Wandelen in sprookjesachtig Wales (8 dagen)

Busreis Wales Pembrokeshire busreis Excursiereis Wales

Met 870 mijl aan ononderbroken kustpaden, prachtige nationale parken en eeuwenoude dorpjes is Wales een paradijs voor wandelaars. Een gids begeleidt ons wanneer we de mooiste routes met gevarieerde landschappen ontdekken. Op de hoogste top van Snowdonia, maar ook langs de kusten en in de binnenlanden. Maar Wales biedt meer. De zangerige taal doet sprookachtig aan en waarom heeft Wales die draak in zijn vlag? Heeft dat misschien iets met de talloze legendes te maken? Een prima idee om dat tijdens deze reis uit te zoeken.

DAG 1 – IJmuiden-Newcastle
In de middag vertrekken we vanaf de opstapplaatsen naar IJmuiden. Hier ligt de luxe cruiseferry van DFDS voor ons klaar om de oversteek naar Newcastle te maken. Geniet aan boord van de verschillende entertainment mogelijkheden waaronder belastingvrij winkelen, een cinema, entertainment in de bars of geniet van een wandeling aan boord.

DAG 2 – Chester
Na een vroeg ontbijt volgt de ontscheping en rijden we door het Engelse landschap naar Chester, net onder Liverpool. Chester wordt omringd door 3 kilometer aan Romeinse en middeleeuwse stadsmuren. De vakwerkhuizen in het centrum hebben unieke ‘Rows’. Deze galerijen leiden ons langs verschillende winkels. Ontdek hoe de Romeinen de stad hebben ontworpen, wandel langs oude torens en poorten en neem een kijkje bij het Romeinse amfitheater. Aansluitend reizen we verder naar ons hotel in Betws-y-Coed waar we de komende 2 nachten blijven.

DAG 3 – Anglesey / Conwy
Deze ochtend rijden we naar het schiereiland Anglesey. Een redelijk vlak eiland waar vandaan ook de ferry’s naar Ierland vertrekken. Het eiland werd door prehistorische boeren bewoond en heeft veel historische vindplaatsen. We zien er pittoreske dorpjes, havenplaatsjes en een landschap met heuvels en kliffen. De wandeling leidt ons naar Llanddwyn Island met z’n rijke geschiedenis. Het biedt de lieflijke vuurtoren Twr Mawr, wat grote toren betekent en de ruïne van St Dynwen, ooit een belangrijke pelgrimsplaats. Als we eenmaal weer in de bus zitten rijden we noordwaarts. Maar voordat we het vasteland bereiken wilt u vast nog op de foto bij een van de langste plaatsnaambordjes ter wereld, namelijk die van het dorpje Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Kortweg ook Llanfair PG genoemd. Dan volgen we de noordelijke route langs de kust naar het kleurrijke stadje Conwy. Breng hier een bezoek aan het gelijknamige kasteel, bezoek verschillende musea; neem een kijkje in het kleinste huis van Groot-Brittanië of maak een wandeling over de stadsmuren.

Route: ca. 13 km. Duur: ca. 4 uur. Hoogteverschil: ca. 500 meter. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

DAG 4 – Snowdon Mountain
De tocht van vandaag leidt ons naar de hogere regionen van de Snowdon. Met de Snowdon Mountain railway reizen we vanaf Llanberis door de bergen van het Snowdon National Park. Een prachtig berglandschap trekt aan ons voorbij als we naar boven gaan. Onze gids neemt ons mee omhoog op de Snowdon. Hier hebben we een geweldig uitzicht op het ruige landschap van Wales. Bij helder weer kunnen we nog veel verder kijken. Daarna dalen we weer af naar de plek waar de bus staat. In de middag rijden we naar ons hotel in Llandrindod Wells waar diner en overnachting zijn gereserveerd.

Route: ca. 13 km. Duur: ca. 4 uur.

