Dagtocht Paleis het Loo

Dagtocht Paleis het Loo

Het heden en verleden wordt tijdens de dagtocht naar het Paleis het Loo op een verrassende wijze met elkaar verbonden. De bezoeker wacht een warm welkom in een vorstelijke entree. Het Huis van Oranje en het Juniorpaleis bieden aansprekende presentaties, de paleisvertrekken zijn volledig heringericht en in de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen is de eerste grote expositie te zien. De tuinen, stallen en het paleis vormen opnieuw een prachtig en logisch geheel. Museum Paleis Het Loo is klaar voor de toekomst.

Dagprogramma dagtocht Paleis het Loo

Bij Witharen, ongeveer 6 km van Ommen, staat een Meubel- en Keramiekatelier met rondom een Beeldentuin. Een Saksische boerderij van meer dan 200 jaar oud met bijgebouwen, in oude stijl herbouwd, in  een landelijke, bosrijke omgeving. Het werk van Thea Dijkema en van Louis van Vilsteren is te bezichtigen in hun ateliers  en in de galerie. Als meubelmaker werkt Louis van Vilsteren in de werkplaats achter op het erf. Hij maakt meubels naar eigen ontwerp en in opdracht van anderen. Zijn werk is te bekijken in de voormalige schaapskooi, die inmiddels dienst doet als ontvangstruimte en galerie. Na aankomst beginnen we hier met 2 koffie/thee en een stuk gebak. Na de koffie is er een rondleiding door de beeldentuin en atelier. Aansluitend rijden we door naar Paleis het Loo waar op dit moment de expositie Nederland & Oranje is.

In Nederland & Oranje wordt vijf eeuwen Oranje-geschiedenis op een aantrekkelijke manier voor bezoekers van Paleis Het Loo samengevat. Een meterslange interactieve tijdlijn laat in één oogopslag alle Oranjes op een rij zien: van Willem van Oranje tot en met koning Willem-Alexander. In de tijdlijn ziet de bezoeker ook de belangrijke gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. De thema’s geven de bezoeker met tekst, beeld en animaties informatie over allerlei verschillende onderwerpen, zoals bijzondere Oranje-huwelijken, de inhuldiging, koninklijke kleding en Koningsdag. Leuke extra’s zijn de Oranje-stamboom en de kaart met Oranje-paleizen. Met de quizzen kunnen bezoekers hun kennis testen over de Oranjes. Na afloop rijden we via een mooie route terug uw opstapplaats maar voordat we terug gaan zullen we eerst nog genieten van een goed verzorgd diner.

Onze sterke punten:
 • Persoonlijk contact voor en tijdens de groepsdagtocht
 • Wij bieden de hoogste kwaliteit en flexibiliteit tegen de scherpste prijs
 • Wij bieden groepsdagtochten volledig op maat aan
 • Wij werken met vaste betrouwbare partners
Uniek aan onze groepsdagtochten:
 • Wij bieden een uniek programma voor uw medereizigers
 • Bij onze groepsdagtochten heeft u geen verrassingen achteraf, in de reisomschrijving staat omschreven wat bij de prijs is inbegrepen

Wij zijn ISO 9001/14001 gecertificeerd en in het bezit van het Veiligheidsdocument. Wij voldoen daarmee aan de strengste eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Tevens zijn wij aangesloten bij het SGVR garantiefonds en KNV. Bij Veenstra Reizen kunt u een groepsdagtocht regelen naar uw favoriete bestemming waarbij de hoogste veiligheidseisen altijd in acht zijn genomen.

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Vervoer
 • 2x Koffie/thee met gebak
 • Rondleiding atelier en beeldentuin
 • Rondleiding Paleis het Loo
 • 3-Gangendiner

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag groepsdagtochten / personeelsuitjes
Persoonsgegevens
Aanhef *
Reisgegevens
Aantal reizigers
Extra (door middel van aanvinken)
Wenst u lid te worden van onze nieuwsbrief?
© Veenstrareizen 2024
Ontwikkeld met Lef