Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ruim aanbod

Wandelvakantie Rügen (5 dagen)

De wandelpaden voeren u langs weelderige, groen begroeide steile hellingen en prachtige zandstranden. De prachtige natuur en de fantastische stranden, evenals charmante stadjes, nodigen uit voor een heerlijke vakantie.

Dag 1 – Heenreis
Vertrek vanaf uw opstapplaats richting Rügen. Dit prachtige eiland aan de Oostzeekust in Noord-Duitsland dat met een brug verbonden is aan het vaste land kenmerkt zich door prachtige stranden, gezellige havens en karakteristieke dorpen. De prachtige natuur met zijn witte krijtrotsen nodigt uit voor heerlijke wandelingen.

Dag 2 – Wandeling van Sellin naar Binz – 10 km
Vandaag start u vanuit Sellin voor een gemakkelijke wandeling langs de kust naar Binz. Geniet van prachtige vergezichten en bezoek het monument van de “Finse krijger”. Voorbij het mystieke “Zwarte Meer”, genesteld in een sprookjesbos, wandelt u langs kronkelende paden door het zuidoostelijke Rügen-biosfeerreservaat. Uw gids vertelt u de verhalen uit de legendarische wereld van het Rügische sprookje. Een comfortabele route van ca. 10 km brengt u naar Binz, een badplaats met een historische architectuur. De toeristenbelasting in Binz is ter plaatse te betalen.
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Dag 3 – Excursie naar Hiddensee – 7 km
Vandaag neemt u de veerboot van Schaprode naar het eiland Hiddensee. Het kleine, langgerekte Oostzee-eiland Hiddensee ligt voor het eiland Rügen in het Westen. In de 4 plaatsen Kloster, Grieben, Vitte en Neuendorf-Plogshagen wonen ca. 1300 inwoners op een oppervlakte van het 17 km lange en op sommige plaatsen slechts 125 m brede eiland. Het autovrije eiland staat bekend om zijn charmante natuurgebied met unieke flora en fauna, om zijn mooie zandstranden langs de westkust en om zijn mooie dorpjes. Verken het eiland te voet met een lokale wandelgids. Sinds het eiland rond 1880 door kunstenaars, b.v. Gerhart Hauptmann, Käthe Kruse, Bert Brecht en Franz Kafka werd ontdekt, ontwikkelde het zich tot een populair recreatiegebied.
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Dag 4 – Excursie Juliusruh – Cape Arkona – Putgarten – 10 km
De bus gaat naar Juliusruh en van daaruit begint de wandeling naar Kaap Arkona. Het wandelpad leidt langs de hoge oever met een prachtig uitzicht over de Oostzee naar het geklasseerde vissersdorpje Vitt (ca. 8 km). Hier kunt u de kleine bankkapel, het kleine stadscentrum en de haven bezoeken. De wandeling gaat verder langs de Hohufers langs de overblijfselen van de voormalige Slavische kasteelwal naar Kaap Arkona (ongeveer 1,5 km).
Moeilijkheidsgraad: grotendeels vlak. De paden zijn geplaveid met zand- en steenplaten.

Dag 5 – Terugreis
Vandaag begint de reis naar huis met veel nieuwe indrukken.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Vervoer per luxe touringcar
 • Lunchpakket op de heenreis
 • 4 overnachtingen in een 2-persoonskamer o.b.v. halfpension
 • 3 tot 4 uur durende wandeling o.l.v. een gids Sellin-Binz
 • Dagexcursie Hiddensee incl. wandeling o.l.v. een gids
 • Overtocht Schaprode-Kloster
 • Dagexcursie incl. wandeling o.l.v. een gids Juliiusruh-Kap Arkona-Puttgarden
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SGVR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 120,-

Extra informatie

Buitenpost
Leeuwarden
Heerenveen
Drachten
Leek
Hoogkerk
Zuidbroek
Winschoten

 

U dient in het bezit te zijn van een geldig Europees identiteitsbewijs of paspoort.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon


Juni
 • € 579,-
  © Veenstrareizen 2021
  Ontwikkeld met Lef