Ferrari & Lamborghini (8 dagen)

ferrari reis Italië Locarno busreis busreis Centovalli Express

Ooit geweten waarom raceauto’s zo snel gaan? Tijdens deze reis komt u er achter. Naast een uitgebreid bezoek aan de musea van Lamborghini en Ferrari nemen we een kijkje achter de schermen tijdens de fabriekstour van Lamborghini. Een unieke blik toont ons de verschillende modellen en licht een tipje van de sluier op van hun kunnen. Ook wanen we ons als snelheidsduivel op het circuit van Monza en sluiten we de reis af met een prachtige treinrit in de zuidelijke Alpen naar Locarno.

DAG 1 – Zuid Duitsland
Vanaf de opstapplaatsen gaan we op weg naar Italië. Het diner en overnachting zijn in de omgeving van het Zwarte Woud gereserveerd.

DAG 2 – Bologna
We doorkruisen de machtige Alpen in Zwitserland en rijden via Milaan naar de omgeving van Bologna gelegen in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. Het is een levendige universiteitsstad met een mix van brede hoofdstraten, smalle middeleeuwse straatjes en lange overdekte zuilengalerijen.

DAG 3 – Ferrari museum en rondleiding fabrieksterrein
Deze ochtend brengen we een bezoek aan het volledig gerenoveerde Ferrari museum ‘’Museo Ferrari’’ in Maranello. Het bevat een schitterende collectie Ferrari’s uit het verleden en heden. Daarnaast is er volop aandacht voor de successen in de autosport met verschillende Formule 1 wagens. Maar ook zijn er race-auto’s die hebben deelgenomen aan de legendarische 24 uur van Le Mans. Na afloop genieten we van de Ferrari Factory & Track tour. Met de bus rijden we over het fabrieksterrein en het unieke testcircuit van Ferrari. We zien de diverse Ferrari’s vanaf de carrosserie tot wagen die klaar zijn om het terrein te verlaten. Op het testcircuit worden regelmatig de nieuwste modellen getest. Tijdens deze tour komen we niet in de fabriek.

DAG 4 – Lamborghini fabriek / Pagani fabriek (optioneel)
Na het ontbijt kunnen liefhebbers een bezoek brengen aan de Pagani fabriek en het museum. Geen enkel ander automerk heeft het voor elkaar weten te boksen om zo groot en geliefd te worden bij mensen over de hele wereld. We krijgen een blik achter de schermen van de assemblagelijn, waar o.a. de peperdure Huayra, en Utopia worden gebouwd (optionele excursie , toeslag € 55,- p.p.). Als alternatief kunt u kiezen de ochtend te besteden in de mooie stad Bologna, dat met het openbaar vervoer (ticket inbegrepen) te bereiken is. ’s Middags brengen we een bezoek aan de Lamborghini fabriek die het afgelopen jaar zijn deuren weer voor publiek opende. Wij nemen een kijkje in de productielijn van onder andere de V12 hybride tot aan de V10. We zien bijvoorbeeld hoe het interieur gemonteerd wordt en hoe de carrosserie samenkomt met de krachtige V10-motor. De tour door de fabriek is een onvergetelijke ervaring en laat ons de meest bijzondere plekken zien. Daarnaast komen we er in het Lamborghini museum achter hoe het bedrijf toekomstgericht werkt en telkens een stap in de tijd vooruit werkt. Het museum herbergt een aantal van de meest kostbare Lamborghini schatten uit het verleden en heden.

DAG 5 – Monza en Milaan
Het Racecircuit van Monza is één van de oudste Formulie 1 circuits. De lengte van het Circuit is ongeveer 5,8 km en tijdens de Grand Prix worden er 53 rondes gereden. Het circuit staat bekend om z’n lange rechte stukken, listige chicanes, veel inhaalmogelijkheden en vooral veel snelheid. Maar liefst driekwart van het circuit wordt vol gas gereden! Vandaag krijgen we een rondleiding bij het circuit waarbij we een kijkje nemen in het gebouw en het podium. Met de bus rijden we een rondje over het circuit en zien we of deze dezelfde snelheid haalt als Verstappen. In de middag brengen we een bezoek aan Milaan. De stad staat bekend als industrie- en modestad. Daarnaast staat Milaan bekend om de oude trams die er hun geschiedenis hebben. Een rondje met een ouderwetse tram is zeker de moeite waard. Het is mogelijk een stadswandeling met een gids bij te boeken (optioneel – kosten € 15,- p.p.). We overnachten in de omgeving van Milaan.

DAG 6 – Centovalli treintocht en Locarno
Op onze reis naar Zwitserland maken we de Centovalli (honderd dalen) treintocht. De trein vertrekt vanaf het station van Domodossola en rijdt ons over het bijna 60 kilometer lange smalspoor van de Centovalli Express. Eem bijzondere tocht over duizelingwekkend hoge viaducten, langs diepe kloven en bulderende watervallen, door lichte kastanje bossen, vruchtbare wijnstreken, door tunnels en scherpe bochten (onder voorbehoud van de juiste weersomstandigheden). Het traject eindigt in het Zwitserse Locarno dat al meer dan honderd jaar een populaire toeristische bestemming is. De stad aan de noordkant van het Lago Maggiore wordt beschouwd als de zonnigste en warmste stad van Zwitserland met zo’n 2300 zonuren per jaar. Dankzij het milde klimaat heeft Locarno een mediterrane plantengroei. De palmbomen, citroenbomen en prachtig bloeiende bloemen en planten geven de stad een bijzondere charme. Na vrije tijd in Locarno rijden we naar ons hotel in de omgeving van Bazel voor diner en overnachting.

DAG 7 – Zuid-Duitsland 
Vanochtend genieten we van vrije tijd in Bazel. Het is de oudste universiteitsstad van Zwitserland. Bekijk het rijk versierde stadhuis van rood zandsteen en de romaans-gotische domkerk op het grote marktplein. Ontdek daarnaast de oude binnenstad waarbij u langs boetiekjes, antieke boekenwinkels, maar ook winkels van moderne designers wandelt. Vergeet niet een traditionele Basler honingkoek te proberen in het ‘Läckerli Huus’. Aansluitend rijden we naar ons hotel in het noorden van het Zwarte Woud.

DAG 8 – Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we over de Duitse snelwegen terug naar Nederland. Vanaf hier wordt ieder naar de verschillende opstapplaatsen gebracht.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 7 overnachtingen in middenklasse hotels o.b.v. halfpension
 • 2-persoonskamer met douche en toilet
 • Entree en rondleiding Lamborghini fabriek en museum
 • Entree Ferrarimuseum Maranello
 • Panorama Factory Tour Ferrari
 • Monza Circuit Tour
 • Treinticket Bologna v.v
 • Centovalli treintocht Domodossola-Centovalli
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 220,-
 • Museum & fabriekstour Pagani € 55,-
 • Stadswandeling Milaan € 15,-

Extra informatie

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat 1a – bij de trappen)Geen tijdstip beschikbaar
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)Geen tijdstip beschikbaar
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35Geen tijdstip beschikbaar
Assen; v/d Valk HotelGeen tijdstip beschikbaar
Hoogeveen; Parkeerstrook Zuidwoldigerweg (thv Hotel Hoogeveen)Geen tijdstip beschikbaar
Meppel; McDonald’sGeen tijdstip beschikbaar
Zwolle; Lübeckplein (Hanzelaan – station zuidzijde)Geen tijdstip beschikbaar
Duiven; Parkeerterrein Ratio 6aGeen tijdstip beschikbaar

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

April
 • € 1279,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef