Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Wandelvakantie Normandië (7 dagen)

Wandelvakantie Normandië Wandelvakantie Normandië Wandelvakantie Normandië

Dag 1 – Heenreis
We vertrekken vanochtend vroeg vanuit uw opstapplaats richting Frankrijk. Aan het eind van de middag komen we aan in ons hotel in Ouistreham, waar we aanschuiven voor het diner.

Dag 2 – Parc Natural regional des Boucles de la Seine
Vandaag gaat de wandeling door het prachtige natuurgebied Parc Natural regional des Boucles de la Seine in de directe omgeving van Rouen. Dit gebied, gelegen aan de oevers van de Seine tussen Le Hâvre en Rouen, heeft een rijke natuur. De kronkelende Seine is al sinds eeuwen de levensader die Parijs met de zee verbindt. U zal worden verrast door de bosrijke omgeving en de méér dan pittoreske dorpjes en vergezichten over de Seine. Typisch voor de streek zijn de Chaumières, vakwerkhuisjes met rieten daken. Op de bovenrand van de daken groeien gele irissen.
Dat is bedoeld om vocht op te nemen uit de dakbedekking, maar het ziet er ook geweldig uit. Vieux-Port is een van de meest schilderachtige dorpjes in dit gebied. Onder leiding van een gids wandelen we vandaag een etappe van de 53 kilometer lange ‘Route des Chaumières’ die door dit gebied loopt.
Duur: ca. 2,5 uur (9 km), moeilijkheidsgraad: gemakkelijk.

Dag 3 – Etretat en Honfleur
Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar Etretat. Bij Etretat bevinden zich onvergetelijk mooie, spierwitte krijtrotsen. Vanaf een afstandje lijkt het net of een stenen olifant zijn slurf in de golven van de zee steekt. En daarnaast steekt een enorme rotsige naald fier uit het water op. Een plek om uitgebreid te fotograferen en nooit meer te vergeten. Onder leiding van onze gids maken we een prachtige wandeling langs de kust en klimmen we naar de kalkrots met de naam Falaise d’Amont. Vanaf daar heeft u een geweldig uitzicht op Etretat, u kunt er mooie foto’s maken van de beroemde ‘naald’ en de ‘olifant’. Na het bezoek aan Etretat bezoeken we de Honfleur. Honfleur is een prachtige plaats in Calvados, gelegen in het hart van Normandië.
De stad ligt direct aan de Normandische kust en beschikt over een pittoreske oude haven. In de stad kunt u genieten van historische gebouwen, mooie kerken en interessante musea.
Duur: ca. 3,5 uur (11,5 km), moeilijkheidsgraad: gemiddeld, makkelijk begaanbare paden.

Dag 4 – Cabourg
Na het ontbijt vertrekken we naar Le lieu Paillot. Via deze plaats maken we een prachtige wandeling naar Cabourg. Onderweg komen we langs prachtige highlights zoals Halle médiévale en Village d’art de Guillaume le conquérant, een schitterende reeks middeleeuwse huizen en binnenplaatsen. We eindigen onze wandeltocht in Cabourg. Deze charmante badplaats heeft prachtige stranden, is rijk aan cultuur en ademt een elegante Belle-Époquesfeer. De betoverende, onweerstaanbare kustplaats Cabourg is beroemd vanwege het vier kilometer lange zandstrand en de romantische ambiance met gebouwen uit de Belle Époque.
Duur: ca. 4,5 uur (16 km), moeilijkheidsgraad: gemiddeld, makkelijk begaanbare paden.

Dag 5 – Invasiestranden
Vanochtend na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we naar Arromanches. De badplaats Arromanches was bij de invasie één van de belangrijkste strategische doelen van de geallieerden. Ze wilden er een kunstmatige haven bouwen om zo de gelande troepen te kunnen bevoorraden met wapens en munitie. In de enige ronde bioscoopzaal van Frankrijk zien we een projectie van de film Normandy’s 100 Days. Daarna bezoeken we de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-mer, waar 10.000 soldaten begraven liggen die gesneuveld zijn in de oorlog. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog begon op deze plek de bevrijding van Europa met de dag die bekend staat als D-Day. Op de historische ochtend van 6 juni 1944 zijn drie miljoen geallieerde soldaten Het Kanaal overgestoken om Europa te bevrijden en een einde aan de oorlog te maken. Op de stranden zijn de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog te zien,
zoals de betonnen “caissons” in zee, bunkers en tanks. We maken een prachtige wandeling in de omgeving van Omaha Beach en bezoeken Pointe du Hoc. Deze naar voren stekende rotspunt had een strategische ligging langs de kust van Normandië. Aan het einde van de middag rijden we na een indrukwekkende dag naar ons hotel.
Duur: ca. 2,5 uur (9 km), moeilijkheidsgraad: gemiddeld, makkelijk begaanbare paden.

Dag 6 – Mont Saint Michel
Vandaag staat Mont Saint Michel op het programma. De Mont Saint-Michel is niet alleen een wereldberoemde toeristische trekpleister, het is ook een belangrijk en eeuwenoud bedevaartsoord. De gebouwen op de rotsige punt in het water zijn in verschillende perioden gebouwd maar vormen toch een indrukwekkend geheel. De Mont Saint-Michel is niet voor niets sinds 1979 Unesco-werelderfgoed. Samen met onze gids maken we een prachtige wandeling.

Dag 7 – Terugreis
Na het ontbijt is het tijd geworden Normandië weer achter ons te laten en beginnen we aan de terugreis met verschillende stops onderweg.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 6 overnachtingen in Hotel Ibis Styles Ouistreham o.b.v. halfpension
 • Wandelingen zoals omschreven o.l.v. onze reisleidster
 • Bezoek Honfleur
 • Entree Arromances 360
 • Bezoek Amerikaanse begraafplaats
 • Bezoek Pointe du Hoc
 • Bezoek Mont Saint Michel
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 275,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Assen; v/d Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Meppel; McDonald’s

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon


September
 • € 799,-

  © Veenstrareizen 2022
  Ontwikkeld met Lef