Hoogteverschil: ca. 500 meter. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

DAG 5 – Hay-on-Weye / Brecon Beacons
Voordat we beginnen aan onze wandeltocht van vandaag brengen we een bezoek aan het plaatsje Hay-on-Weye, gelegen aan de rand van de Brecon Beacons. Het staat bekend als het boekenstadje. In het kleine stadje bieden maar liefst 40 boekwinkeltjes hun waren aan. Na vrije tijd rijden we naar de zuidelijke hellingen van het Fforest Fawr massief. Hier ligt het watervallenland van Nationaal park Brecon Beacons verstopt. Met onze gids wandelen we de populaire route langs de Mellte rivier die eerst in een grote grot verdwijnt en ons later leidt naar vier spectaculaire watervallen. Iedere waterval is indrukwekkend, maar de laatste is het mooist. Durft u over de gladde rotsen achter de waterval te wandelen? Na terugkomst rijden we naar ons hotel nabij Swansea. Hier verblijven we de komende 2 nachten.

Route: ca. 13 km. Duur: ca. 3 uur. Hoogteverschil: ca. 500 meter. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

DAG 6 – Pembrookshire Coast path
Er staat vandaag een wandeling door het Pembrokeshire National Park op het programma. In dit pure kustgebied wandelen we een stuk langs de ruige kust van het Pembrokeshire Coastpath. Het 300 km lange kustpad is één groot natuurmonument van rotskliffen, kleine strandjes en schilderachtige vissersdorpjes. Het pad voert meestal rakelings langs kliffen en daalt regelmatig steil af naar baaien met zand- of kiezelstranden die onophoudelijk worden bewerkt door de beukende golven. Naast adembenemende uitzichten is er ook in de natuur veel te zien. Als we klaar zijn met de route staat de touringcar voor ons klaar om ons naar het plaatsje Tenby te brengen. De kleurige huisjes en het uitgestrekte zandstrand, evenals de middeleeuwse stadswallen met de toegangspoort maken het plaatsje zo aantrekkelijk. Na vrije tijd keren we terug naar ons hotel.

Route: ca. 13 km. Duur: ca. 3 uur. Hoogteverschil: ca. 500 meter. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

DAG 7 – Castle Combe / Oxford
We verlaten ons hotel en rijden oostwaarts naar de Cotswolds, het meest pittoreske gebied in Engeland. Hier ligt het plaatsje Castle Combe. Ooit werd het als mooiste dorp van het land verkozen door onder andere de prachtige honingkleurige cottages. Het kleine dorp heeft zelfs een racecircuit. Na vrije tijd hier wordt het tijd onze reis naar universiteitsstad Oxford te vervolgen. Hier staat de architectuur hoog in het vaandel. In het centrum vinden we veel koepels en kantelen van de colleges en bibliotheken die bij Oxford University horen. De meeste gebouwen zijn eeuwenoud en hebben al vele beroemdheden door hun poorten verwelkomd. Met een plattegrond van het toeristenbureau kunt u er een mooie wandeling maken. Dan reizen we verder naar Harwich waar de ferry van Stena Line voor ons klaar ligt om ons tijdens een nachtelijke overtocht naar Hoek van Holland te varen.

DAG 8 – Terugreis
Aan boord genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet waarna we van boord gaan. Later in de ochtend wordt ieder naar zijn eigen opstapplaats gebracht.

U dient voor deze reis te beschikken over een goede conditie en wandelschoenen met een goed profiel.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overtocht DFDS IJmuiden-Newcastle
 • 2-persoonsbinnenhut o.b.v. logies/ontbijt
 • 5 Overnachtingen in Middenklasse hotels in Wales o.b.v. halfpension
 • 2-persoonskamer met douche en toilet
 • Bezoek Chester
 • Gidswandeling Anglesey
 • Bergtreinrit Snowdon Mountain Railway
 • Gidswandeling Snowdonia National Park
 • Gidswandeling Brecon Beacons
 • Gidswandeling Pembrokeshire Coast Path
 • Overtocht Hoek van Holland – Harwich
 • 2-persoonsbinnenhut o.b.v. logies/ontbijt
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 310,-

Extra informatie

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat 1a – bij de trappen)
Leeuwarden; P+R Kalverdijkje (Tijsmaweg 4)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Meppel; McDonald’s

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Juni
 • € 1349,-
  © Veenstrareizen 2024
  Ontwikkeld met Lef