Treinreis Wintermagic Zwitserland (9 dagen)

Zwitserse hoogtepunten per trein!

Een bijzondere reis door de bijzonder mooie bergwereld van de Zwitserse Alpen. Maar liefst 5 treinreizen laten ons de machtige alpenwereld zien. We maken een rit naar onder andere de Jungfraujoch en de Gornergrat. Daarnaast maken we tochten met de beroemde Golden Pass Express, de Glacier Express en de oudste van alle drie, de Bernina Express. Geniet van de geweldige omgeving en prachtige panorama’s onderweg.

DAG 1 – Zuid-Duitsland
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting het Zwarte Woud in Duitsland. Dit is ook de omgeving waar het overnachtingshotel is gereserveerd.

DAG 2 – Brienz / Interlaken
Al snel passeren we de grens met Zwitserland om een fantastische route door de besneeuwde alpenwereld te rijden. Langs het meer van Luzern en over de Brunig Pass rijden we het Berner Oberland binnen. De regio ligt in de hoge Alpen met gletsjers en bergmeren. Onderweg nemen we een kijkje in het houtsnijdorp Brienz waar u een kijkje kunt nemen in een van de houtsnijwinkeltjes. Aansluitend reizen we langs het Brienzer meer naar het winterparadijs Interlaken in het hart van Berner Oberland. Te midden van de besneeuwde bergtoppen en het glinsterende merenlandschap wacht ons een magische natuurlijke idylle.

DAG 3 – Interlaken / Jungfrau
De eerste treinrit staat vandaag op het programma. Via de Luetschine vallei rijden we vandaag naar Grindelwald, een bergdorp aan de voet van de bergen Wetterhorn en Schreckhorn. Hier stappen we aan boord van de bergtrein voor een schilderachtige rit naar Kleine Scheidegg op 2061 meter hoogte. Deze verbindt de valleien van het Grindelwald met Lauterbrunnen. De treinreis gaat verder naar de ‘Top’ van Europa op de Jungfraujoch. Dit hoogste treinstation ligt op maar liefst 3455 meter hoogte. Hier genieten we van unieke panorama’s met uitzichten op bergtoppen, gletsjers en dalen. Soms hebben we uitzichten tot aan de Jura, de Vogezen en het Zwarte Woud. Aansluitend rijden we via Wengen verder naar Lauterbrunnen. Met een fotostop bij de Staubbach watervallen keren we per touringcar terug naar ons hotel in Interlaken.

DAG 4 – Golden Pass Express
De Golden Pass Express is een hele belevenis. De panoramatrein verbindt Interlaken en Montreux met elkaar. Geniet van onbelemmerde uitzichten en de meest fraaie panorama’s. Ook passeren we Gstaad, een toevluchtsoord voor vele beroemdheden. Eenmaal in Montreux geniet u van vrije tijd in de stad gelegen aan het meer van Genève. Wandel over de 13 kilometer lange boulevard of maak een mooie foto bij het bronzen standbeeld van Freddie Mercury die zijn hart aan Montreux had verloren. Later in de middag rijden we per touringcar door de prachtige Rhônevallei naar ons overnachtingshotel in Brig.

DAG 5 – Zermat / Gornergrat
Met de bus vertrekken we naar Täsch. Hier stappen we in de tandradbaan voor een rit van 15 minuten naar Zermatt, aan de voet van de beroemde Matterhorn. We maken vandaag een excursie naar de

Gornergrat. Tijdens deze excursie stapt u aan boord van de trein die ons naar 3130 meter hoogte brengt. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de Matterhorn en de vele andere bergtoppen en gletsjers. Met de trein keren we terug naar Täsch om vervolgens met de bus terug naar ons hotel in Brig te reizen.  

DAG 6 – Glacier Express
De tocht van vandaag maken we met de Glacier Express, de langzaamste sneltrein ter wereld. Deze rit tussen Zermatt en St. Moritz is een onvergetelijke ervaring met adembenemende bergpanorama’s. De trein vertrekt vanuit Brig. Terwijl de reis ons door ongerepte landschappen over de Oberalppas leidt en door de bergen van de Rijnkloof voert, gebruiken we de lunch aan boord. Eenmaal aangekomen in St. Moritz stappen we in de touringcar en rijden naar ons hotel in dezelfde plaats.

DAG 7 – St. Moritz / Bernina Express / Tirano
Vandaag staat de mooiste spoorlijn van Zwitserland op het programma, de Bernina Express. De route maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed en voert ons langs de Morteratschgletsjer naar de Berninapas. Onderweg passeren we unieke bouwwerken zoals ronde viaducten en keerlussen. Vanaf de pas dalen we via Poschiavo en Brusio af naar Tirano in Italië, de belangrijkste stad van Valtellina. 

Een geschikte plek om uw lunch te gebruiken in een van de typisch Italiaanse restaurants. Met de bus keren we terug naar St. Moritz waar de overnachting is gereserveerd.

DAG 8 – Zuid-Duitsland
Nog geheel in winterse sferen nemen we afscheid van Zwitserland. We rijden naar de omgeving van Frankfurt waar diner en overnachting voor ons zijn gereserveerd.

DAG 9 – Terugreis 
De Duitse snelwegen leiden ons terug naar Nederland waar we naar de verschillende opstapplaatsen in Nederland worden teruggebracht.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overnachting heen- en terugreis o.b.v. halfpension
 • 6 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
 • Excursie Jungfraujoch (Grindelwald/Jungfraujoch/Lauterbrunnen)
 • Treinreis Golden Pass Express Interlaken – Montreux 2e klas
 • Golden Pass Express Zweisimmen – Montreux stoelreservering
 • Treinreis Täsch – Zermatt v.v. 2e klas
 • Excursie Zermatt – Gornergrat v.v.
 • Treinrit Gornergrat
 • Treinreis en stoelreservering Glacier Express Brig – St. Moritz 2e klas
 • 3-gangenlunch Glacier Express
 • Treinreis en stoelreservering Bernina Express St. Moritz – Tirano 2e klas
 • Reisbegeleiding gedurende de hele reis
Niet inbegrepen
 • € 15 reserveringskosten per boeking
 • Bijdrage SGVR € 5 per persoon
 • Reis- en annuleringsverzekering

Extra informtie

Buitenpost; Parkeerterrein (Edisonstraat – bij de trappen)
Leeuwarden; P+R Kalverdijkje (Tijsmaweg 4)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Februari
 • € 2099,-
  © Veenstrareizen 2023
  Ontwikkeld met Lef