Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Wandelparadijs Cinque Terre (9 dagen)

Wandelreis Cinque Terre Busreis Cinque Terre Wandelen Cinque Terre

Kom met ons mee naar het prachtige Cinque Terre! Bewonder de kleurrijke gevels van de huizen, omringd door weelderige olijfgaarden en steile kliffen aan de ene kant en kleine natuurlijke haventjes met traditionele vissersboten en kristalhelder water aan de andere kant. De Cinque Terre is een paradijs voor wandelaars. Verken de dorpen en hun omgeving die zich als zwaluwnesten vastklampen aan de rotsachtige terrassen op prachtig aangelegde wandelpaden. Geniet niet alleen van de rust en ontspanning, maar ook van het steeds wijder wordende uitzicht op de helderblauwe zee en de groene wijngaarden, en van de warme zonnestralen die de kleurrijke muren van de huizen in de dorpen doen schitteren.

Pak uw wandelschoenen in en kijk met ons uit naar een ontspannende wandeltocht in deze unieke omgeving, waar de tijd een beetje lijkt te hebben stilgestaan.

Dag 1 Heenreis – overnachting Zuid Duitsland
Pak je wandelschoenen in. U reist naar de betoverende kust van Versilia, het vertrekpunt voor uw wandeltochten door de Cinque Terre. We vertrekken vanochtend vroeg vanaf uw opstapplaats voor het eerste deel van de heenreis. We overnachten in het Zuiden van Duitsland.

Dag 2 Aankomst Versiliakust
Na het ontbijt rijden we verder naar de betoverende kust van Versilia, waar we in de middag aankomen. We checken in bij ons hotel, ons vertrekpunt van de schitterende wandeltochten door de Cinque Terre.

Dag 3 Riomaggiore / Manarola / Vernazza / Monterosso
Vandaag krijgt u tijdens een soft hiking in de dorpen zelf een duidelijke indruk van de Cinque Terre en het lokale leven. We starten in Riomaggiore; hier maken we een panoramische rondwandeling om het dorp waarbij we langs de parochiekerk komen, gelegen boven het dorp. Daarna vertrekken we naar Manarola waar we eveneens een rondwandeling om het dorp
maken via een route met prachtige veruitzichten. Vervolgens gaan we door naar Vernazza, waar we via trappen en kleine steegjes naar het klooster lopen en bij één van de wachttorens wederom kunnen genieten van een fantastisch uitzicht. Het dorp Vernazza, gesticht rond het jaar duizend, biedt een uniek landschap gemaakt van droge stenen muren en velden met
uitzicht op de zee die kenmerkend zijn voor de schoonheid. De stad, edel en elegant, ontvouwt zich langs een kreek hal (Vernazzola stream) en wordt gedekt door steile en smalle straatjes die afdalen naar de hoofdweg en eindigt in een klein plein voor de jachthaven.Als laatste staat Monterosso op het programma, het meest noordelijke dorp van de Cinque Terre.

Dag 4 Wandeling Sestri Levante
We rijden naar Sestri Levante, waar we de wandeling starten in het oude stadscentrum. We vervolgen onze route over natuurlijke paden met gemakkelijke klimmetjes en bereiken het uitkijkplatform Punta Manara. Het zuidelijke voorgebergte van Monte Castello diende als uitkijkpost om de kustbewoners vroegtijdig voor piraten te waarschuwen. Geniet tijdens de wandeling van het overweldigende panorama over de Golfo del Tigullio met de brede baaien van Rapallo en Santa Margherita Ligure. Door een prachtig dennenbos maakt u een rondje om het schiereiland en komt u via goede paden weer terug in Sestri Levante.
Duur: 3 uur (6 km), hoogteverschil: 300m, moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

Dag 5 Vrije dag
Kom even lekker tot rust na 2 heerlijke wandeldagen en ontdek de omgeving van ons hotel.

Dag 6 Wandeling Corniglia – Volastra – Manarola
De wandelroute van vandaag is één van de mooiste wandelroutes van de Cinque Terre. Eerst neemt u de trein naar Corniglia, het kleinste dorp van de Cinque Terre. Via de Landrina, met zijn bijna 400 treden, bereikt u het centrum van het kleine dorp. Na een rondleiding begint de wandeling bergopwaarts door wijngaarden en olijfbomen. Het hoogtepunt van de wandeling is de Posa, het nog steeds grootste aaneengesloten wijnbouwgebied van de Cinque Terre. Na ongeveer 2 uur bereikt u Volastra met de kleine bedevaartskerk “Madonna della Salute”. Na een picknickpauze gaat u weer bergafwaarts naar Manarola.
Duur: 3,5 uur (6 km), hoogteverschil 400m, moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

Dag 7 – Pisa en Lucca
Verken de Italiaanse pareltjes van Pisa en Lucca. We gaan eerst naar Pisa en bewonderen het indrukwekkende plein Piazza dei Miracoli. We bekijken de doopkapel, de Duomo en de meest iconische attractie van de stad, de scheve toren van Pisa die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarna reizen we door naar Lucca voor een wandeling door de kathedraal en Piazza dell ‘Anfiteatro. Daarna heeft u tijd om op eigen gelegenheid deze sfeervolle Italiaanse stad te ontdekken.

Dag 8 Zuid-Duitsland
Met veel nieuwe indrukken begint u na het ontbijt aan uw reis naar huis. Aan het eind van de middag komen we bij ons overnachtingshotel waar een heerlijk diner op ons staat te wachten.

Dag 9 Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan het laatste gedeelte van de terugreis en verwachten we eind van de middag weer terug te zijn bij uw opstapplaats met prachtige herinneringen op zak.

Wandelschoenen met goed profiel vereist/ niveau gemiddeld!

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • 6 Overnachtingen in Antiche Terre Hotel & Relax o.b.v. halfpension
 • Overnachting op de heen- en terugreis o.b.v. halfpension
 • Softhiking dag 3 o.l.v. een gids
 • Treinreis Riomaggiore – Manarola – Vernazza – Monterosso
 • Wandeling Corniglia-Volastra-Manarola o.l.v. een gids
 • Treinreis La Spezia-Corniglia
 • Treinreis Manarola-La Spezia
 • Bezoek Pisa en Lucca
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 145,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Haren; P+R Transferium
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon


Mei
 • € 749,-
  © Veenstrareizen 2022
  Ontwikkeld met Lef