prijzen & boeken
Datum Prijs p.p.
Donderdag 2 september t/m donderdag 7 september 2021 € 689,-
1-persoonskamertoeslag € 165,-
Toeslag 2-persoonsbuitenhut € 16,-
Toeslag 1-persoonsbuitenhut € 94,-

Boek nu