Baie de Somme – ongerept Picardië (6 dagen)

Op korte afstand van de Frans-Belgische grens ligt de Baie de Somme. Het gebied is enigszins onbekend voor wat betreft toerisme maar toch erg mooi met schilderachtige plaatsen en machtige krijtrotsen. Met een stoomtrein rijden we door de idyllische omgeving; maken kennis met een ciderboerderij en brengen een bezoek aan de Notre Dame van Amiens. Liefhebbers maken een boottocht (RIB-boot) langs de grootste zeehondenkolonie van Europa.

DAG 1 – Heenreis
Vanaf verschillende opstapplaatsen rijden we naar ons hotel in de badplaats Berck-sur-Mer waar ons hotel voor de komende nachten is gereserveerd.

DAG 2 – St. Valery sur Somme
Met een stoomtrein maken we vanuit Crotoy een aangename tocht door de Baie de Somme. We passeren sluizen, de baai, moerassen en verrassende landschappen. De rit eindigt bij station Saint-Valery-sur-Somme waar u gelegenheid voor de lunch heeft. Probeer bijvoorbeeld eens de Picardische pannenkoeken. Het plaatsje wordt gekenmerkt door een brede boulevard aan het water, het middeleeuwse centrum met nauwe straatjes en kleurrijke huisjes met bebloemde gevels. Tussen Le Crotoy en Saint Valery-sur-Somme leeft de grootste zeehondenkolonie van Frankrijk. Daarom kunnen we aan het einde van de middag een zeehonden boottocht maken aan boord van een RIB-boot. Een RIB-boot is een kruising tussen een opblaasbare motorboot en speedboot (excursie optioneel, € 45 p.p.). Na afloop keren we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

DAG 3 – Le Treport en ciderproeverij
Vanochtend brengen we een bezoek aan de havenstad Le Treport. Hier liggen de hoogste krijtrotsen van Europa (106 meter hoog). Geniet van vrije tijd in de verschillende havens en ontdek de gekleurde vakwerkhuizen en gezellige pleintjes. De top van de krijtrotsen bereiken we binnen 5 minuten met de kabelbaan (gratis). Vanaf hier is het uitzicht op de stad en de kust adembenemend. In de middag maken we een klein uitstapje naar Normandië dat bekend staat om zijn cider. We bezoeken het Parc et Vergers les Prés. Hier wordt cider gemaakt van appels uit de eigen boomgaard van 9 ha. De familie vertelt u alles over de geschiedenis van hun bedrijf en laat zien hoe verschillende appeldranken worden gemaakt. Na een proeverij rijden we terug naar ons hotel.

DAG 4 – De tuinen van Valloires en Montreuil-sur-Mer
De tuinen van Valloires zijn één van de kleurrijkste bezienswaardigheden van Picardië. In deze tuin van 8 ha vinden we een verzameling van ruim 5000 planten, afkomstig uit Azië tot Noord-Amerika. Afhankelijk van de tijd van het jaar staan er irissen, dahlia’s, asters, krokussen of magnolia’s in bloei. In de middag worden we rondgeleid in de citadel van Montreuil-sur-Mer. De citadel is een historisch monument wat u bezocht moet hebben. Het is een voormalig koninklijk kasteel dat bescherming bood aan de stad. Van het kasteel zijn de poort en verschillende torens bewaard gebleven.

DAG 5 – Vrije ochtend en Notre-Dame van Amiens
Geniet deze ochtend van vrije tijd in ons gastdorp Berck-sur-Mer. In de middag rijden we naar Amiens. De stad werd gesticht door de Romeinen maar is tegenwoordig een hippe stad met een historisch centrum. Overal zijn leuke winkels en pleintjes. We nemen een kijkje in de Notre-Dame van Amiens. Deze gotische kathedraal is de grootste van Europa. De kathedraal is rijk aan grootse en gedetailleerde versieringen. Na vrije tijd in de stad keren we terug naar ons hotel.

DAG 6 – Lille / terugrei
We nemen afscheid van ons hotel en rijden naar Lille. De stad is de meest Vlaamse stad van Frankrijk en staat wel bekend als het ‘Parijs van het Noorden’. De prachtige huizen, pleinen en gebouwen in het oude deel van Lille herinneren aan de rijke tijd die Lille als industriestad had. Na dit bezoek zetten we koers naar het noorden van ons land waar ieder naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Hotel Regina & Spa
Het Hotel Regina ligt in een woonwijk in Berck-sur-Mer, op slechts 350 meter van het zandstrand. De kamers zijn voorzien van televisie, kluisje en een badkamer met bad of douche en föhn. Iedere ochtend genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet terwijl er in de avond traditionele en picardische specialiteiten worden geserveerd. Het wellnesscentrum heeft een binnenzwembad, een hot tub, een sauna en een schoonheidscentrum. Voor het gebruik van deze voorzieningen gelden toeslagen. Uw kamer is minimaal voorzien van een eigen badkamer met bad/douche en toilet.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis in comfort class touringcar
 • 5 Overnachtingen in Hotel Regina & Spa in Berck-sur-Mer o.b.v. halfpension
 • 2-persoonskamer met bad/douche en toilet
 • Rit per stoomtrein door Baie de Somme
 • Rondleiding en ciderproeverij
 • Entree Jardins de Vollaires
 • Entree en rondleidng Citadel Montreuil-sur-Mer
 • Entree Notre-Dame Amiens
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 190,-
 • Optionele excursie Rib-boot € 45,-

Extra informatie

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat – bij de trappen)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Meppel; McDonald’s
Zwolle; Lübeckplein
Utrecht; P+R Westraven – Griffioenlaan

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Juli
 • € 689,-

  Adres:
  Tijd:
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef