Herfstreis Slovenië & Kroatië (9 dagen)

Herfstreis Slovenië en Kroatië Herfstreis Slovenië en Kroatië Herfstreis Slovenië en Kroatië

Geniet van de mooie omgeving van de landen Slovenië en Kroatië tijdens deze herfstreis naar de Adriatische kust. We verblijven twee nachten in Slovenië, het land aan de zonnige kant van de Alpen, met ongerepte natuur en wereldberoemd vanwege de grotten. Na twee nachten vervolgen we de reis naar Kroatië met haar prachtige kustplaatsen, blauwe zee, nationale parken en een Mediterraan klimaat waardoor het er ook in oktober nog steeds aangenaam is.

Dag 1 –  Heenreis
Via de verschillende opstapplaatsen rijden we over de Duitse snelwegen naar het overnachtingshotel in de omgeving van Neurenberg. Hier genieten we van een diner.

Dag 2 – Oostenrijk / Salzburg
Vanaf ons hotel rijden we naar Salzburg. Rond het middaguur heeft u hier vrije tijd om de prachtige binnenstad te verkennen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Naast prachtige gebouwen, waaronder het geboortehuis van de bekende componist van Mozart ziet u verschillende locaties die u wellicht bekend voorkomen vanuit de film de Sound of Music. Een herkenbaar punt zijn de tuinen van Slot Mirabell waar Maria het ‘Do Re Mi’ zong met de kinderen. Na gelegenheid voor lunch, rijden we via een mooie route naar onze eerste standplaats, Kranj, waar het diner voor ons klaarstaat.

Dag 3 – Ljubljana
Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad en het culturele centrum van Slovenië, Ljubljana. Met een gids verkennen we de stad die eeuwenlang Oostenrijks (Laibach) was. Op een hoge heuvel, midden in de stad, bevindt zich de burcht die makkelijk met een kabelbaan te bereiken is. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad. De autovrije binnenstad biedt volop leuke terrasjes en cafés. Daarnaast zijn de vele kerken, patriciër huizen en andere interessante bezienswaardigheden en kunt u er heerlijk wandelen langs de rivier Ljubljanica. In de middag heeft u tijd de stad op eigen gelegenheid te ontdekken.

Dag 4 – Postojna / Crikvenica
Voordat we naar Kroatië gaan brengen we een bezoek aan het wereldberoemde Postojnska Jama, het grootste en meest indrukwekkende grottencomplex van Europa. Met een treintje gaan we door de verschillende zalen en ziet de mooiste stalactieten, druipsteenpegels. De grot was al in 1213 bekend maar raakte in de vergetelheid. Per toeval werd hij herontdekt in 1818. Tegenwoordig is het de grootste toeristische attractie in Slovenië. Na het bezoek aan de grotten vervolgen we de reis naar Crikvenica aan de Adriatische kust waar we de komende vier nachten verblijven.

Dag 5 – Plitvice meren
Geniet u vandaag van een vrije dag en al het moois dat de omgeving u te bieden heeft? Of gaat u mee op excursie naar een prachtig natuurgebied. We brengen met onze gids een bezoek aan Nationaal Park Plitvice, één van de mooiste parken ter wereld. De 16 meren, die allen door prachtige watervallen met elkaar zijn verbonden, laten een schoonheid zien zoals alleen de natuur die kan scheppen. Het park valt onder de bescherming van de UNESCO en is de grootste toeristische trekpleister van Kroatië. We maken een wandeling door het park en genieten van de prachtige uitzichten en de natuur die misschien al in herfstkleur gehuld is. Door het ongerepte binnenland rijden we weer terug naar ons hotel (dagtocht exclusief, kosten € 55, bij boeking op te geven).

Dag 6 – Vrije tijd of boottocht
Vandaag een vrije dag om in alle rust te genieten van de omgeving van het hotel en bij te komen van alle indrukken van de afgelopen dagen. Maakt u gebruik van de faciliteiten van het hotel of maakt u een wandeling door het dorp? Vandaag is het mogelijk om optioneel deel te nemen aan een boottocht) om zo het land vanaf het water te aanschouwen. De boottocht voert langs de kustlijn van het land (exclusief, kosten € 25,- / bij boeking op te geven). In de avond genieten we nog een laatste keer van het diner in het hotel.

Dag 7 – Krk – wijnproeverij
Onze standplaats ligt nabij het eiland Krk, ook wel het Gouden Eiland genoemd. Krk is één van de grootste eilanden in de Adriatische zee en heeft veel natuurschoon, pittoreske havenstadjes en mooie stranden. Het wordt ook wel gezien als één van de mooiste eilanden van Kroatië, gelegen in de baai van Kvarner. We bereiken het eiland via de brug Krčki Most en onze gids laat ons alle mooie plekjes op Krk zien. We sluiten de dag af met een wijnproeverij alvorens we terug keren naar het hotel.

Dag 8 – Bled / Duitsland
We verlaten het mooie Kroatië, en rijden naar het meer van Bled, één van de bekendste bezienswaardigheden van Slovenië. Middenin het berglandschap ligt een prachtig meer met daarin een klein eilandje. Met het indrukwekkende kasteel aan de oever van het meer vormt dit een sprookjesachtig geheel. Na het bezoek aan Bled rijden we door de prachtige Alpen van Oostenrijk door naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Rosenheim. In het hotel staat een diner voor ons klaar.

Dag 9 – Terugreis
Via de Duitse autowegen rijden we, met diverse tussenstops, weer terug naar Nederland.

Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn!

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overnachtingshotel op de heen- en terugreis o.b.v. halfpension
 • 2 Overnachtingen in Hotel Creina in Kranj o.b.v. halfpension
 • 4 Overnachtingen in Hotel Katarina in Selce o.b.v. halfpension
 • StaGids Lubijana
 • Entree grotten Postojnska Jama
 • Gids Krk
 • Wijnproeverij
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 185,-
 • Optionele excursie Plitvice Meren € 55,-
 • Optionele excursie Boottocht dag 6 € 25,-

Extra informatie

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat 1a – bij de trappen)
Leeuwarden; P+R Kalverdijkje (Tijsmaweg 4)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Assen; v/d Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Meppel; McDonald’s

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Excursie Plitvice Meren dag 5 € 55,-
Boottocht op dag 6 € 25,-

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Oktober
 • € 989,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef