Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ruim aanbod

Wandelparadijs Cinque Terre (7 dagen)

Wandelreis Cinque Terre Busreis Cinque Terre Wandelen Cinque Terre

Kom met ons mee naar het prachtige Cinque Terre! Bewonder de kleurrijke gevels van de huizen, omringd door weelderige olijfgaarden en steile kliffen aan de ene kant en kleine natuurlijke haventjes met traditionele vissersboten en kristalhelder water aan de andere kant. De Cinque Terre is een paradijs voor wandelaars. Verken de dorpen en hun omgeving die zich als zwaluwnesten vastklampen aan de rotsachtige terrassen op prachtig aangelegde wandelpaden. Geniet niet alleen van de rust en ontspanning, maar ook van het steeds wijder wordende uitzicht op de helderblauwe zee en de groene wijngaarden, en van de warme zonnestralen die de kleurrijke muren van de huizen in de dorpen doen schitteren.

Pak uw wandelschoenen in en kijk met ons uit naar een ontspannende wandeltocht in deze unieke omgeving, waar de tijd een beetje lijkt te hebben stilgestaan.

Dag 1 Heenreis – overnachting Zuid Duitsland
Pak je wandelschoenen in. U reist naar de betoverende kust van Versilia, het vertrekpunt voor uw wandeltochten door de Cinque Terre. We vertrekken vanochtend vroeg vanaf uw opstapplaats voor het eerste deel van de heenreis. We overnachten in het Zuiden van Duitsland.

Dag 2 Aankomst Versiliakust
Na het ontbijt rijden we verder naar de betoverende kust van Versilia, waar we in de middag aankomen. We checken in bij ons hotel, ons vertrekpunt van de schitterende wandeltochten door de Cinque Terre.

Dag 3 Wandeling Levanto – Monterosso al Mare
Uw wandeling begint in Levanto, de “toegangspoort tot de Cinque Terre”. Na een wandeling door de stad, gaat u richting het Castello di Levanto. Aan het begin kunt u genieten van een prachtig uitzicht op Levanto en de kust. Langs de nederzetting Case San Carlo daalt u langzaam af naar Rocca Spaccata, een van de mooiste uitzichtpunten van de wandeling. Vanaf hier wandelt u door boomgaarden, wijnterrassen en gemengde bossen. Bijzonder indrukwekkend is de omweg naar Punta Mesco, langs de ruïnes van de kerk van Sant’Antonio, naar het panoramische punt ver boven de kust. Vanaf hier kunt u de hele kustlijn van Cinque Terre zien tot aan de rotseilanden voor de kust van Portovenere.

Duur: 4 uur, hoogteverschil: 400m.

Dag 4 Wandeling Corniglia – Volastra – Manarola
De wandelroute van vandaag is een van de mooiste wandelroutes van de Cinque Terre. Eerst neemt u de trein naar Corniglia, het kleinste dorp van de Cinque Terre. Via de Landrina met zijn bijna 400 treden bereikt u het centrum van het kleine dorp. Na een rondleiding begint de wandeling bergopwaarts door wijngaarden en olijfbomen. Het hoogtepunt van de wandeling is de Posa, het nog steeds grootste aaneengesloten wijnbouwgebied van de Cinque Terre. Na ongeveer 2 uur bereikt u Volastra met de kleine bedevaartskerk “Madonna della Salute”. Na een picknickpauze gaat u weer bergafwaarts naar Manarola.

Duur: 3 uur, hoogteverschil: 400m.

Dag 5 Wandeling Sestri Levante
We rijden naar Sestri Levante, waar u de wandeling begint na een wandeling door het oude stadscentrum. Over natuurlijke paden met gemakkelijke klimmetjes bereikt u het uitkijkplatform Punta Manara. Het zuidelijke voorgebergte van Monte Castello diende de kustbewoners als uitkijkpost om vroegtijdig voor piraten te waarschuwen. Geniet tijdens de wandeling van het overweldigende panorama over de Golfo del Tigullio met de brede baaien van Rapallo en Santa Margherita Ligure. Door een prachtig dennenbos maakt u een rondje om het schiereiland en komt u via goede paden weer terug in Sestri Levante. Daarna krijgt u een wijnproeverij waar u kunt genieten van de heerlijke wijn.

Duur: 3 uur, hoogteverschil 300m.

Dag 6 Terugreis 
Met veel nieuwe indrukken begint u na het ontbijt aan uw reis naar huis. Aan het eind van de middag komen we bij ons overnachtingshotel waar een heerlijk diner op ons staat te wachten.

Dag 7 Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan het laatste gedeelte van de terugreis en verwachten we eind van de middag weer terug te zijn bij uw opstapplaats met prachtige herinneringen op zak.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Vervoer per luxe touringcar
 • 4 Overnachtingen in goed Middenklasse hotel aan de Versiliakust o.b.v. halfpension
 • Overnachting op de heen- en terugreis o.b.v. halfpension
 • Wandeling Levanto-Monterosso o.l.v. een gids
 • Treinreis Morterosso-Levanto
 • Wandeling Corniglia-Volastra-Manarola o.l.v. een gids
 • Treinreis La Spezia-Corniglia
 • Treinreis Manarola-La Spezia
 • Wandeling Sestri Levante – Punta Manara – Sestri Levante met wandelgids
 • Wijnproeverij
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 135,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Haren; P+R Transferium
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)

U dient in het bezit te zijn van een geldig Europees identiteitsbewijs of paspoort.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon


Oktober
 • € 689,-
  © Veenstrareizen 2021
  Ontwikkeld met Lef