Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Shortbreak Kristiansand & Zuidkaap (5 dagen)

Shortbreak Kristiansand & Zuidkaap Shortbreak Kristiansand & Zuidkaap

Dag 1 – heenreis en overnachting aan boord
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Eemshaven waar we aan boord gaan van de MS Romantika van de Holland Norway Lines voor de overtocht naar Kristiansand. Aan boord zijn verschillende restaurants om lekker een hapje te eten. Of u nu de voorkeur geeft aan een ontspannen nachtje reizen of uw vakantie wilt beginnen met belastingvrij shoppen, te genieten in het saunaresort met het prachtige uitzicht over de oceaan of in één van de bars of nachtclubs aan boord, de MS Romantika biedt voor ieder wat wils.

Dag 2 – aankomst Kristiansand en rondrit o.l.v. een gids
Rond 09.00 uur komen we aan in Kristiansand. Na het ontschepen maken we een rondrit o.l.v. een gids. ’s Middags heeft u tijd om Kristiansand te ontdekken. Kristiansand is een zeer overzichtelijke, groene én waterrijke stad. De straten zijn heel nauwkeurig aangelegd en liggen in een rechthoekig patroon. Het is niet voor niets dat het centrum aangeduid wordt met de naam “Kvadraturen”. Het centrum is vrij vlak, terwijl eigenlijk alle andere delen van de stad meer heuvelachtig zijn. Omdat het zo overzichtelijk en klein is kun je de stad heel gemakkelijk te voet ontdekken. De oude stad van Kristiansand is ook wel bekend onder de naam Posebyn. De wijk is gelegen aan de westelijke oever van rivier de Otra en bestaat voornamelijk uit witte, houten huisjes. In 1892 vond er een grote stadsbrand plaats, maar toch is een groot deel van de huizen bewaard gebleven. Leuk detail: Posebyn huisvest één van de grootste verzamelingen van kleine oude, houten huisjes van Noord-Europa. Iets verderop in de wijk vind je ook wat grotere gekleurde huizen. Ook leuk om even te gaan kijken! Overnachting in ons hotel in Kristiansand.

Dag 3 – Mandal – Sjølingstad Ullvaredfabrik – Zuidkaap
We vertrekken vanuit ons hotel richting de Zuidkaap. Alleen de route erheen is al prachtig met onderweg witte dorpjes en veel rode boothuizen. Onderweg bezoeken we het gezellige stadje Mandal. Mandal is één van de mooiste steden in het Zuiden. Kuier door de gezellige, smalle straatjes tussen de oude, wit geschilderde houten huizen. U kunt ook de 200 treden naar het uitkijkpunt Uranienborg beklimmen. Daar staat u een prachtige beloning te wachten met een schitterend uitzicht over de kust en de zee. Na de lunch rijden we naar de oude museumfabriek Sjølingstad Ullvaredfabrik, net buiten de stad. De fabriek werd opgericht in 1894 en is tegenwoordig aangewezen als nationaal erfgoed ter herinnering aan de Noorse textielindustrie.
Tegenwoordig is de fabriek een levend museum met een eigen elektriciteitscentrale, ververij, spinnerij, weverij en apperatuurafdeling. Tijdens de rondleidingen worden de verschillende machines en productieprocessen gedemonstreerd.

Na dit bezoek rijden we door naar de Zuidkaap, Lindesnes. De vuurtoren van Lindesnes is de oudste van Noorwegen en dateert van 1656. Hij staat op het zuidelijkste puntje van het Noorse vasteland, 2518 km van de Noordkaap. De vuurtoren is aangewezen als nationaal vuurtorenmuseum en er worden verschillende tentoonstellingen gehouden over de ontwikkeling en geschiedenis van vuurtorens, maritieme cultuur, enz. Overnachting in ons hotel in Kristiansand.

Dag 4 – vrije tijd Kristiansand – inschepen terugreis
Vanochtend heeft u nog tijd om van deze heerlijke stad te genieten. Bezoek bijvoorbeeld Fiskebrygga. Dit is de oude vissershaven van de stad die gekenmerkt wordt door kleurrijke houten gebouwen. Daarmee is dit dé toeristische trekpleister van Kristiansand. De oude pakhuizen werden omgebouwd tot restaurants en winkels en het is dan ook de plek waar je als visliefhebber terecht kunt voor verse vis en andere lokale producten. Na de lunch is het weer tijd om richting de MS Romantika te gaan en in te schepen voor de terugreis. Geniet nog lekker aan boord van
alle indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan.

Dag 5 – uitschepen – terugreis
Om 09.00 uur ’s ochtends komen weer aan in de Eemshaven en wordt u terug gebracht naar u opstapplaats en kunt u terugkijken op een heerlijk reis.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overtocht Eemshaven-Kristiansand v.v.
 • 2 overnachtingen aan boord van de MS Romantika in een 2-persoons binnenhut o.b.v. logies/ontbijt
 • 2 overnachtingen in Thon Hotel Parken o.b.v logies en ontbijt
 • Rondrit o.l.v. een gids
 • Bezoek Mandal
 • Entree en rondleiding wolfabriek
 • Entree en rondleiding vuurtoren van Lindesnes
 • Koffie/thee met cake bij de vuurtoren
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 120,-
 • Toeslag 2-persoonsbuitenhut € 50,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Marum; Bushalte A7 (ri. Groningen)
Leek; Bushalte A7 (ri. Groningen)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Eemshaven

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

 

Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Assen; v/d Valk Hotel
Veendam; Salwaplein
Zuidbroek; v/d Valk Hotel
Delfzijl; NS-Station
Eemshaven

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

Maart
 • Mei
 • € 529,-

  © Veenstrareizen 2022
  Ontwikkeld met Lef