Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ruim aanbod

Wandelvakantie Zweden (6 dagen)

Wandelvakantie Zweden Busreis wandelen Zweden Bus Wandelreis Zweden

De populaire Skaneleden-wandelroute voert meer dan 1000 kilometer door de schilderachtige natuur- en cultuurlandschappen van de Zuid-Zweedse provincie Skane (Skåne). Op deze reis hebben wij etappes voor u samengesteld die veel afwisseling bieden: In het binnenland steekt u een bergrug over en een route voert u naar de kust, naar mooie zandstranden en indrukwekkende rotsformaties.

Naast de wandeltochten is er voldoende tijd om de culturele hoogtepunten van de regio te verkennen. Hiertoe behoren historische steden als Malmö en Lund, het kasteel Sofiero met zijn prachtige park en een 150 jaar oude keramiekfabriek waar nog op traditionele wijze wordt gewerkt. Dus pak uw wandelschoenen in en ontdek de mooiste plekjes van Zuid-Zweden.

smart

Dag 1 Aankomst Travemünde – Veerboot
Aankomst in de Hanzestad Lübeck in het uiterste noorden van Duitsland. Het is bekend om zijn prachtige middeleeuwse oude stad, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Vooral de Holstenpoort en het stadhuis zijn indrukwekkend. Lübeck heeft ook bezienswaardige kerken, zoals de Sint-Pieterskerk met zijn prachtige uitzicht en de kathedraal met twee torens. s Avonds kunnen wij u een maaltijd aanbieden in een rustiek, typisch Noord-Duits restaurant (tegen betaling). Niet ver weg ligt het bekende Oostzeekuuroord Travemünde met zijn mooie, lange zandstrand. In de late avond is het tijd om de trossen los te gooien: een veerboot van de Finnlines brengt u ‘s nachts naar Zweden.

Dag 2 Malmö – stadstour van Malmö en Lund
Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord bereikt u Malmö, de derde grootste stad van Zweden. Hier wordt u verwacht voor een stadstour. U zult onder andere het hoogste gebouw van Scandinavië zien – de spectaculaire “Turning Torso”, die 190 m hoog de lucht in rijst. Maar Malmö presenteert zich niet alleen modern: Historische flair vindt u op het “Stortorget”, waar het prachtige stadhuis en de kerk St. Petri staan, en op de vesting Malmöhus Castle. Wat dacht u van een pauze op het plein “Lilla Torg” na afloop? Hier vindt u mooie vakwerkhuizen en restaurants en cafés. Na een korte busrit, gaat de tour verder met een begeleide stadswandeling in Lund. De levendige stad heeft prachtige parken, een van de grootste universiteiten van Zweden en een bruisend cultureel leven. Er zijn verschillende theaters en bioscopen, een kunstgalerie en ontelbare cafés. De belangrijkste bezienswaardigheid is de kathedraal uit de 12e eeuw. Bijzonder opmerkelijk zijn het prachtig bewerkte altaarschrijn en de crypte. De astronomische klok dateert uit de 15e eeuw en toont een figuur die tweemaal per dag ronddraait. Daarna rijdt u naar uw hotel in Malmö.

Dag 3 Wandeling: Uitzicht op zee en zandstranden
Vandaag staat een excursie met gids op het programma: u bezoekt het kleine schiereiland Falsterbo ten zuidwesten van Malmö. Onderweg ligt het dorpje Höllviken, waar u het Fotevikens Museum kunt bezoeken (optioneel): de meer dan twintig gereconstrueerde Vikinghuizen geven de bezoekers inzicht in de manier van leven zo’n 1000 jaar geleden. In de zomer wordt het gebied bevolkt door “Vikingen” die ook oude ambachten demonstreren. Achter Höllviken begint het schiereiland Falsterbo, dat wordt gekenmerkt door lange zandstranden met mooie, kleurrijke strandhuisjes. Falsterbo is ook zeer belangrijk voor trekvogels: in de herfst verzamelen zich hier tot 500 miljoen vogels alvorens hun lange reis naar het zuiden voort te zetten. Geografisch gezien vormt het schiereiland de grens tussen de Oostzee en de Öresund. Tijdens een wandeling ziet u prachtige stranden en strandweiden.

Wandeling: ca. 8 km, gemakkelijk. Meer dan de helft van de etappe gaat over asfalt- of grindpaden.

Dag 4 Begeleide wandeltocht over Romeleasen
Vandaag rijdt u eerst met uw gids naar Genarp. Vanaf hier leidt een wandeling over de beboste bergketen Romeleasen. De bossen hier worden gedomineerd door knoestige beuken en sparren. Vanaf het 175 meter hoge Romeleklint, het hoogste punt in de omgeving, heeft u een prachtig uitzicht tot aan de Öresund. Wat dacht u van een lunch (tegen betaling) in het restaurant “Heaven” van het hotel “The Lodge” op Romeleasen? Ook vanaf hier heb je een heel mooi uitzicht.

Wandeling: ca. 8 km, gemakkelijk, heuvelachtig terrein, enkele steile stukken over natuurlijke paden.

Dag 5 Sofiero kasteel en ambachten – Veerboot
Na een korte busrit bereikt u het kasteel van Sofiero, dat aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd als zomerresidentie voor kroonprins Oskar en zijn vrouw. In het prachtige park wacht u een rondleiding, waarbij u meer dan 10.000 rododendrons kunt bewonderen! Als ze in bloei staan (meestal in mei/juni), zijn ze een fantastisch, kleurrijk schouwspel. Daarna bezoekt u de Wallakra keramiek fabriek. Twee vrouwen (Åsa en Nicole) potten hier kannen, bekers, borden en nog veel meer. Het bakken gebeurt vier keer per jaar, en de oven moet drie dagen lang om de 30 minuten (dag en nacht!) met de hand worden gestookt met houtskool. Na het bakproces heeft de enorme steenoven ongeveer drie weken nodig om af te koelen, pas dan kan hij op een kleine plaats worden geopend. Het duurt nog een week voor je het keramiek uit de oven kunt halen. Het laden en lossen van de oven alleen al neemt 3 weken in beslag. De afgewerkte keramiek – elk stuk handgemaakt en uniek – wordt vervolgens verkocht in hun eigen winkel. In het rustieke restaurant krijg je een kleine versnapering. Daarna terugreis naar Malmö, hier heet het ‘s avonds “losgooien”, een veerboot van de Finnlines brengt u ‘s nachts naar Travemünde.

Dag 6 Travemünde – reis naar huis
Om 07.00 uur komt u aan in het Oostzeekuuroord Travemünde. We vervolgen de terugreis naar uw opstapplaats.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Vervoer per luxe touringcar
 • Overtocht Travemünde-Malmö v.v. incl. ontbijt in 2-pers. binnenhut
 • Overnachting aan boord in een 2-persoonsslaapcabine o.b.v. LO
 • 3 Overnachtingen in een Middenklasse hotel in Malmö o.b.v. halfpension
 • Diner in Lübeck en Malmö
 • Stadswandeling Malmö en Lund (5 uren)
 • 2 Dagexcursies o.l.v. een wandelgids
 • Bezoek Wallakra Keramikfabriek inclusief rondleiding en snack
 • Entree Slot en Park Sofiero
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer/hut € 99,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Heerenveen; Carpool t/o McDonald’s
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Zuidbroek; v/d Valk Hotel
Winschoten; NS-Station

 

U dient in het bezit te zijn van een geldig Europees identiteitsbewijs of paspoort.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon


Augustus
 • € 699,-
  © Veenstrareizen 2021
  Ontwikkeld met Lef