Lavendel in de Provence (8 dagen)

Geniet van de Provence wanneer deze streek het allermooiste is, namelijk in juni tijdens de bloei van de eindeloze lavendelvelden. Bezoek prachtige stadjes als Gordes, Avignon en Saint-Rémy-de-Provence en ontdek de heerlijke geuren en prachtige kleuren op het Franse platteland.

DAG 1 – Troyes
We vertrekken vroeg vanuit de verschillende opstapplaatsen om koers te zetten naar onze eerste hotel in Troyes. Troyes, de stad der Kunst en historische hoofdstad van de Champagne, ontleent vandaag de dag haar glans aan de brei-industrie en de talrijke factoryshops waar iedereen graag komt winkelen. Een wandeling in de “champagnekurk” (het centrum heeft deze vorm) met haar mooie en opmerkelijk gerestaureerde vakwerkhuizen uit de 16de eeuw mag u niet missen.

DAG 2 – Goult
Na het ontbijt vervolgen we onze reis. Via verschillende stops rijden we naar Goult, waar we inchecken bij het bijzondere hotel Notre Dame de Lumieres. Het hotel is ondergebracht in een voormalig klooster en wordt omgeven door een indrukwekkend park. Het is een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar de prachtige plaatsen in de Provence.

DAG 3 – Abdij van Sénanque / Gordes / Colerado Provençale
Vandaag bezoeken we de abdij van Sénanque, in de Luberon. Een iconisch monument in Provence, omringd door lavendelvelden. Het klooster is in 1148 gesticht door cisterciënzer monniken uit Mazan, in Ardèche. Deze monniken zijn er trouwens nog steeds, en leven volgens de strenge traditionele kloosterregels van de heilige Benedictus. Na dit bezoek rijden we naar het prachtige dorp Gordes, dat door velen tot de mooiste dorpjes van Frankrijk wordt geschaard. Slenter over de smalle, geplaveide straatjes of bezoek het bijzondere kasteel: er is genoeg te zien! In de middag bezoeken we Roussillon. Roussillon is gelegen in het Parc Naturel régional du Luberon. Het dorpje staat bekend om haar roodkleurige rotsen, veroorzaakt door de aanwezigheid van oker in de bodem. De kleur van de grond vertoont gelijkenissen met de kleur van de Amerikaanse Colorado Canyon. De omgeving van Roussillon wordt daarom ook wel gekscherend  ‘Colorado Provençale’ genoemd.

DAG 4 – Gorges du Verdon / plateau van Valensole
Via een prachtige route rijden we naar Gorges du Verdon, de bekendste en grootste kloof van Europa. Uitgesleten door een rivier over een lengte van 25 kilometer. De rotswanden zijn tot wel 700 meter hoog en zeer imposant. Het is een geliefd gebied bij bergbeklimmers en natuurliefhebbers. Op onze weg hier naar toe doorkruisen we het plateau van Valensole. De lavendel, in volle bloei, baadt in een blauw licht. Een streling voor de ogen en de neus… We hebben vrije tijd in het prachtige Moustiers-Sainte-Marie. Het dorp is bekend om zijn aardewerk, de zogenaamde Faience. In de vele ateliers en winkeltjes in de smalle straatjes van dit dorp wordt dit aardewerk aangeboden. Het meest opvallende aan Moustiers Saint-Marie is ongetwijfeld de kloof die zich uitstrekt boven het dorp. Midden in deze kloof staat een oude kapel die is gebouwd in de Karolingische tijd, zo’n 800 jaar na Christus.

DAG 5 – Avignon / Pont du Gard
Avignon is een must-see als je in de Provence bent. Avignon kun je beschrijven als het Rome van Frankrijk. Deze plaats heeft een rijke historie waar ruim een eeuw lang pausen woonachtig waren. Het Palais des Papes is daarmee het belangrijkste bouwwerk van Avignon. Een typische oude, Franse stad welke gelegen is midden in de Provence. Avignon is de plaats waar de Sorgue rivier uitmondt in de Rhône. De rivier loopt, alvorens deze uitmondt in de Rhône, eerst door een smal straatje in Avignon en dat is Rue des Teinturiers. De naam van dit straatje is te danken aan de textielindustrie welke de rivier met name gebruikte bij het verven van het textiel. Het is een schattig straatje welke je echt gezien moet hebben wanneer je in Avignon bent geweest. Na Avignon rijden we door naar Pont du Gard. De Pont du Gard is een prachtig overblijfsel gebouwd tussen het jaar 40 en het jaar 60 van onze jaartelling en werd destijds vervaardigd met kalksteen uit de streek. Het is het zichtbare deel van het Romeinse aquaduct dat gedurende zes eeuwen de stad Nîmes van water heeft voorzien. De Pont du Gard is het bewijs van de kwaliteiten van de Romeinen: gebouwd op 48 meter hoogte met een lengte van 275 meter. Dit aquaduct is het best behouden aquaduct ter wereld en wordt door velen gezien als het meest indrukwekkende aquaduct rond de Middellandse Zee. We sluiten de dag af in het charmante stadje Saint-Rémy-de-Provence.  Vincent van Gogh bracht een jaar door in het gesticht in Saint-Rémy-de-Provence. Hoewel het een tijd was waarin hij worstelde met zijn psychische aandoening, maakte hij een aantal prachtige schilderijen geïnspireerd door de natuur in een tuin en rond het ziekenhuis. Geniet van dit stadje met zijn mooie lanen, geplaveide smalle steegjes, kraampjes met lavendel en olijfolie, vele boetieks en galeries, gezellige restaurants en terrassen.

DAG 6 – Cassis / Nationaal Park de Calanques
Vandaag rijden we naar Cassis. Cassis is een mooie vissersplaats in Zuid-Frankrijk op zo’n 20 kilometer van Marseille. De haven van Cassis is het kloppende hart van het plaatsje. Strijk hier neer op één van de vele terrasjes om de lokaal geproduceerde wijn te proeven en te kijken naar de voorbijgangers, met op de achtergrond de zeer fotogenieke, aangemeerde boten. Rondom het knusse Place de Baragnon zijn er diverse kleine boetiekjes. ’s Middags gaan we op een boot door Nationaal Park “de Calanques”. Een Calanque is een soort van inham in de bergen. Eigenlijk een diepe baai of fjord. Het prachtige turquoise water van de Cote d’Azur steekt in deze streek geweldig mooi af bij de witte krijtsteenrotsen waar de inhammen zich ingeboord hebben. De witte krijtrotsen zijn miljoenen jaren oud.

DAG 7 – Nancy
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Diner en overnachting in de omgeving van Nancy.

DAG 8 – Terugreis
We verlaten Nancy en beginnen aan het laatste gedeelte van onze terugreis.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis in comfort class touringcar
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Prijs op basis van 2-Persoonskamer met douche en toilet
 • Bezoek Abdij de Sénanque
 • Bezoek Parc national régional du Luberon
 • Bezoek Gorges du Verdon
 • Bezoek Pont du Gard
 • Boottocht door nationaal park de Calanques
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 265,-

Extra informatie

Brit Hotel Troyes Centre le Royal1 nacht o.b.v. Halfpension
Hottellerie Notre Dame de Lumiere5 nachten o.b.v. Halfpension
Brit Hotel Nancy Luneville1 nacht o.b.v. Halfpension

 

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat – bij de trappen)
Leeuwarden; P+R Kalverdijkje (Tijsmaweg 4)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Zwolle; Lubeckplein (Hanzelaan)
Duiven; Parkeerterrein Ratio 6a

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Juni
 • € 1049,-
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef